Lite shopping på Ikea (35+0)

Jag och "K" åkte till Ikea när han kom hem från jobbet, vi handlade badbalja, små frotté handdukar, en filt och en fin mobil. Känner mig trött ikväll så orkar inte lägga upp massa bilder, men jag kan ju iallafall visa den fina mobilen vi köpte för 49:-. Vi passade även på att hämta ut ett startpaket fran Babyland, det innehöll b.la. blöjor, en dvd, en matskål och en tidning + lite annat smått & gott...

image243


Nu har vi alltså gått in i vecka 36, det är endast 35 dagar kvar till den  ♥ 18/9 ♥


Nu har vi alltså gått in i den 35:e veckan, tänkte lägga in lite information om vad som händer med mig och hur Orvar utvecklas. Informationen har jag hittat på
www.gravid.se

Från och med nu går de flesta på kontroller en gång i veckan eller varannan vecka. Är detta din första graviditet har barnet förmodligen fixeras sig i bäckenöppningen nu. Magen sjunker ner och det blir lättare att andas men du kanske behöver kissa oftare.

Nattsömnen blir ofta avbruten då du behöver ändra läge med kroppen. I boken Mammapraktikan kan man bland annat läsa om praktiska sovställningar för höggravida. Passa annars på att fråga din barnmorska vid nästa besök. Det kan hända att du även drömmer mycket och att drömmarna är ovanligt livliga. Många är de tankar som du bearbetar inför förlossningen och den nya familjen.

Barnet är i princip helt fullgånget och väger ca 2,8 kg. Längden är ungefär 34 cm från huvud till stjärt. De sista veckorna ska barnet äta upp sig för att klara livet utanför livmodern. Vid det här laget har du märkt att barnets rörelser har förändrats, vilket beror på att det är trångt i livmodern. Du känner antagligen bara benen och fötterna som sparkar, huvudet som studsar mot bäckenbotten och armarna med svagare rörelser. Dock brukar rörelserna upplevas som kraftfullare och tydligare. Ofta kan man se konturerna av en armbåge eller häl som putar ut mot huden. Även om rörelserna ändrar karaktär bör ingen dag förflyta utan några livstecken från barnet. Kontakta din MVC inom 72timmar om rörelserna minskar i antal. De sista veckorna kan vara tröttsamma. Ditt barn kommer att vara tre gånger så tungt vid födseln jämfört med vad det var i v.28.



Vecka 36

Bebisen - Nu har bebisen ökat med 250 g sedan förra veckan och väger ca 2750 g och är ca 46 cm lång. (34 cm från huvud till stjärt.) Föds din bebis i vecka 36 klarar den sig oftast alldeles utmärkt. Många kvinnor upplever att bebisen är mer stilla nu än tidigare. Nu avslutas ett kritiskt stadium av hjärnans utveckling, den är färdig växt och mogen för livet efter förlossningen.


Du
 - Din mage mäter mellan 32-35 cm. Nu står magen som högst, livmodern känns säkert ända upp i revbenen, men kommer snart att sjunka för var dag allteftersom barnet lägger sig tillrätta i bäckenet. Nu kan din vikt vara bestående under resten av graviditeten. Viktökningen kan variera men bör ligga mellan 11-14 kg. Du drömmer säkert om förlossningen. Din råmjölk kan läcka från dina bröst.


/ www.minbebis.com


Idag har jag varit gravid i 245 dagar,
känns helt otroligt att jag fått chansen att uppleva denna fantastiska resa...
Det känns ju även underbart att allt har gått så bra,
inga krämpor, lite ryggvärk,
men inget att klaga över



Orvis, du skulle bara veta hur mycket jag redan älskar dig, vi längtar såå tills du kommer till oss!
Allt är klart nu så du får mer än gärna komma SNART!

Kommentarer
Postat av: Fia

Inte alls långt kvar nu då, spännande!

2007-08-18 @ 19:09:09
URL: http://fiasdiary.blogg.se
Postat av: Anna

Fia: Nej, nu är det minsann inte lång tid kvar. Det är verkligen spännande :)

2007-08-19 @ 11:51:05
URL: http://ivantanstider.blogg.se
Postat av: Mummi o Ukko

Vi längtar oxå jättemkt efter vår Orvis!!!

2007-08-26 @ 21:22:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0