Eftermiddags spa...

Finns det något bättre än att lägga sig i ett varmt badkar fullt av skum, låsa dörren och ligga och smsa med sin väninna? Dessutom så hörde jag hur Kim stökade med dammsugaren utanför dörren, när han var klar med det så började han med middagen, det gjorde ju inte saken värre direkt..
Jag peelade hela kroppen, t.o.m fotsulorna, Orvis blev riktigt vild där inne i magen när jag peelade hans/hennes "hus". Jag passade även på att färga ögonbryna så att man känner sig iaf liiite fin efter förlossningen. Jag hann även med att fixa iordning fötterna, men idag blev det inget nagellack på tårna, har hört att det inte ska vara så himla populärt att ha målade naglar när man ska opereras. Vet inte om det stämmer dock...

Om en stund så kommer min syster "I" och hennes "Seb" hit på middag, idag blir det bara en hemmakväll, känner mig sliten efter veckans alla bravader!!

Ännu en gång, TACK för alla uppmuntrande kommentarer!!
 Ni ska veta att de betyder jättemycket för mig!


 ♥  ♥ 

Till alla er som har barn, väntar barn, tänker skaffa barn i framtiden eller för er som har folk i er närhet som har/väntar barn

Måste bara tipsa om den här helt underbara sidan som har massa bra grejer för gravida, de har även fina saker till barn..

http://lillamirakel.jetshop.se/default.aspx
 Den här vagnleksaken skulle nog Orvis gilla, 189:- från Lilla Mirakel

 Denna underbart söta snuttefilt skulle ju inte heller vara helt fel, 119:- från Lilla Mirakel

 Den här vagnleksaken gillar jag nog mest av alla jag sett hitills, men frågan är vad lill* Orvis säger om den? 225:- från www.Poppilopp.se


Tänkte även passa på att höra om det är någon av mina läsare som har tid, ork och lust att göra iordning min blogg lite grann? Tycker den är så tråkig och opersonlig.

Hojta till om ni känner för att pyssla med designen lite!

Tack alla! (37+2)

Jag (och Kim) uppskattar att alla vi pratat med har stött vårat beslut om att inte genomföra vändningsförsöket. Och en sak som gör mig ännu mer glad och tacksam är att alla tyckte att vi gjorde "fel" när jag först ville göra vändningsförsöket, man vet ju inte hur hela alltet känns för den lill* där inne i magen, men ingen har sagt någonting om det utan har låtit oss ta det beslutet helt själva. Det känns så himla skönt att folk inte "lägger sig i" och säger vad de tycker i en sådan situation.

Kan inte var nog glad och tacksam för att alla som vi känner, och som vi inte känner, (läsare till bloggen alltså, fast det känns som att man känner de personerna eftersom att man följer deras vardagsliv och tankar kring det mesta i deras bloggar) stödjer oss i vårat beslut.

Har sedan igår haft ett konstigt rus i kroppen, tror att det kanske har med att göra att jag förstått litegrann att snart så kommer vi har våran vackra underbara lill* bäbis hos oss! ♥
Men samtidigt som att allt är så självklart hur vi vill göra och att både jag och Kim är inställda på kejsarsnitt så kommer ju de där tankarna på natten, varför ska just vi behöva uppleva oturen att ha ett barn som ligger i säte? Jag vill ju så gärna föda vaginalt. Man känner sig inte som en riktig kvinna när det inte går som det ska... Men det viktigaste är ju att vårat barn föds och mår bra!

Tack, ännu en gång, till alla er som stödjer och stöttar!

image290


Dagens outfit, sista delen av föräldrarutbildningen och ett nytt besked angående vändningsförsöket. (37+1)

Var det där den här bloggens längsta rubrik måntro? :)

Jag vaknade imorse och visste att jag inte vill genomföra vändningsförsöket, Kim har hela tiden varit emot det, men jag har stått på mig och velat göra allt för att gå genomgå en vaginal förlossning. MEN efter mycket om och men har jag kommit fram till att jag inte heller vill göra vändningsförsök. Jag vet inte vad det är som gjort att jag ändrat mig, men på något sätt så känns det i mitt hjärta att hela den här grejen är helt fel. Jag tycker det känns alldeles för egoistiskt att genomföra försöket, när det inte ens är 50% chans att det lyckas + att man vet ju faktiskt ingenting om hur bäbisen där inne i magen reagerar och så under försöket. Ska ringa tillbaka till Sös imorgon efter åtta och hoppas då på att få en tid för planerat snitt! Allt som allt så är det ju 20 dagar kvar till 18/9 och snitten brukar planeras in ca. 10 dagar innan beräknad förlossning så då kommer vi alltså att få träffa vårat lilla mirakel inom ca. 10 dagar.


Idag var ju även sista delen av föräldrargruppen, det var helt fantastiskt! Vi pratade en hel del om hur livet kommer se ut i princip när vi kommit hem från BB. Som jag längtar.

 
Dagens outfit.
-Rosa kofta med gulddetaljer, Esprit
-Blommig omlottklänning, Axelsson
-Leggings med vit rosett vid ankeln, Lindex.


Efter föräldrargruppen så tog jag mig en snabb sväng i Farsta centrum, köpte lås till barnvagnen och så handlade jag en napp med Bajen motiv. (Tänka sig att jag är gnagare och ändå så lägger jag 50:- på en Bajennapp åt mitt eget barn.)

Jag fick helt underbara blommor utav Kim idag, bara för att jag är världens bästa fästmö, för det är jag ju verkligen :)



image285



Jag har helt glömt bort att visa det supderdupersöta dressen som Orvis fått av sin morfar och morfars "E". Dressen är i storlek 74 så vi får vänta ett bra tag med att använda den bara.

 

Nu är det bara lill* älskade Orvis som saknas (37+1)

    

image282

Nu ska jag springa (vanka?!) iväg på andnings och avslappningskurs på MVC.
Mer info kommer ikväll!

Underbar dag! (37+0)

Morgonen började med att klockan ringde 6.30 (tredje morgonen på rad som jag behövt gå upp så förbannat tidigt, och jag är bara mer trött för varje morgon som går...). Vid 8.15 så började föräldrarutbildningen på MVC, vi fick lära oss mycket roliga och "bra att veta" grejer, de andra som var där var också jättetrevligt, alla var ju tyvärr äldre än mig och Kim.
Vid 14-tiden var vi på Sös, vi fick börja med att göra ett tillväxtultraljud, lill* Orvis vikt uppskattades till 2662 g., h*n är alltså lite liten för v.38, närmare bestämt -11,1%. Allt annat såg fin ut, vi fick se när lill* Orvis pussade (snuttade) emot oss, jag blev alldeles varm inombords. Jag längtar så efter dig mitt älskade, efterlängtade barn! Vi fick även se Orvis ansikte framifrån och jag kan säga redan nu att h*n ärvt sin mors näsa och sin fars vackra läppar, vi fick med oss två bilder hem. Men, nu kommer vi till den mindre roliga delen, den envisa rackaren ligger i fot-sätesänd bjudning, det betyder att h*n har fötterna först och sen ligger h*n med knäna vikta så att även rumpan hamnar över "hålet", så p.g.a. detta ska vi på vändningsförsök på fredag, tid får vi veta på fredag när vi ringer till förlossningen. Det är mindre än 50% chans att vändningsförsöket lyckas, och ännu lite mindre chans när man är förstföderska.. OM försöket inte lyckas så hoppas och tror jag att vi får planerat snitt-datum på fredag. Och då är det bannemig inte lång tid kvar tills vi får mysa med våran bäbis.  Så nu håller jag tummarna (i smyg) att vändningsförsöket inte lyckas, men samtidigt har jag ju gjort allt jag kan som står i min makt för att få föda normalt.

♥  Jag är så glad och tacksam (vet att även Kim är det) för alla sms och samtal och fina kommentarer jag får här på bloggen av alla mina nära och kära, även dem jag inte känner, ni är så gulliga och omtänksamma. Det känns verkligen i hjärtat att se att så många bryr sig om mig och Orvis, det är extra kul när släktingar som man inte har så jättebra kontakt med sms:ar flera gånger i veckan för att höra hur allt har gått. Det är så gulligt när folk inte får tag på mig på ett dygn och då tror de direkt att förlossningen satt igång. Ni betyder allt för mig!

 Uträkning utgår från dagens datum: Ons 29 aug 2007
  Din graviditet startade Ons 13 dec 2006
  Din menscykel är ca 28 dagar
  Du blev gravid ungefär Ons 27 dec 2006 (ägglossningen)
  
  Du har gått 259 fulla dagar av 280
  Du är i vecka 38
  Du har gått 37 fulla veckor och 0 fulla dagar (v37+0)
  Du är i 9:e kalendermånaden
  Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden)
  Du är i trimester tre
  Du har 21 dagar kvar till förlossning


Nu har vi alltså gått in i den 38:de veckan, tänkte lägga in lite information om vad som händer med mig och hur Orvar utvecklas. Informationen har jag hittat på www.minbebis.com

Bebisen - Nu är bebisen ca 47 cm lång och väger 3.1 kg. Nu förbereder h*n sig på att födas. En normal graviditet vara 37-42 veckor. Det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Ca 4 procent av alla barn i Sverige föds förre vecka 38 och lika många efter vecka 42. Ungefär 92 procent föds inom den normala perioden.

Du - Bebisen fortsätter att växa och det kan även du göra. En del ökar med 20-25 kg under graviditeten. Din livmoder är ca 34-36 cm. Ha dina favorit kläder på dig, något som inte sitter åt. Tänk på din hållning, en del lutar sig bakåt för att kompensera sin framtunghet, det kan göra dig lite extra klumpig. Försök att hitta en sovställning som passar dig, sover du för lite kan du lätt känna dig deppig.



Om ni tycker att jag ofta har samma kläder på mig, så tycker ni helt rätt.. HaHa. Omlottklänningen måste vara Guds gåva till den gravida kvinnan.

image277

Antagligen sista (!!!) barnmorskebesöket (36+6)

Hade en hemsk natt, fick inte sova många timmar, så fort jag försöket lägga mig i sängen började Kim snarka och när jag till slut gick upp för att jag var så förbannad, tror ni inte på fan att han slutade snarka.. Mycket irriterande. Sov väl max två timmar eller något inatt, det går väl an om man tvingas vara vaken av en söt liten bäbis som inte vill sova (oj, oj, oj vad jag kommer få ångra dessa ord om ett par-tre veckor. haha).
Klockan ringde vid 6.30 även idag, var såå trött, men traskade iväg till barnmorskan. Det var kallt och blåsigt, nu är verkligen hösten här. Men det är bara positivt iår, när hösten är här så är snart bäbisen här. Som jag längtar efter dig älskade barn!
Hos barnmorskan gick allt jättebra, vi gjorde en sammanfattning av graviditeten, vi bestämde också att vi inte skulle boka in någon ny tid för att hon trodde inte vi skulle hinna ses om det blir kejsarsnitt.
Symfys-fundusmåttet hade växt med hela två centimeter sedan förra vecka, jag hade även gått upp 700 gr. Har hitills gått upp 14 kg. Blodtrycket låg på 125/55 och Orvis hjärtljud låg på 156 slag/minut. Har varit på åtta besök hos barnmorskan under den här graviditeten. Dessvärre så ligger den lill* rackaren fortfarande i säte, så imorgon kl. 14 ska jag och Kim träffa en läkare på Sös, där ska vi få göra ett ultraljud och så ska vi diskutera vändningsförsök. Är nu helt inställd på kejsarsnitt och det känns helt okej nu faktiskt, det enda positiva med kejsarsnitt är att man vet att man inte kommer gå över beräknad förlossning.

Idag var första dagen sedan i maj som jag hade jeans på mig, fy sjutton så obekvämt det var! Vi var på ett informationsmöte (det var anledningen till att jag "klädde upp mig") som försäkringskassan höll i för att informera om föräldrarpenning, det var grymt tråkigt men ganska bra att veta hur det där funkar.

Ikväll har jag minsann varit riktigt hurtig, har kännt mig lite krasslig sen i fredags men ikväll har jag kännt mig pigg och alert. Jag har dammsugit och ska snart göra rent ugnen tänkte jag.

Passade på att ta lite nya kort på gardinerna, bilderna vart lite bättre idag.

     

image276


Här är packningslistan på det som ska med till BB. Är det någon som kommer på något mer man borde ha med sig?


- Kläder till Orvis & snuttefilt
- Amningsskydd
- Amnings-BH
- Shampoo & tvål
- Hårsnoddar & hårspännen
- Linser & glasögon
- Kamera & laddare
- Mvc-journalen
- Kläder för mig att åka hem i
- Mobil & laddare
- Napp
- Godis/dextrosol & dricka
- Ätbart till Kim
- Ombyte till Kim
- Tidningar, block+penna & kortspel
- Morgonrock
- Mjukisar & stor t-shirt
- Bindor
- Tofflor
- Tandborste & tandkräm
- Pengar till parkering
- Babyskyddet


Nu blir det vaniljglass med hallon från mammas lantställe, mums!

Graviditetshormoner som spökar för fullt. (36+5)

Väckarklockan ringde kl. 6:30 imorse, motvilligt så gick jag upp. En timme senare begav jag mig mot mödravårdscentralen, men jag fick vända i princip direkt. Det var ju först imorgon jag skulle vara där, med gråten brännande bakom ögonlocken och i halsen så gick jag därifrån.. Man blir så sjukt känslig när man är gravid!



Ikväll så ska vi på en lägenhetsvisning, en 3:a på 70kvm i Hagsätra, spännande!

Bloggen går lite på sparlåga (36+4)

Igår så hade jag en riktig "umgåsmednästanhelahalvasläkten-dag", jag började dagen med att åka ut till min älskade farmor "V", där var även mina två kusiner på 2 respektive 4 år, de var där och fikade hos sin mormor (min farmor), den äldre, hon på fyra år, Tindra skulle även sova över hos farmor, de skulle baka kakor och bara mysa lite. Jag kommer ihåg alla underbara övernattningar jag haft hos min farmor, min farmor är den mest påhittigaste farmorn i världen. Farmor kommer alltid vara en av de personer som betyder allra mest för mig. Farmor har funnits vid min sida, i vått och i torrt. Hur många gånger jag än har svikit henne med alla mina upptåg som tonåring så har hon alltid förlåtit och funnits där med en varm famn när jag kommit tillbaka med svansen mellan bena. Älskade lilla farmor. Eftersom att min farbror "D", som även är min gudfar och nästintill storebror, det skiljer bara 13 år på oss, han har alltid varit som en bror, bor granne med farmor så kom han också över och umgicks. Vi åt lite middag vid halvfemtiden, sedan åkte vi och hämtade upp min syster "I" och efter det bar det av till min far och hans sambo i Blackeberg, även där blev jag bjuden på middag, det blev grillat med pommes, mycket gott! ;) -Kan det bli bättre än att bli bjuden på middag två gånger under samma dag? Jag åkte hemåt vid 23-tiden, då var jag bra slut och oj vad mycket fulla människor det var på tunnelbanan, det är ju löningshelg och allt. Tur att jag hade min syster "I" med mig som bodyguard, hon gick ju faktiskt en halv termin på Jujutsu när hon var typ 10 år. :)

Imorgon så ska jag till barnmorskan kl. 7:45 (usch, det är alleles för tidigt), jag hoppas att alla mina läsare håller sina tummar & tår för att Orvis ska ha lagt sig tillrätta så att jag slipper vändningsförsöket på onsdag.


Lite information om vändningsförsök.

Vändningsförsök

Ibland behöver man försöka vända fostret i livmodern för att åstadkomma ett bättre förlossningsläge.

Förberedelser:

  • Vi rekommenderar att du bara äter en lätt frukost på morgonen, till exempel filmjölk, kaffe/te och en smörgås.
  • Tag med din mödravårdsjournal, aktuell patientbricka samt legitimation.
På förlossningsmottagningen:
  • En barnmorska tar hand om dig och kontrollerar hur barnet ligger.
  • Barnets hjärtljud registreras med CTG under cirka 30 minuter.
  • En intravenös infart sätts i ett blodkärl på handryggen.
  • En läkare tittar med hjälp av ultraljud hur barnet ligger.
  • För att livmodern ska slappna av ges ett läkemedel i den intravenösa infarten strax innan vändningen utföres. Detta kan ge lätt hjärtklappning och värmekänsla, som kan upplevas lätt obehagligt men försvinner snabbt och är helt ofarligt för både dig och barnet.
  • Vändningen utförs av läkare, som med hjälp av sina händer utanpå din mage, försöker vända barnet till huvudläge. Detta lyckas i cirka hälften av fallen.
  • Efter vändningsförsöket göres en ny CTG-registrering på cirka 45 minuter. Därefter bjuder vi dig på frukost.
  • Vi föreslår att du avsätter större delen av dagen till detta.
  • Om vändningsförsöket lyckas får du fortsätta som vanligt med kontroller på MVC.
  • Om det inte går att vända barnet kommer du att tillsammans med läkaren diskutera och planera din förlossning.
  • Om ni kommer fram till att du ska föda den naturliga vägen kommer du att få göra en röntgenundersökning för att mäta bäckenets storlek.
  • Om ni bestämmer att du ska föda genom kejsarsnitt bestäms datum för det.


Händelserika dagar (36+1)

I söndags så shoppade vi alltså lite grann, jag hittade en fin handväska för 149:- på Hedlandet, Kim (ja, det är så han heter, min sambo, har ju tydligen tidigare skrivit att han heter Kim, haha, det var en snäll läsare som påpekade detta) köpte sig en snygg vindjacka i blått för 149:-
 
Efter Hedlandet åkte vi tillbaka mot Stockholm, ett snabbt besök på Ikea hann vi med, där köpte vi sänghimmeln, men den har vi fortfarande inte lyckats sätta upp så därför blir det inga bilder på den.
Sedan bar det av mot Södermalm och Bolagret, skulle kolla efter en lampa att ställa brevid sängen, jag hittade en snygg lampa men den var tyvärr slut, de skulle få in den om två veckor. Men, jag lyckades hitta nya gardiner till "vardagsrummet", 99:- för 2 st, som hittat! Jag älskar att fynda till bra pris!
  (tyvärr kunde jag inte få till ljusare bilder för att solen låg på när jag tog kortet, men kolla in utsikten vi har, och vi bor på tredje våningen)


I måndags så träffade jag min vän "V" och min syster "I" i Farsta centrum, vi lunchade ihop och shoppade lite, jag shoppade som vanligt till Orvis.
   
På måndagskvällen så gjorde vi, Jag, "V" och "I" en gipsavgutning av magen, det var roligt, men det var jobbigt att stå upp så pass länge.
   


I Tisdags så var jag på ett besök hos barnmorskan, lill* Orvis ligger fortfarande i säte, så på måndag ska jag tillbaka till barnmorskan och se om  h*n lagt sig till rätt, har h*n inte gjort det så blir det vändningsförsök på onsdag, spännande, men läskigt! Jag hoppas att vändningsförsöket lyckas, men är helt inställd på att få göra kejsarsnitt.
Allting såg bra ut, magen växer som den ska, järnvärdet var också bra likaså lät bäbisens hjärtljud fina.


Igår så var min farmor "V" och hälsade på, jag bjöd på blåbärspaj och så spelade vi lite kort. Jag fick helt underbara blommor av henne.
  


Idag blir det lite shopping.. (35+4)

Hela långa helgen har vi tillbringar ute på landet, igår var vi på en jättestor loppmarknad här i närheten, "K"s mormor köpte en byrå till oss som vi ska ställa inne i garderoben i våran hall, compact living vet ni! ;) Vi är ju snart 3 personer som ska dela på 37 kvadrat. Igår var det kräftskiva här ute, det var mycket trevligt, goda kräftor, äkta svenska, fångade i Yngern, en sjö som finns här ute i Nykvarn. "K" var trött och snorig (han är allergisk mot gråbo som blommar för fullt just nu) och jag var höggravid och trött så vi gick "hem" ganska tidigt.. Alla de andra, de flesta mycket äldre än oss mobbade oss för att vi ungdomar gick hem tidigast.. HaHa.

Idag hade vi tänkt åka ut med båten, sola och bada lite, solen skiner men det blåser en hel del och då kan man ju bara tänka sig hur mycket det blåser ute på sjön. Så vi (eller kanske jag) bestämde oss för att ha en mysdag med shopping, först åker vi ut till Hedlandet, en affär som har allt mellan himmel&jord, allt ifrån kläder, husgeråd, möbler till kattmat och rengöringsmedel. Det är en sån där billig affär, allt kostar nästan ingenting, men sen när man väl står i kassan och ska betala så blev det där ingentinget till en hel massa pengar.
Efter Hedlandet åker vi hem mot Stockholm igen, stannar vid Ikea och springer in och köper en sänghimmel till Orvis, vi tänkte göra det lite mysigt runt prinsen/prinsessans säng.. Ska även kolla om jag kan hitta någon fin lampa som jag kan ställa vid sängen med ett behagligt sken, så att man slipper som att man är hos tandläkaren mitt i natten när den lill* vill amma. Hittar vi ingen bra lampa på Ikea så åker vi vidare till Bolagret som finns i Ringen. Återkommer med bilder och lite mer info nästa gång jag har tillgång till internet.

image257

Lista från den 6/9, tänkte kryssa av det jag handlat...



Det här är det jag har kvar att handla tills Orvis kommer: (om det är någon läsare som kommer på något som kan vara nödvändigt att ha tills den lill* kommer, så tveka inte, hojta till, jag tar tacksamt emot alla tips)
- tvättlappar
- febertermometer
- bröstvårtsskydd (skydd till såriga bröstvårtor)
- amningskupor
- amnings BH (har köpt en men den var inte så jättebekväm)
- små handdukar
- nappflaska
- napp
- nässug
- Inotyol (till blöjutslag)
- blöjor
- plastad frotté
- badbalja
- filt

Ska handla lite fler byxor, babyvakt och sängkläder, tänkte beställa sängkläder på nätet (http://janderdesign.se/). Av min mor så har jag önskat mig ett andningslarm.

Annars är det mesta klart, behöver storstäda lägenheten bara, det får bli nästa vecka någon dag. + att jag måste packa BB-väskan inom en snar framtid

Är ute på landet och myser med katten (35+2)

Jag kan tala om att det är helt omöjligt att ta fina/normala bilder på våran katt, Kringlan. Här kommer några bilder...

            

(Klicka på bilderna så blir det större)
image256

På den bilden som katten inte är med alls så hoppade han precis upp på diskbänken...

Kass fotograf eller skygg katt?
(han kanske inte vill bli uthängd på nätet?)

Både och kanske?!

sammandrabbningar (35+1)

Igår när jag pratade med en bekant på msn så började vi prata om sammandragningar, hon ska ha barn den 3/10, så hon är ca. 2 veckor efter mig, men varje gång jag skulle skriva ordet sammandragningar så höll jag på att skriva sammandrabbningar. Det är ungefär så det känns, som sammandrabbningar alltså ;)



Kan ju passa på att gratulera Engla (http://annamirjamaria.blogg.se/) som i söndags födde en välskapt  liten flicka, vid namn Jolie, Grattis!



Jag har helt ändrat mig vad gäller namn på Orvis.

Just nu så är det dessa namn som är populärast;

tjej- Emilia, Joline, Freja och Linnéa (föds bäbisen den 25/9 och det är en tjej blir det Linnéa)
kille- Liam, Linus, Alexander, William och Leo

Det enda namnet som Kim hitills kan tänka sig att vårat barn ska heta om det blir en liten tjej är, Mathilda och Nova.
Men han är tvärsäker på att det är en liten gosse som växer och frodas inne i min mage, men han kan ändå inte komma på något killnamn.
Vi får hoppas att det syns direkt vad bäbisen ska heta...



Lilla, Lilla älskade barn, kom ut till oss nu...

Lite shopping på Ikea (35+0)

Jag och "K" åkte till Ikea när han kom hem från jobbet, vi handlade badbalja, små frotté handdukar, en filt och en fin mobil. Känner mig trött ikväll så orkar inte lägga upp massa bilder, men jag kan ju iallafall visa den fina mobilen vi köpte för 49:-. Vi passade även på att hämta ut ett startpaket fran Babyland, det innehöll b.la. blöjor, en dvd, en matskål och en tidning + lite annat smått & gott...

image243


Nu har vi alltså gått in i vecka 36, det är endast 35 dagar kvar till den  ♥ 18/9 ♥


Nu har vi alltså gått in i den 35:e veckan, tänkte lägga in lite information om vad som händer med mig och hur Orvar utvecklas. Informationen har jag hittat på
www.gravid.se

Från och med nu går de flesta på kontroller en gång i veckan eller varannan vecka. Är detta din första graviditet har barnet förmodligen fixeras sig i bäckenöppningen nu. Magen sjunker ner och det blir lättare att andas men du kanske behöver kissa oftare.

Nattsömnen blir ofta avbruten då du behöver ändra läge med kroppen. I boken Mammapraktikan kan man bland annat läsa om praktiska sovställningar för höggravida. Passa annars på att fråga din barnmorska vid nästa besök. Det kan hända att du även drömmer mycket och att drömmarna är ovanligt livliga. Många är de tankar som du bearbetar inför förlossningen och den nya familjen.

Barnet är i princip helt fullgånget och väger ca 2,8 kg. Längden är ungefär 34 cm från huvud till stjärt. De sista veckorna ska barnet äta upp sig för att klara livet utanför livmodern. Vid det här laget har du märkt att barnets rörelser har förändrats, vilket beror på att det är trångt i livmodern. Du känner antagligen bara benen och fötterna som sparkar, huvudet som studsar mot bäckenbotten och armarna med svagare rörelser. Dock brukar rörelserna upplevas som kraftfullare och tydligare. Ofta kan man se konturerna av en armbåge eller häl som putar ut mot huden. Även om rörelserna ändrar karaktär bör ingen dag förflyta utan några livstecken från barnet. Kontakta din MVC inom 72timmar om rörelserna minskar i antal. De sista veckorna kan vara tröttsamma. Ditt barn kommer att vara tre gånger så tungt vid födseln jämfört med vad det var i v.28.



Vecka 36

Bebisen - Nu har bebisen ökat med 250 g sedan förra veckan och väger ca 2750 g och är ca 46 cm lång. (34 cm från huvud till stjärt.) Föds din bebis i vecka 36 klarar den sig oftast alldeles utmärkt. Många kvinnor upplever att bebisen är mer stilla nu än tidigare. Nu avslutas ett kritiskt stadium av hjärnans utveckling, den är färdig växt och mogen för livet efter förlossningen.


Du
 - Din mage mäter mellan 32-35 cm. Nu står magen som högst, livmodern känns säkert ända upp i revbenen, men kommer snart att sjunka för var dag allteftersom barnet lägger sig tillrätta i bäckenet. Nu kan din vikt vara bestående under resten av graviditeten. Viktökningen kan variera men bör ligga mellan 11-14 kg. Du drömmer säkert om förlossningen. Din råmjölk kan läcka från dina bröst.


/ www.minbebis.com


Idag har jag varit gravid i 245 dagar,
känns helt otroligt att jag fått chansen att uppleva denna fantastiska resa...
Det känns ju även underbart att allt har gått så bra,
inga krämpor, lite ryggvärk,
men inget att klaga över



Orvis, du skulle bara veta hur mycket jag redan älskar dig, vi längtar såå tills du kommer till oss!
Allt är klart nu så du får mer än gärna komma SNART!

(34+6)

... det står helt still i skallen på mig & jag kan inte komma på någon rubrik ...

Igår träffade jag min bästa vän från gymnasiet "A", vi två umgicks med varandra i princip varje dag när vi gick på gymnasiet, men efter skolan så gick våra liv skilda vägar. Trots att vi bor ca. 15 minuter ifrån varandra så ses vi aldrig, vi ringer varandra (hon ringer oftast mig) ganska så ofta och säger varje gång att vi måste ses snart. Veckorna går och sist jag träffade henne (stötte på henne på bussen en morgon när jag var på väg till jobbet) var i mars. Då visste jag inte ens om att jag var gravid.. Vi lunchade i Farsta centrum och pratade en massor, vi bestämde oss för att åka in till stan och hälsa på på våran gamla praktik/arbetsplats, jag praktiserade i åtta månader hos en möbelrenoverare i 3:an på gymnasiet, jobbade lite extra där också. Jag har inte varit där och hälsat på sedan jag slutade skolan för två år sedan. Det var mycket trevligt att umgås med "A" och nu har vi bestämt (vi får hoppas att vi håller det också) att vi ska ses innan hennes semester tar slut om 1,5 vecka.


Idag så har jag varit hos min faster "M" och hon har klippt och färgat mitt hår, jag blev mycket nöjd, ser naturligt och fint ut nu, jag älskar att gå till min kreativa faster, jag blir alltid lika nöjd efter mina besök hos henne! ♥
Ikväll så blev vi bjudna på middag hos "K"s mormor och efter det har jag tvättat alla Orvis sängkläder och även de sista kläderna, så nu är allt klart, vi ska handla en ny byrå i helgen och sedan ska det inhandlas lite hygienartiklar.
Det känns skönt att det mesta är klart.

En hejdundrande kräftskiva... (34+4)

.. Knappast.... ;)

Gästerna kom vid 17-tiden, ställde fram det sista och sen var det bara att hugga in. Vid 21-tiden drog killarna ut på krogen, vi var fyra tjejer som vart kvar här hemma, vi satt ute på altanen och pratade tills klockan var närmare 00.30. Det var verkligen mysigt att sitta i sommarnatten och prata med bara tjejer, idag har jag grym huvudvärk, men efter denna kräftskiva så kan jag faktiskt inte skylla på alkoholen, och det känns bara bra! :) 
 

image238
 
  

Magen och en liten tjuvtitt på kräftskivan...

image237
Orvis hus i vecka 35 (34+3)




Blev precis klar med dukningen och det som kan förberedas innan gästerna kommer.. Pust, suck och stön, det är verkligen varmt idag, men jag har faktiskt hunnit med att sola i en timme, det var mycket skönt. Hoppas det är fint väder imorgon också, då ska jag minsann bada.


 
 





Nu blir det en svalkande dusch och sedan måste jag sminka mig, bråttom, bråttom.....

vackert väder + kräftskiva = sant! (34+3)

Så glad jag blev när jag nyss vaknade och insåg att det är strålande väder idag, hoppas det håller i sig tills ikväll, för då kommer några av våra nära & kära och vi ska ha kräftskiva. Jag har massor att göra idag, dukning b.la.

image233

Ljuvlig augustikväll i Vitabergsparken.

Träffade min far igår vid 17-tiden på Slussen, sedan begav vi oss mot Vitabergsparken där Ainbusk skulle spela.
Det var en underbar kväll, molnen sprack upp och solen lyste upp scenen. Ainbusk spelade och sjöng vackert, det är inte mina idoler direkt, men en lagom kvav augustikväll med trevligt sällskap så låter det vackert. Det var jättemycket folk, redan vid 17:30 när vi kom till Vitabergsparken så var det nästan fullsatt. Jag tror nog att Orvis tyckte det var lite för högt ljud, oj vad h*n sparkade och bökade under den konserten.
Konserten höll på i ca. 1,5 tim, efteråt gick vi och tog en öl (jag tog en cola), mysigt och kunna sitta på en utav Södermalms alla uteserveringar i sommarvärmen och titta på folk.

image232



   
   
Ursäkta för den usla kvaliten och för envis gubbe som hela tiden skulle sticka dit huvudet när jag försökte ta kort. ;)

(Klicka på bilderna så blir de större)

vecka 35, 42 dagar kvar till beräknad födsel.


Nu har vi alltså gått in i vecka 35, det är endast 42 dagar kvar till den ♥ 18/9 ♥


Nu har vi alltså gått in i den 35:e veckan, tänkte lägga in lite information om vad som händer med mig och hur Orvar utvecklas. Informationen har jag hittat på www.gravid.se


Det är inte ovanligt att modern får ont i ryggen eller bäckenet i det här stadiet. Anledningen är att ligamenten och musklerna i korsryggen har mjukats upp av graviditetshormonet relaxin. Även barnets tyngd påverkar bäckenet att vidga sig inför förlossningen. Brösten är nu tyngre och bröstvårtorna blir större.

Ditt barn är omkring 33 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,6 kg. Barnets centrala nervsystem håller på att mogna, matsmältningsapparaten är nästan färdigbildad och lungorna är vanligtvis helt färdiga. Risken för andningsproblem om barnet föds nu, är mycket mindre jämfört med för några veckor sedan. Nittio procent av alla barn som förds i denna vecka överlever utan några allvarliga men. Nu börjar barnets armar och ben bli knubbiga och fina. Barnet har väldigt lite rörelseutrymme så det fyller ut nästan hela livmodern och tvillingar är ännu mer trångbodda.



Bebisen - Nu väger bebisen ungefär 2.5 kg och är 45 cm lång. h*n kan blinka, flytta sig, kissa, svälja fostervätska och kan även få lite hicka. Väntar du tvillingar, kan din förlossning vara ganska när nu. Många tvillingar föds redan i vecka 37.


Du
 - Livmodern kan kännas ungefär 15 cm ovanför naveln och livmodern är ungefär 35 cm lång. Du har antagligen ökat mellan 11 - 13 kg nu i vikt. Bebisen trycker överallt. Du kan ha svårt att sova och sitta. Du kan känna dig irriterad. Försök hitta en sovställning som passar dig.Tex: ha en kudde mellan benen när du sover, ända från knät ner till fötterna, då hålls bäckenet parallellt. Du kan även be din partner bulla upp bakom din rygg.

/ www.minbebis.com



 


blixtar & dunder... (34+0)

... & magiska under...


För ett par timmar sedan kom ett underbart åskoväder förbi här på Söder, det blixtrade och regnade som attan, mysigt! Det är ju så skönt i luften efter ett litet åskoväder, inte lika tungt och svettigt. Passade även på att lyxa till det ännu mer, tog ett bubbelbad i kallt vatten, åh vad mycket piggare jag känner mig. Av någon konstig anledning så stannade jag inte i badet alls lika länge som vanligt. ;)
Ska strax åka och möta min lilla mamma, är bjuden på middag hemma hos henne, hon ska bjuda på persisk kabab (köttfärs) med saffrans ris, mumsfilibaba, min favorit maträtt (-bland många andra).

Har ju även gått in i den 35:e (!!!) veckan idag, jag satt och kollade på magbilder, ganska kul att sitta å jämföra magbilder. Jag tyckte jag hade fått jättestor mage i slutet på april (v. 19) men jämför man med hur stor magen är nu så var den ju pytteliten v.19. Min älskade mysmage!

image224


Lägger in lite info ikväll om vad som händer i den 35:e graviditets veckan.

Barnmorskebesök + ultraljud (33+6)

Allt var bra med mig och bäbisen, Orvars hjärtljud låg på 140 slag/ minut, jag hade bara gått upp 900g. sedan förra gången för tre veckor sedan, men livmoderna hade växt med 2,5 cm. Det känns ju verkligen skönt att jag inte gå upp i vikt men att livmodern växer precis som den ska enligt kurvan.. ;) Även mitt blodtryck låg bra till 120/50. Christina (barnmorskan) kunde inte själv känna hur Orvis låg, om h*n fixerat sig (vilket bäbisarna ofta har gjort när det har gått så här långt tid i graviditeten, speciellt när man är förstagångsföderska), vi gjorde ett snabbt ultraljud där vi kunde se att den envisa lilla rackaren fortfarande ligger i säte, men h*n har 4 veckor till på sig att vända sig, sen blir det vändingsförsök. Men jag känner på mig att det är en envis liten Orvis som ligger där inne i magen och gottar sig, så det blir säkert kejsarsnitt. Envisheten har den ärvt av både mig och "K". Det var mysigt att få se det lilla hjärtat slå för tredje gången. ♥

Nu vet jag också när sängen och de andra grejerna kommer hem från Finland, de kommer på torsdag, och det känns ju skönt att ha de grejerna hemma tills det är dags för att åka in till BB, kontrollfreak som jag är så vill jag ha allt klart till 100 % när jag åker in.

Nästa besök hos barnmorskan blir om två veckor, nu ska jag börja gå dit varannan vecka.



Jag vet vad jag kan roa mig med om jag skulle ha allt för långtråkigt under mammaledigheten (inte för att jag tror att jag kommer ha tråkigt).

http://www.filecabi.net/video/harder_better_faster_stronger.html

ö v e r h e t t a d (33+6)

åh, jag håller på att rinna bort, det är ju så varmt, jag är vanligtvis (alltså ogravid) väldigt varmblodig av mig, men nu när man är gravid är det 10 gånger värre. Det är ju ingen idé att duscha, man är lika svettig (om inte svettigare) efter duschen än vad man var innan. Jag måste duscha i kallt vatten för annars känns det som att jag ska svimma när jag kommer ut ur duschen. Helst skulle jag vilja bosätta mig vid någon strand där vattnet är precis lagom varmt och det blåser lite. Nej men tji fick jag, idag har ju jag massor att göra, först ska jag till barnmorskan, efter det ska jag åka pendeltåg (och alla Stockholmare vet ju hur jädrans varmt det blir på ett pendeltåg mitt i sommaren...) till min fars jobb och efter det ska jag åka ännu mer pendeltåg hem till min farmor. YIPPIE!!!... not... 
 
Jag får väl ta och införskaffa mig en sån där supersexig keps med inbyggd fläkt, "K" lär ju inte vilja visa sig ute med mig då. ;) HaHa

image223
Tror ni att jag passar i en blå keps?
Eller ska jag satsa på en röd så passar den gårdagens klänning? ;)

En liten lista, först & främst till för mina nära och kära.

Tänkte lägga in en liten lista på hur mycket kläder vi har i de olika storlekarna så att mina nära och kära kan hålla lite koll på vilka storlekar vi redan har mycket kläder i, så att man inte får en hel drös med kläder i samma storlek.

Bodys;
storlek 50, 10 st.
storlek 56, 0 st.
storlek 60, 1 st.
storlek 62, 8 st.

Pyjamas;
storlek 50/56, 3 st.
storlek 62, 2 st.

Mössor;
storlek 42/44, 3 st.
storlek 50, 1 st.
storlek 56, 1 st.

Strumpor;
storlek 11-13,  9 par.

Koftor/ tjocka tröjor med lång ärm;
storlek 56, 3 st.
storlek 60, 1 st.

Byxor;
storlek 50, 1 st.
storlek 56, 2 st.
storlek 62/68, 2 st.

"Ull"jacka med byxor, storlek 62
Sparkdräkt, storlek 60
Mjukisdress, storlek 56
Mjukisdress, storlek 62
Gul dräkt med tillhörande mössa, storlek 62.

Det jag spontant känner att vi behöver mer av är byxor, mössor och pyjamaser. Sedan är det ju roligare att shoppa när man vet könet på den lill*.

Vi har införskaffat barnvagn, babyskydd (bilbarnstol), amningskudde och babysitter. Sängen (en flätadkorg som jag låg i som liten) med tillbehör (= sängkläder) kommer någon gång under augusti, likaså amningspump, åkpåse och alla gamla kläder som jag hade som liten + lite annat smått och gott som vi ska få av mina släktingar i Finland. Vi ska inte köpa något skötbord för det har vi inte plats med så som vi bor idag. Bärsele ska vi få låna av "K"s morbror. Skötväska ska min pappa köpa, bara jag säger till vilken jag vill ha. (Är det någon som har tips på någon bra skötväska)?


Det här är det jag har kvar att handla tills Orvis kommer: (om det är någon läsare som kommer på något som kan vara nödvändigt att ha tills den lill* kommer, så tveka inte, hojta till, jag tar tacksamt emot alla tips)
- tvättlappar
- febertermometer
- bröstvårtsskydd (skydd till såriga bröstvårtor)
- amningskupor
- amnings BH (har köpt en men den var inte så jättebekväm)
- små handdukar
- nappflaska
- napp
- nässug
- Inotyol (till blöjutslag)
- blöjor
- plastad frotté
- badbalja
- filt

Lunch med mor och strosande på stan med vän (33+5)

Åkte till min mors jobb vid Hornstull och lunchade med henne, jag åt en pastasallad med ost & skinka. Det var mycket trevligt att träffa lilla mamma. Jag fick en supersöt klänning av mamma. Tack lilla rara mamma! En av anledningarna till att vi skulle träffas var för att jag behövde kopiera lite papper som jag ska skicka till Försäkringskassan, men självklart glömde jag dem hemma, graviditetsförvirrad och tankspridd eller vad? ;) Efter lunchen med mamma träffade jag min vän "V", vi satt och solade oss en stund i Bofilsbåge, men det blev så varmt så vi gick till Glassbaren på Götgatan och svalkade oss med lite glass, sedan har vi gått runt på Södermalm och glott på folk, vi älskar att bara sitta och titta på folk, det kan vi göra i flera timmar. Inget har jag shoppat idag heller, orkade inte gå i affärer så värst länge eftersom att det varit så varmt idag. Äntligen känns det som att sommaren har kommit, det behöver dock inte vara överdrivet varmt, sol och blåst gillar jag! :)

image222
image221


Ikväll åker vi hem till Farsta, jag ska till Barnmorskan imorgon och "K" har ju börjat jobba så det är smidigare att bo hemma då. (= vårat internet fungerar inte, så jag vet inte när jag skriver nästa gång) Hoppas att lill* Orvis har lagt sig till rätta imorgon! Vill verkligen inte göra kejsarsnitt, skulle känna mig så blåst på finalen på hela graviditeten. Imorgon eftermiddag ska vi hem till min kära farmor "V", hon ska bjuda oss på middag, "K" fick välja sin favorit maträtt, tacos. På onsdag är vi bjudna hem till min mor på middag och på torsdag ska jag träffa pappa och hans "E", vi ska gå och lyssna på Ainbusk som spelar i Vitabergsparken här på Söder.



TRÖTT! (33+4)

Är så fruktansvärt trött, det ÄR jobbigt att passa två småbarn och vara höggravid. Idag har jag haft extra ont i ryggen, känns precis som att det är en nerv som sitter i kläm i ryggen. Men går jag på tå så underlättar det, haha, förstår ni hur det ser ut? Jag och "K" tittar på Beck på tv, men man har ju sett alla Beck-filmerna redan så det är lite små segt.

Imorgon börjar "K" jobba igen efter tre veckors semester, det känns jättetråkigt, vad ska jag göra hela dagarna?

Mysfrukost ute i Blackeberg. (33+3)

image220


Vaknade alldeles nyss, "K" är ute på landet och jag ska åka ut till min käre far "B" och hans sambo "E" i Blackeberg och äta storfrukost. Efter storfrukost och lite mys med Orvis morfar så bär det av mot Täby där jag ska vara barnvakt åt mina supderduperunderbara kusiner, Tindra och Theo. Kommer hem igen någon gång under dagen imorgon. Jag hoppas det blir riktigt kalas väder idag, jag behöver lite sol för att orka hösten & vintern, det lär ju inte bli någon semester till Spanien i höst (de senaste två höstarna har jag och "K" varit iväg till Spanien och värmen och vilat upp oss, det har varit helt underbart, man orkar med den mörka och trista hösten och vintern mycket bättre), även fast lägenheten där nere är klar så känns det lite läskigt att dra iväg med den lill* när den är så pass liten, vi får se.

image218


våfflor. (33+2)

Har varit sugen på våfflor med glass och sylt i flera dagar nu, men "K" tycker inte att det passar att äta våfflor till middag. Så idag åt vi våfflor till lunch istället! Mums, vad det var gott. När jag gör saker, som t.ex. äter våfflor så tänker jag, tänk när lill* Orvar får sitta med oss vid köksbordet och äta våfflor med sylt och grädde. Hela tiden när jag gör saker, om jag är ute på en promenad så tänker jag, åh så mysigt det kommer vara att gå ut med Orvis i barnvagnen, eller när jag ser barn leka så längtar jag tills vi kan leka med vårat älskade barn!

image216

Nu ska jag ta mig ett avkopplande bad  i "G" och "C"s underbara dusch/bubbelbadkar/ångbastu och titta igenom den nya Ikea katalogen, hoppas att jag hinner med lite fotmassage också, det beror på hur bra katalogen är.

image217


Vid 17-tiden ska jag träffa en vän, "M", här på Söder, vi kanske tar en fika eller något. Har faktiskt inte träffat "M" sen i mitten på April så vi har en hel del att prata om, det ska bli mycket trevligt!

simsalabim! magen vecka trettiofyra (+ dagens outfit för första gången)

image213


image214


image215

Omlottklänning från www.ellos.se
Svart linne från H&M mama
Leggings från Lindex

Shopping och Björneborgare (33+1)

Sov jättedåligt inatt, vaknade flera gånger och kunde inte somna om. Väckarklockan ringde vid 9-tiden men jag drog mig tills klockan var 9.30, då hade jag lite småbråttom, jag skulle vara ute hos farmor i Kungsängen vid 11. Farmor bjöd på fika och sedan gick vi ner till en barnklädes affär som hade flytt-rea på 50% på alla sommarplagg. Så vi ("K" var också med hem till farmor) passade på att fynda lite. Jag har ju sådan tur, jag tänkte ju beställa Lundmyr kläder till Orvis på nätet, men tack vare att jag hade lite is i magen fyndade jag en Lundmyr body och ett par byxor för halva priset! Jag älskar att fynda! :) Vi åkte hem från farmor vid 15-tiden, var en vända på outletet i Barkarby för att köpa nya gympadojor till "K" men vi hittade inga snygga så då åkte vi hem till Farsta och vilade en stund, kände mig helt slut. Vid 19-tiden var vi tillbaka på Söder och då lagade jag middag, idag blev det en finsk maträtt, Björneborgare (Porilainen), det är som hamburgare fast man byter ut köttet till stekt lördagskorv och så har man stekt ägg i hambugaren. Mycket smaskigt!!




Ett par jeans i storlek 56, 64,75:- (ordinarie pris 129,50) köpta på Cool Kidz.


Lundmyr body i storlek 50, 69,50:- (ordinarie pris 139:-) även den köpt på Cool Kidz.


Byxa, design Lundmyr, storlek 50 89,50:- (ordinarie pris 179:-), gissa vart jag köpt byxan? ;)


3 par strumpr, storlek 11-13, 39,50:- för alla 3 paren (ordinarie pris 79:-), köpta på Cool Kidz.

 

Denna söta bodyn i storlek 56 fick Orvis av sin gammelfarmor "V" idag, gammelfarmor "V" var lite orolig att vi skulle tycka den var för tjejig, men den är ju så söt så det får Orvar stå ut med!

Fråga barnmorskan

Har jag större chans att bli gravid om min man har boxershorts än om han har vanliga kalsonger?
SVAR: Ja, men chansen är ännu större om han inte har kalsongerna på sig.

Hur vet jag lättast exakt när jag blivit gravid?
SVAR: Ha samlag en gång per år.

Vilken är den vanligaste graviditetsnojan?
SVAR: Önskan att det vore mannen som var gravid.

Jag har blodgrupp O+ och min man har A-. Vad händer om mitt barn har till exempel AB+?
SVAR: Skilsmässa.

Jag och min man är båda väldigt attraktiva. Jag är säker på att vårt barn kommer att bli vackert nog att vara med i reklamfilm. Vem ska jag kontakta angående det?
SVAR: En psykiater.

Hur vet jag om mina kräkningar beror på graviditet eller om jag har magsjuka?
SVAR: Om det är magsjuka kommer du att bli bättre.

Min bror säger att eftersom min man har en stor näsa och gener för stora näsor är dominanta, så kommer mitt barn också att få en stor näsa. Är det sant?
SVAR: Det är större sannolikhet att din bror kommer att få en stor smäll.

Sedan jag blev gravid har mina bröst, min bak och till och med mina fötter växt. Är det något som blir mindre under graviditeten?
SVAR: Ja, urinblåsan.

Sedan jag blev gravid har jag inte kunnat gå och lägga mig utan lökringar. Är det normalt?
SVAR: Det beror på vad du gör med dem.

Ju mer gravid jag blir, desto oftare ler främlingar mot mig. Varför?
SVAR: För att du är fetare än de.

Min fru är i femte månaden och är så lynnig ibland att hon blir helt irrationell.
SVAR: Och hur var frågan?

Kommer jag att älska min hund mindre när mitt barn är fött?
SVAR: Nej, men du kan få svårt att tåla din man.

Vad är det för skillnad mellan en höggravid kvinna och mittuppslaget i Slitz?
SVAR: Ingen alls om den gravida kvinnans man vet vad som är hälsosamt för honom.

Min barnmorska säger att det inte är smärta man känner under förlossningen, utan sammandragningar. Är det rätt?
SVAR: Ja på samma sätt som att en orkan är en luftström.

När bör man ta ryggmärgsbedövning?
SVAR: Så fort man vet att man är gravid.

Finns det någon anledning för mig att stanna i förlossningssalen när min fru får värkar?
SVAR: Inte om inte "underhåll" betyder någonting för dig.

Jag är pryd. Vem kommer att se mig i mitt utsatta läge under förlossningen?
SVAR: Enbart auktoriserad personal - läkare, sköterskor, barnmorskor, fotografer, florister, städpersonal, journalister osv.

Orsakas hemorrojder av förlossningen?
SVAR: Förlossningen orsakar vadhelst du har lust att skylla på den.

Vilket är bästa stället att förvara bröstmjölk?
SVAR: I brösten.

Finns det något ofarligt alternativ till bröstpump?
SVAR: Spädbarnsmun.

Vad betyder det när ett barn föds med tänder?
SVAR: Det betyder att modern kanske vill ompröva sitt beslut att amma.

När är det dags att sluta amma?
SVAR: När du får bitmärken.

Vad händer med allt-i-ett-blöjor efter att man kastat bort dem?
SVAR: De lagras i en silo i Västergötland i väntan på världskrig med biologisk krigföring.

Måste jag skaffa en babydusch?
SVAR: Inte om du är snabb vid blöjbytet.

Vad orsakar förlossningsnedstämdhet?
SVAR: Brunbrända, vältränade bimbos.

Vad är kolik?
SVAR: En påminnelse till föräldrar att man ska använda preventivmedel.

Vad är nattvak?
SVAR: När den nyblivna mamman vaknar av att hon drömt att hon är gravid igen.

Vårt barn föddes för en vecka sedan. När kommer min hustru att känna och bete sig som vanligt?
SVAR: När barnet börjar gymnasiet.

Hur rengör man matbehållarna?
SVAR: Duscha varje dag och använd ren BH. Det är betydligt bättre än att koka dem.

HaHaHaHa!!!

Vecka 34 (33+0)

Nu har vi alltså gått in i vecka 34, det är endast 49 dagar kvar till den ♥ 18/9 ♥



Nu har vi alltså gått in i den 34:de veckan,
tänkte lägga in lite information om vad som händer med mig och hur Orvar utvecklas
. Informationen har jag hittat på www.gravid.se



Vid varje besök framöver mäter man på de flesta MVC blodtryck och urinprov. Däremellan mäter man ditt blodvärde samt blodsocker. Barnets hjärtfrekvens fortsätter barnmorskan att följa kontinuerligt, med start runt v.25 och fram till förlossningen. Nu kanske du märker att dina ringar inte passar längre, att händer och fötter svullnar, detta beror på att vätska samlas i kroppen. Tänk på att inte förvärra det med att använda åtsittande kläder som bromsar blodflödet. Din kropp har ökat mängden blod med 50 % under graviditetens två första tredjedelar men från vecka 34 håller sig blodmängden konstant fram till förlossningen. Omkring denna vecka är moderkakan fullmogen och därefter börjar den åldras.

Barnet är ca 32 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 2,3 kg. Det kan skilja på ljus och mörker. Om solen skulle lysa på magen kommer barnet att bada i ett rött sken. Naglarna på de pyttesmå fingertopparna är vassa. Nu kan barnet själv bekämpa lätta infektioner med sitt immunförsvar. Det är för stort att flyta omkring i fostervattnet och rörelserna blir större och långsammare. Ibland kan en del barn fixera huvudet i denna vecka, det vill säga lägga sig tillrätta i bäckenöppningen. Ungefär 3-4% av alla barn lägger sig med stjärten eller benen ned mot bäckenöppningen s.k. sätesbjudning/fotbjudning. Då är det möjligt att en läkare försöker få fostret att vända sig rätt i livmodern, men det sker först i vecka 37 och kallas yttre vändning. Läkaren försöker då genom försiktig massage av buken förmå barnet att göra en kullerbytta i magen. Detta sker i regel på sjukhus under övervakning av mor och barn. Är det tvillingar som ni väntar kanske bara ett av barnen lägger sig med huvudet mot bäckenöppningen, medan syskonet lägger sig intill.

Nu är risken att det börjar kännas mer otympligt än tidigare att gå, det kan vara dags att redan nu planera för efter födseln genom att t ex köpa någon amningsbehå och några amningskläder




Min graviditet startade Ons 13 dec 2006 
  Min menscykel är ca 28 dagar
  Jag blev gravid ungefär Ons 27 dec 2006 (ägglossningen)
  
  Jag har gått 231 fulla dagar av 280 
  Jag är i vecka 34 
  Jag har gått 33 fulla veckor och 0 fulla dagar (v33+0) 
  Jag är i 8:e kalendermånaden 
  Jag är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden)
  Jag är i trimester tre 
  Jag har 49 dagar kvar till förlossning

Bilder på den vackra inglasade terassen..

Ute på "K"s lantställe i Nykvarn har "K"s morfar byggt en inglasad terass, terassen blev klar precis innan sommaren. Det är super mysigt att sitta där och äta middag i solens sken.

image200

   

Längtar ut till landet & skogen nu när det är så vackert väder,
det skulle ju inte sitta helt fel att packa picnic-korgen och åka ut med båten,
 lägga till vid någon klippa ute i vattnet
eller varför inte åka ut till kärleksudden som jag och "K" kallar en jättesöt liten udde där ute i Yngern.
Jag har faktiskt inte badat en enda gång i sommar och snart är väl sommaren slut...

...Men när sommaren är slut så är det inte lång tid kvar tills Orvis kommer,
som jag längtar,
är så nyfiken på vad det är för en liten krabat som gömmer sig därinne.

(På den 1:a lilla bilden kan man skymta ett brunt litet hus till vänster i bild,
det är min och "K"s egna lilla stuga.)

Nostalgivandring på Södermalm med farmor och syster! (32+6)

Min kära lilla farmor "V" ringde mig imorse och frågade om jag hade lust att ses och promenera på Söder, det gjorde vi mycket när jag var yngre, farmor är född i Dalarna men flyttade som 18-åring ner hit till Stockholm, första anhalten blev Södermalm. Hon berättar ofta historier från förr och jag älskar att gå på Söder med henne, hon vet så mycket om Söders historia. Vi pratade igår om att jag aldrig åkt Katarina-hissen så farmor, jag och syster "I" började dagen med att ta en tur i den berömda hissen, det var ju inget speciellt (förutom utsikten då förstås), men nu har man det gjort, pinsamt egentligen att man är 21 år gammal och har bott i Stockholm hela livet, men man har aldrig åkt Katarina-hissen. Som sagt, vi promenerade runt på vackra Södermalm och tittade på att gamla byggnader och farmor hon berättade vart folk hade bott, hon visade mig b.la. vart Per Anders Fogelström bodde. Vi tog en fika på Ersta sjukhus terass, oj vilken utsikt och riktigt gott kaffebröd! Det har varit strålande väder idag i Stockholm, vi möttes vid 13-tiden och skildes vid 17:30, min rygg var helt utsliten. Men hjärtat var fullt av kärlek, så himla mysigt att umgås med syster "I" (saknade dock syster "M", som hade andra planer för dagen) och farmor. Vi har glott lite i olika antikvitetsaffärer, några kläderbutiker och en och annan leksaksaffär har vi också hunnit med! Är så nöjd med min dag!

image187
(Tatueringen har jag gjort för att hedra min farmor,
 den är bara några dagar gammal på bilden,
därför ser den så skrynklig ut.)

Bilder på kläderna jag shoppade igår + kläderna som "I" köpte i Turkiet och även en tröja som "K" köpte i Riga.

En blå kofta i storlek 56 som jag köpte på Lindex för 69:-


  

Body och mössa i storlek 50, köpta på H&M, bodyn kosta 79,50:- minns ej vad mössan kostade.


 

Body med tillhörande mössa, storlek 52, 49,50:- på H&M.




Body, storlek 62, den fick jag på köpet när jag köpte den blå koftan på Lindex.


 

Byxa, jacka och mössa i storlek 62 som min syster och hennes "Seb" köpte i Turkiet.


Tröja i storlek 62 som "K" köpte i Riga, han blev lite besviken när han kom hem och insåg att Polarn och Pyret finns i Sverige också! Han har koll den mannen! ;)

RSS 2.0