Dagens outfit.


Dagens outfit.

Klänning, Indiska (present från mamma)
Svarta mönstrade strumpbyxor, H&M.
Svarta mocka stövlar, Nilson.
Jacka, Åhléns.
Halsduk, H&M.

image428

   


Sagas coola outfit:

Mössa, Lindex.
Lilamönstrad Katvig body, Åhléns.
Velour byxa, Lindex.
Omlott tröja, Yorrik.

image433

 

Händelserikt veckoslut & lite historia.

I fredags så jag var jag och min vän Anna och hälsade på i våran gamla gymnasieskola (Vi gick på S:t Eriks gymnasium, möbel & inredningslinjen). Det var jättekul att träffa våran underbara klassföreståndare, Sven, världens bästa och mest omtänksamma lärare. Sven kämpade verkligen för mig, jag var grymt skoltrött i 2:an och 3:an, så jag hade mer frånvaro än närvaro i skolan. Jag blev t.o.m. utskriven (= utslängd) ur skolan, men då var Sven och rektorn så tillmötesgående så vi kom på den lösningen att jag fick praktisera de 8 sista månaderna i 3:an, jag praktiserade på en möbelrenoveringsfirma  3 dagar i veckan och sen så gick jag på lektioner 2 dagar i veckan. Detta resulterade i att jag gick ut med ganska dåliga betyg, men jag gick iallafall ut gymnasiet. Dagen då jag tog studenten har (tills Saga föddes) varit den absolut lyckligaste dagen i mitt liv...
Jag tror att Sven var väldigt rörd över att vi kom och hälsade på & för att han fick se att det gått så bra för mig och Anna, trots allt. Jag och Anna brukar påminna varandra om varför Sven var så "jävlig" och tjatig över att vi skulle skärpa oss med våran skolgång, men det var ju enbart för att han brydde sig om oss och för att han såg att vi hade kunnat få bra betyg, synd bara att jag insett det först nu..

Efter besöket i skolan så åkte jag och Saga till Farsta centrum för att kolla efter ett par nya stövlar till mig. Jag köpte ett par svarta stövlar i mocka, 499 :- från Nilson. Jag handlade även en jättefin brun klänning till Saga och matchande strumbyxor till klänningen. På H&M hittade jag en fin stickad halsduk, perfekt nu i höst. Jag passade även på att byta två av klänningarna jag köpte härom dagen på Gina tricot till en brun stickad klänning, jag tror att jag har mer använding av den än de två andra som kändes lite för mycket som nattlinnen. Jag och Victoria käkade middag i Farsta, sushi stod på menyn, det var verkligen gott, har längtat hela graviditeten efter sushi.
kvällen så var ju mina två bästa vänner här och vi hade tjejmys! Det var sååå länge sen och vi hade jättekul, vi skrattade flera gånger så tårarna sprutade.



 Anna och Saga i fredags.  Vickan och Saga på bb, 7/9.


Igår så var vi hemma hos mamma hela dagen, vi firade hennes födelsedag. Vi 16-tiden så kom några av mammas vänner över, men innan det så fick jag och Saga (som var vaken mellan 11.30-15.50) umgås med mina systrar och med mamma. När väl mammas vänner kom, då hade Saga somnat efter att ha varit vaken i 4,5 timme, typiskt!
I vilket fall som helst så fick Saga helt underbara presenter av mammas vänner, hon fick sina allra första leksaker (då räknas inte gossedjuren som hon fått tidigare) en skallra & en annan fin leksak. Saga fick även ett par byxor, en body, en mössa och ett par vantar av min gudmor Weronica och hennes lilla (?) dotter, Felicia. Jag och Kim fick en slant av Weronica. Av mammas arbetskamrater fick Saga en nappflaska, en napphållare och en napp. Kim fick en bok av dem, "Hemliga pappan" av Andreas Ekström.
Det allra roligaste med hela dagen igår var att Saga log flera gånger, jag vet inte om det är "för tidigt" att le ännu, men nå magknipsleende var det minsann inte.

 Mormors hundar är lite avundsjuka på Saga som snott deras matte ifrån dem.

  
 Saga tar en power-nap i moster Mys AIK-"klädda" säng, det känns nog mindre bra i pappa Kims hjärta, hans som är Hammarbyare sedan barnsben.

 Saga och hennes allra första leksaker.

 Nappflaska, napphållare och napp från Marimekko som hon fått av Marjo och Loa.

  
   Kläderna hon fick av Weronica och Felicia.

   Saga i sin alldeles för stooora mössa...


Idag så kommer Sagas gammelfarfar och hans sambo hit på fika kl. 12, det ska bli kul, länge sedan jag träffade farfar och Marianne och Saga har aldrig träffat dem.




Kolla in min och Kims lilla apunge!

image418



 
 




Suck, pust & stön! Det här inlägget tog sin lilla tid att skriva.
Det kan iochförsig även bero på att jag passat på att mysa med Saga emellanåt.

Tji fick jag.. och kärlek fick du..

..Inte vill lilla fröken Saga sova inte, hon vill hellre vara vaken, ligga och fundilera över livet, hon har ju trots allt fyllt 3 veckor!

Du är så fin älskade lilla Saga, när du ligger här brevid mig, tittar upp på mig med dina vackra stora blåa ögon, hela jag fylls med så mycket kärlek. Jag blir alldeles varm inombords och känner hur ett lugn lägger sig i  hela min kropp.
Du är högt älskad Saga, inte bara utav mig, jag ser hur din far lyser av stolthet och kärlek när han ser på dig.
Det är helt otroligt hur stark kärlek man kan känna för en så liten människa som dig. Ju mer tiden går, desto starkare blir min kärlek för dig, för varje sekund som går så fylls mitt sprängfyllda hjärta av ännu mer kärlek till dig.
Jag trodde aldrig att jag skulle kunna älska någon så mycket som jag älskar dig, samtidigt som allt i nästa sekund känns som en helt underbar men mycket overklig dröm. Men i det här fallet så är drömmen verklighet...

Varje gång jag är ute med Saga så stannar folk och beundrar henne, de pratar en stund och talar om hur vacker de tycker att hon är & jag känner mig lika stolt varje gång. Tänk att jag och min älskade Kim fick världens finaste lilla dotter, helt otroligt och det är jag tacksam för var eviga dag. Är glad och tacksam för att jag fick bli mamma till dig Saga.

Du ska veta att du är otroligt älskad, inte bara utav mig och Kim, du har en stor släkt som älskar dig och som längtar jättemycket efter att få lära känna dig, envisa lilla tjej!

Jag skulle kunna fortsätta i all oändlighet och beskriva mina känslor för min (ja, för hon är verkligen MIN) underbara, älskade lilla tjej.

En sak är säker, man vet inte vad kärlek är förens man fått barn. Det finns ingen kärlek som är så stark och underbar som kärleken för ens barn.. Det är en sak som är säker..

♥ Saga, mamma och pappa älskar dig, igår, idag och för all framtid! ♥

image405

Nu sover hon visst.. Dags för sängen även för min del!

Shopping + tjejkväll = perfekt fredag!

Idag så har jag shoppat lite, både till mig och Saga. Bilder kommer under helgen... Det känns som att bloggen har hamnat lite i skymundan den senaste tiden, det beror på att jag hellre lagt min tid på att njuta av att vara mamma & umgåts med mina nära & kära.
Ikväll har mina bästa vänner, Anna och Victoria varit här och haft tjejkväll, vi har smaskat Ben & Jerrys, sett på Idol och så har vi turats om att mysa med Saga! Dagen och kvällen har varit helt underbara, jag älskar mitt liv som det är för tillfället!

Nu ska vi gå och lägga oss, är jättetrött!


Va e de för en dag?..

Det är Mummis födelsedag, hurra, hurra, hurraaa!

Idag fyller min kära mamma år, hon blir 47 år gammal! Mamma har åkt på kryssning till Tallinn med två vänninor så vi ska fira henne på lördag.

image404


image403


Saga har världens snällaste mormor.

Klockan 4 imorse så var Saga hungrig & efter frukosten så var hon superpigg, hon ville vara uppe och mysa med sin mamma för att kunna pussa pappa innan han gick till jobbet. Sagt & gjort, vi var uppe, men vid 6:30 så gick vi och la oss igen. ;) Vid nio-tiden så var det dags att gå upp igen, vi gjorde oss iordning, Saga sov en stund till och ja hann duscha och tvätta håret, sicken lyx!
När Saga var mätt och belåten så var det dags att gå ner till Farsta centrum och träffa en utav mina arbetskamrater, Wanja, av henne fick Saga en jättefin lila pyjamas med en nallebjörn. Wanja bjöd mig på lunch, vi åt en varsin sallad, det var supersmaskigt och jag kände mig jättenyttig (fast att det var pasta i salladen för min del & jag åt även lite bröd till). Vi tog en kaffe på maten och satt och snackade om allt mellan himmel & jord, det var jättetrevligt.

Vid 17-tiden så träffade jag min mamma (hennes man var också med) i Kista centrum, min söta rara lilla mamma köpte en jättefin klänning till mig på Indiska. Lilla Saga fick en fin overall, den fick hon av mammas man, Ismo. De bjöd även på middag, det blev libanesisk kycklingspett med pommes (jag var ju så nyttig till lunch så jag syndade lite) När vi kom hem till mamma så fick Saga ännu mer presenter av två av mammas vänner, ett par tofflor, ett gossedjur, en rosa dress och en fin randig mössa.


  



Dagens outfit för både mig och lillsessan:

 

 

- Jag;
Brun klänning från Åhléns, 299:-
Ljusbeiget linne från Vila.
Svarta mönstrade strumbyxor från H&M.
Bruna kilklacksstövlar, Skovision.
Halsband från Guldfynd.

- Saga;
Klänning från Åhléns (present från min vän Victoria)
Vita strumbyxor från H&M.
Till detta hade Saga en fin vit kofta, även den en present från Victoria
 (ej med på bild)

( Idag hade Saga på sig klänning för allra första gången, visst var hon fin min älskling? )

Mys, mys, MASSA mys.

Idag så har jag och Saga haft en riktig slapp och mysig mor & dotter dag. Vi vilade en stund på förmiddagen tillsammans, det behövdes verkligen kan jag säga. Vid 14:30 så gick vi ner till Farsta för att besöka BVC för tredje gången, lilla Saga har nu gått upp till 3420 gram men hon har inte vuxit på längden. BVC-sköterskan berömde Saga för att hon var så stark i nacken och ilsken när vi skulle väga och mäta henne. Efter BVC-besöket så tog vi en lång omväg hem, i vanliga fall tar det 10 minuter från Farsta och hem, men nu gick vi runt i ca. 45 minuter, jag njöt av den vacka hösten och Saga hon sov så sött, min älskling.


Det har verkligen varit skönt att bara vara hemma vi två.


Här kommer en liten skiss på min "Saga-tatuering". Det är min bästa vän, Victoria, som designat den. Snygg va?
Vi får se när det finns tid och pengar att göra den, jag hoppas att det är inom en väldigt snar framtid.





Saga min älskade lilla docka.

Idag har lilla Saga åkt kommunalt för första gången, men hon sov från Farsta strand till Kungsängen. ;)
Vi har varit och hälsat på Sagas gammelfarmor Vanja, vi har ätit lunch ihop och sedan på eftermiddagen bjöd hon på gudomlig äppelkaka.
Jag och farmor upptäckte att Saga är lika stor (liten?) som farmors docka, sött va? :)

image390
image393

Lite bilder på dagens outfit:
Stickad klänning från Gina Tricot, 199:-
Svarta mönstrade strumpbyxor, 98:- för två par på H&M
Bruna stövlar med kilklack, Skovision, minns ej pris.
Halsband med brun tygros, fått i present av mina klasskamrater när jag gick i 6:e klass.

 

Tatuering.

Natten till idag så har Saga sovit i sin säng hela natten, det har varit så skönt. Kände mig riktigt utvilad imorse när jag vaknade, man sover inte särskilt bra med en liten sessa i sängen...

Jag, min vän Victoria och Saga shoppade järnet idag i Farsta. Jag köpte fyra klänningar, en svart, två gråa och en brun. Bilder kommer kanske imorgon, om tid finnes...

Vid 17-tiden så kom min farbror Dan hit för andra gången sen vi flyttade hit (vi har bott här i 1,5 år, men han har inte kunnat hälsa på när vi hade katten boendes här). Det var jättetrevligt att ha honom på besök, det bjöds på saft & bullar, kalas!



Saga med sin gammelfarbror, Dan, på BB.



Kim har varit och tatuerat sig idag, han har tatuerat in Saga på handleden, jättefint blev det. Jag ska också tatuera in hennes namn, men jag ska ha namnet på insidan av handleden istället för utsidan som Kim har.



image387



Saga gillar att bada, det är en sak som är säker!

Idag har lilla familjen varit i Farsta centrum hela två gånger, båda gångerna har vi fikat med vänner. Första café besöket var med Kims kompis Rikard och hans tjej Camilla och deras lilla Nicole på 4 månader, en supersöt liten tjej! Sedan gick vi hem en stund, ammade lite och sedan var det dags att gå ner igen, jag tänkte shoppa lite och fika med min bästa vän, Anna. Det var jättetrevligt att fika, men shopping hann jag inte med, jag trodde centrumet skulle stänga kl. 18, men de stängde 17 så jag får väl ta mig ner imorgon. Behöver lite höstkläder, en klänning skulle inte sitta helt fel, ett par stövlar utan klack vore ju perfekt nu när man lär gå på ett flertal barnvagnspromenader med lilla Saga som sällskap. Jag får se vad jag hittar imorgon.

Ikväll så har Saga fått bada för andra gången i sitt liv, det gick jättebra, hon verkade tycka det var jätteskönt & allt tack vare pappas sambo, Eva, som lärde mig hur man ska hålla de små när de badar.

Tre bilder från när Saga badade idag, på den första bilden har vi fått med ett litet leende från Saga.

image383
 

Saga har firat sin 2-veckors dag med sin nya kompis Alvin.

Lillsessan blir idag hela 2 veckor "gammal", känns helt otroligt att hon redan är så "stor" men jämför man med hennes nya kompis Alvin så känns hon jättemini, min lilla, lilla tjej..

Här kommer lite bilder när Saga fick träffa en kompis för allra första gången i sitt liv, Alvin var så söt, han låg och "kramade" om Sagas huvud när Josefin skulle ta kort på dem när de låg och mös i soffan.

  

image382



Nu har vi äntligen bestämt oss!

Ser ni inte?...


image378

image379

...Det är ju en liten Saga, våran älskade lilla dotter heter nu Saga!

Jag och Kim låg inatt och pratade om namn, så säger han Saga och det kändes helt rätt.
Så nu har vi sovit på saken och bestämt oss att hon är en Saga!

Berättelsen om när Lillan kom till jorden, en dag i september när solen sken...

Onsdagen den femte september 2007 så fick jag och Kim reda på att fredagen den sjunde september skulle vi bli föräldrar. Allt var så overkligt, jag hade längtat och väntat sedan den 17/3 att våran lilla Orvis skulle födas. Nu när jag fått datum för det planerade kejsarsnittet kändes allt så himla overkligt.
Torsdagen den sjätte september så var vi på inskrivning på Södersjukhuset, vi fick b.la. se en film om hur kejsarsnittet går till, de tog lite blodprov på mig för att se vilken blodgrupp jag har (om jag inte minns helt fel så är jag A positiv), vi fick även träffa lite olika läkare som informerade om snittet, smärtlindring och tiden efteråt.
Jag sov inte många timmar natten mellan torsdag och fredag.
 Vi skulle infinna oss på Södersjukhuset fredagen den sjunde september kl. 7.10. Jag fick byta om till en vit rock och alldeles för stora knästrumpor som bara halkade ner till vristerna hela tiden. Kim fick ha gröna byxor och en grön skjorta, han såg ut som en läkare. Ingen av oss hade fortfarande hunnit smälta att vi inom 1,5 timme skulle bli föräldrar (och det skulle vi vara i resten av våra liv).
 Vi satt och väntade på att klockan skulle bli 8.10 för då var det dags att gå ner till operationssalen. Vi pratade om allt mellan himmel & jord, men vi pratade inte om hur våra liv alldeles snart skulle förändras för alltid. Vi hade fortfarande inte förstått vad det var som var på gång.
 När vi kom in i det där kalla rummet så började en narkossköterska förklara för mig vad som skulle hända. Hon (jag minns inte namn på någon av dem som var med inne på operationen) började med att sätta en såndär "dropp grej" i min handrygg, det gjorde jätteont tyckte jag. Sedan kom det in en narkosläkare som lokalbedövade mig i ryggen och efter det så satte han ryggbedövningen, sakta men säkert så kände jag hur jag vart alldeles varm om benen och efter ett tag så var jag alldeles bortdomnad i benen och magen. Jag fick lägga mig ner och under tiden så kom det in fler personer som skulle assistera under snittet. Jag tror att det var 4-5 sjuksköterskor, en barnmorska, en narkossköterska, narkosläkare och sedan de två läkarna som skulle göra själva snittet. När jag låg där på rygg och de riggade upp det där gröna skynket, Kim tog tag i min hand och narkossköterskan kopplade på en sån där syrgasslang i näsan på mig, då bara brast allt och jag förstod för första gången sedan telefonsamtalet i onsdags att jag inom en väldigt snar framtid skulle bli mamma. Tårarna rann stilla ner för min kinder, men en sak är säker, det var tårar av lycka. Sedan så talade en utav sjuksköterskorna om för mig att de skulle sätta katetern på mig (det var den sak som verkligen skrämde mig, själva snittet kändes inte så läskigt. Men att de skulle sätta kateter på mig, det var hemskt) nu grät jag ännu mer, den rara narkossköterskan stod bakom mig och klappade mig på huvudet och viskade snälla ord till mig. När alla förberedelser var klara så kände den kvinnliga läkaren efter med en pincett (hon nöp alltså mig) om ryggbedövningen hade tagit som den skulle, och det hade den gjort. Så nu var det dags för att sätta snittet.
Narkossköterskan som fortfarande stod bakom mig talade om vad de gjorde och sa till när det började att snitta. Jag visste från tidigare att det skulle ta cirka fem minuter från att snittet påbörjades till att den lilla där inne skulle vara ute. Det var de absolut längsta fem-minutrarna i mitt liv, det kändes fruktansvärt obehagligt när det bökade med att få ut den lilla, det kändes verkligen som att det slet och slängde med mig, den ena läkaren tröck på magen medans den andra var inne i magen och bökade efter vårat lilla barn, efter ca. två minuter frågade jag Kim om det inte gått fem minuter. Jag var så orolig att allt inte skulle stå rätt till med den lilla. Kim lugnade mig och sa att det bara gått ca. två minuter och bara en kort stund efteråt hörde jag ett babyskrik, det var det vackraste skriket jag någonsin hört, jag blev så lättad, en stor sten föll från mitt hjärta. Sedan kom fler och högre skrik, till slut så höll barnmorskan fram det lilla livet och vi fick titta efter vad det var för kön, det var en liten flicka. Precis som jag önskat och hoppats på. När jag fick se att det var en liten tjej, så rann tårarna ännu mer, jag var alldeles blöt i öronen. Det enda jag sa var, "Det är en tjej! Jag har ju sagt det hela tiden" och alla inne på operationssalen skrattade åt mig. Den rara narkossköterskan torkade hela tiden bort tårarna, men vad hjälpte det när det bara kom ännu fler tårar hela tiden? Jag var så lycklig. Barnmorskan och Kim tog hand om våran lilla dotter, Kim fick klippa navelsträngen, barnmorskan mätte och vägde. Efter en hel evighet (det kändes så iallafall) så lade de upp min vackra lilla dotter på bröstet. Allt det där obehaget som jag kände när de sög ut vattnet och blodet som fanns i livmodern, det var som bortblåst. Jag hade ju fått min vackra dotter och ingenting kunde störa mig när jag fick ligga och beundra henne. Kim tog ett nytt stadigt tag om min hand och strök mig och Lillan, omvartannat på våra kinder. Jag såg hur stolt han var, att han och jag fått en sådan vacker och välskapt dotter med tio fingrar och tio tår. Cirka kl. 8.30 satte de snittet, 8.37 var hon ute och 9.15 var hela operationen slut. Det lät väldigt obehagligt när de sydde ihop mig, men vad gjorde det? Vi hade ju äntligen våran dotter hos oss. När operationen var klar så blev jag iväg rullad till uppvaket, Lillan låg i sin "säng" som den stolta pappan Kim fick köra. Vi låg på uppvaket i ca. 1,5 timme, då fick vi börja lära känna våran nya familjemedlem, hon ammade två gånger på uppvaket, hon var vaken nästan hela tiden. Jag och Kim lös ikapp av stolthet...


Måndagen den tionde september fick vi åka hem från BB med våran dotter.

1.  2.  3.  4.  
5.  6.  7.  8.  
9.  10.  11.

Bild 1. Den blivande fadern väntar på att få se sin lilla Orvis för första gången.
Bild 2. Jag känner mig sjukt snygg i väntan på att få se min lilla Orvis för första gången.
Bild 3. Allra sista magbilden.
Bild 4. Den underbara utsikten vi hade från "väntrummet".
Bild 5. De förbereder för att sätta ryggbedövningen.
Bild 6. Det andra fotografiet på våran lilla tjej.
Bild 7. Första mötet mellan mor och dotter.
Bild 8. Vi två är nu är nu tre, för alltid.
Bild 9. Nu är operationen över.
Bild 10. Lillan ammar på uppvaket.
Bild 11. Nu är vi på väg hem, och äventyret har bara börjat....


Lillsessan är snart Storsessan..

Vi var på BVC idag, Lillan har växt hela 4 cm. sedan hon föddes, hon är nu 51 cm. lång och 3165 g. "tung". Hon har alltså 35 g. kvar till sin födelsevikt, en nyfödd bäbis ska ha gått upp till sin födelsevikt inom 14 dagar, Lillan är på god väg dit. Min stora fina tjej.. Känns lite tråkigt att hon redan blivit så "stor"...
Idag så har vi firat sessans beräknadfödsel-dag, idag är det den 18/9, datumet som vi har längtat efter sedan den 17/3, men vi fick äran att träffa våran lilla tjej hela 11 dagar innan beräknat datum. Vi firade med att Lillan fick bada för första gången i sitt liv, det gillade hon inte så mycket, hon gallskrek hela tiden, stackarn.

image366
Bara av att titta på den här bilden får min hjärna att "höra" henne gallskrika.

Svaren.

Planerade ni barn eller blev det en glad överraskning? Hur reagerade era familjer när de fick veta?

Nej, vi planerade inte att skaffa barn, men samtidigt så skyddade vi oss inte heller, planen var att jag skulle börja med mini-piller men det blev aldrig av. Och glad är jag för det idag när vi har våran fina lilla dotter hos oss.
De allra flesta blev överlyckliga över att vi skulle bli föräldrar, det är första barnbarnet på båda sidorna så Lillan har varit mycket efterlängtad.

Min fråga lyder,hur reagerade du närt du fick reda på att du var gravid? Var det planerat?

Jag blev självklart väldigt glad, men samtidigt väldigt rädd, men jag visste från första början att jag inte skulle göra abort. Nej, det var inte planerat.

hur ser vännerna på att ni har skaffat barn? några kompisar som också har barn? hur länge har ni varit tillsammans? *bara nyfiken* är det inte lite slitit i alla fall med att inte så sova hela nätter?

Alla våra vänner har varit väldigt glada över att vi ska få barn, jag trodde att folk skulle ha mer emot att vi valde att behålla barnet eftersom att vi är så pass unga. Men reaktionerna har varit helt tvärtom, nu får man istället höra hur många det är som själv är sugna på att skaffa barn. Nej, inga vi umgås med har barn, vilket är jättetråkigt!
Vi har varit tillsammans i 3 år nu i september.
Självklart är det jobbigt att vakna och amma flera gånger per natt, jag är en sådan människa som inte fungerar om jag inte får sova minst 8 timmar/natt. Det var väldigt länge sen som jag sov en hel natt,  när vi hade katt så fick han ofta ryck vid 5-tiden och var som galen här hemma, sen när jag blev gravid så var man uppe på toaletten flera gånger per natt, kroppen vänjer en vid att man kommer behöva gå upp på nätterna när den lilla är född.

Är ni förlovade?

Ja, vi förlovade oss den 2/3-06, i Spanien, Nerja, Tamango Hill. Vi var på semester i Spanien och vi förlovade oss en solstol med solen gassande över oss och havet som bakgrund. Helt underbart!

vad har ni för namnförslag på er fina lilla dotter? är hon lik någon av er föräldrar?

Våra namnförslag är, Linnéa (Kims favorit) och Isabell (min favorit). Jag tycker att Lillan är väldigt lik sin pappa Kim, och Kim är väldigt lik sin pappa Peter, så svaret på den frågan blir väl i sådant fall att ja, hon är lik sin farfar. Samtidigt har hon vissa drag från min sida och mina föräldrar.

Vet inte om du redan skrivit det någonstans, men hur var förlossningen? Om det tog lång tid och så?

Lillan föddes ju med planerat kejsarsnitt eftersom att hon låg i säte, så allt som allt tog "förlossningen" 45 minuter. Det kommer en mer utförlig förlossningsberättelse ikväll.

Hur träffades du och din kille?

(Jag drar historien i korta drag) När jag gick på gymnasiet var jag tillsammans med en kille, Micke, ett par månader. Vi gjorde slut  & hade ingen som helst kontakt med varandra (förutom att vi sågs i skolan ofta eftersom att vi gick på samma linje). Efter ett tag (ett år kanske) så träffades vi, han berättade att han träffat en ny tjej (vi kan kalla henne C) som tyvärr var upptagen, hon var tillsamans med Kim, Micke och Kim var väldigt nära vänner. För att det inte skulle bli så stor grej av att Micke "snodde" sin bästa väns tjej så parade C och Micke ihop mig med Kim. Idag så är Micke och C inte tillsammans och jag och Kim vi har ett helt underbart liv med våran lilla dotter.
Man kan även förklara det som att jag och C bytte ex med varandra ;)

1. Hur har erat förhållande utvecklats sedan ni fick barn?
2. Vad är jobbigast/mest tidskrävande med ett spädbarn?
3. Vad gör du om 10 år?

1. Det som hitills har ändrats är att Kim har fått ta mer "ansvar" över hus & hem, jag kan/får t.ex. inte lyfta för tunga saker, jag kan inte bädda sängen eller dammsuga, jag får inte lyfta tunga matkassar och liknande. Kim har aldrig behövt laga mat tidigare, men vissa dagar när jag har haft väldigt ont i såret så har jag inte orkat laga mat. Så förhållandet har nog inte utvecklats men "ansvarsområden" har bytts iallafall nu när jag är lite begränsad p.g.a. såret. Det har varit helt underbart att Kim har fått vara hemma den första tiden, det har nog stärkt vårat förhållande, hoppas jag.
2. Vill inte kalla att något är jobbigt.  Man får ta dagen som den kommer.
3. Om tio år har jag och Kim förhoppningsvis flyttat in i ett radhus/mindre villa och så har vi en lägenhet i Spanien (Nerja) som vi kan äka till när hösten & vintern här hemma känns för jobbig. Jag vill gärna ha ett syskon till Lillan. Jag arbetar förhoppningsvis med mitt drömyrke. Jag hoppas att vi har det lika bra om 10 år som vi har det idag.

Vad vill du jobba med när du "blir stor"? 
 
Jag vill arbeta som möbelrenoverare, ha en egen verkstad och en liten affär där jag kan sälja "upp piffade" möbler & jag vill även göra beställningsjobb åt andra. Jag praktiserade i åtta månader under min gymnasietid hos en möbelrenoverare och det var så himla kul så därför hoppas jag på att kunna utbilda mig inom den genren och sedan starta en egen firma.

Hur många barn vill du ha? Har du och Kim pratat om att förlova/gifta er? I så fall, hur ser ditt/ert drömbröllop ut?


 Jag vill helst ha två barn, en flicka och en pojke. Men Kim känner för tillfället att ett barn räcker, men jag vet hur underbart (och jävligt) det är att ha syskon. Förlovade är vi ju redan, bröllop och bröllopsplaner väntar vi med. För det första är vi så unga och för det andra så "måste" man ju ha något roligt kvar att göra nu när vi har gjort så mycket under våra tre år tillsammans.

Vad tycker du är bäst med att vara mamma? Vad tycker du, hittills, är jobbigt? Hur tror du att din föräldrasituation ser ut om säg, fem månader (alltså där jag är idag).

Det allra bästa och häftigaste var ju helt klart förlossningen. Sedan efter det så är det när Lillan ligger i min famn, tittar upp på mig med sina mörkblåa ögon, och jag bara känner hur hela jag fylls  utav kärlek.
Det som hitills varit "jobbigt" är att Lillan inte velat sova i sin
egen säng på nätterna och p.g.a. det så måste jag ligga i så konstiga ställningar i sängen så att det gör ont i mitt sår. Det är självklart även jobbigt att se när min lilla dotter har ont i magen för att hon har så gasig i magen.
På frågan om vad jag gör om fem månader har jag verkligen fått tänka hur och vad jag ska svara, men jag vet verkligen inte vad jag ska svara på den frågan.

Har du känt att du förändrats sen du fick barn? Tror du att du kommer få fler barn?

Eftersom att jag bara varit mamma i 11 dagar så är det jättesvårt att svara på den frågan. Det som ändrats har väl med hormoner att göra, när jag var gravid blev jag arg & förbannad för minsta lilla sak, men enligt mig själv så är jag inte lika lättretad längre.
Jag hoppas på att i framtiden få ge Lillan ett syskon



Tack för alla frågor ni ställt, det har varit jätteroligt att få svara på dem. Är det någon som kommer på fler frågor så är det bara att ställa dem.
Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att jag inte lägger upp svaren förens nu, men saker och ting tar längre tid än vad man tror när man har en liten bäbis i familjen. Har inte haft tid/lust att sitta vid datan förens nu.

Förlossningsberättelse på G..

Tack för alla frågor, svaren kommer imorgon på förmiddagen någon gång. Fortsätt gärna ställa fler frågor, ju fler frågor desto roligare.

Jag har precis suttit och skrivit en förlossningsberättelse, ska läsa igenom den imorgon en sista gång, så under dagen eller kvällen imorgon så kommer jag att lägga upp förlossningsberättelsen här på bloggen.

Vad vill NI veta om mig & mitt liv?

Mer eller mindre alla som bloggar har gett sina läsare ett tillfälle att fråga precis vad de vill.
Nu tänkte jag att det var eran tur, mina kära läsare, att ställa frågor till mig.
Självklart kommer inte allt för personliga frågor att besvaras, jag kommer inte heller besvara frågor som kan "skada"/såra någon annan.

Så kom igen, det finns säkert något ni undrar över..
Ingen fråga är för liten eller löjlig. Ju fler frågor, desto roligare!



Ni har till kl. 24.00 på er att fråga allt mellan himmel & jord.
Ni kan självklart fortsätta ställa frågor hela natten,
 för jag kommer besvara frågorna under förmiddagen imorgon.



Uppdatering kl. 20:50

KOM IGEN NU GOTT FOLK, LITE FLER FRÅGOR VILL JAG ALLT BESVARA.
DET KAN JU INTE BARA VARA 7 LÄSARE SOM HAR FRÅGOR TILL MIG?
VAR INTE BLYGA, STÄLL FRÅGORNA ANONYMT OM NI INTE VILL GE ER TILLKÄNNA.

kramkram

Min fina lilla dotter.

Älskar min fina lilla tjej så otroligt mycket. Hade aldrig kunnat tro att man kunde älska någon så mycket, jag är så glad för att jag fått äran att bli mamma. Jag hade heller inte kunnat tro att känslorna kunde växa sig så starka på så kort tid, och för varje dag som går så älskar jag min fina lilla dotter mer och mer. Vart ska det hela sluta?
image356





Lilla teaterapan visar vad hon går för när hon ligger och myser i mosters famn.

Idag så har jag, Lillan och pappa Kim varit och fikat i Farsta centrum med min syster Ida och Kims kompis, Robert.
Efter fikat så var vi och bytte den rosa Hello Kitty dressen som Lillan fick igår. Jag bytte till en Hello Kitty body med olika mönster och ett par rosa byxor, båda två i storlek 62. En sak som förundrar mig är; Jag och min syster Ida har letat som tokar efter en lite varmare mössa åt Lillan, men alla mössor är i storlek 60/62 alltså 2-4 månader, lilltjejen drunkar ju i dem mössorna. Det verkar nästan som att H&M, Lindex, Kappahl och Åhléns tror att små nyfödda flickor och pojkar inte behöver varma mössor att de klarar att hålla värmen i tunna bomullsmössor. Skumt...

  


Lillan tappade navelsträngsstumpen idag också, skulle göra rent den och då lossnade den.
Tanten på BVC får kolla på naveln på tisdag, hoppas allt ser fint ut.



Lillan tackar & bockar!

Lillsessan tackar Alvin och hans mamma, Josefin, för den fina bodyn som hon fick av dem!

    
 
Seså fin hon blev i sin nya body (hon har redan invigt den, men hon firade invigningen med att kräkas ner bodyn). Som ni ser så är kläderna ganska stora på henne ännu, men det betyder ju bara att hon kommer att kunna använda sina fina kläder länge (?!).

Besök hos gammelmormor & gammelmorfar i Nykvarn.

Vid 12-tiden så åkte vi ut till "vårat" lantställe i Nykvarn, Lillan fick mysa med gammelmormor, gammelmorfar och farmor idag. Dock sov hon nästan hela tiden, vaknade när vi kom hem vid 20-tiden.
Kims kusin, Hugo, som är 17 månader var också där, han satt bara och tittade på Lillan, men han vågade inte röra vid henne.
Av farmor Maria fick Lillan en jättefin nallebjörn som var lika stor som Lillan, ganska sött faktiskt! :)

 

Sist jag träffade lilla Hugo (Lillan var inte född då) så tyckte jag att han var så himla liten och pluttig, men nu, nu känns han så himla stor.

Idag så har jag även sprayat gipsavgutningen på magen i guld, det blev jättefint! Ska även göra avtryck av Lillans fötter & händer på sidan av magen. Kan vara kul att ha som minne, hur stor magen var och hur små Lillans fötter och händer är. Trodde faktiskt att jag skulle sakna magen mer än vad jag gör,men det är ganska skönt att känna sig smidig i sängen, alltså kunna vrida och vända på sig hur man vill utan att ha en jättemage ivägen, jag har fortfarande lite svårt att röra mig helt fritt p.g.a. att det svider i såret. Men ibland kommer jag på mig själv när jag sitter med händerna på magen och känner efter sparkar, men så kommer jag på, lilla Orvis ligger ju här brevid mig och sover. Ganska overkligt...
Lillan fick även en jättefin rosa velourdress av gammelmormor och gammelmorfars vänner (de är även lilla Hugos mormor och morfar), tyvärr har Lillan redan fått den dressen så imorgon ska jag ner till Farsta centrum och byta till något annat fint.

Lillans första café besök.

Idag har vi "firat" Lillans 1-veckas dag! Vi mös på morgonen med pappa Kim och vid 14-tiden så tänkte vi bege oss ut på en promenad med min vän Anna, men när vi kom utanför dörren så började det småregna, så vi bestämde oss för att gå ner till Farsta centrum och ta en fika. Sagt och gjort, Lillan, jag och Anna shoppade lite, jag köpte 4 st rosa bodys för 80:- på H&M och en söt rosa fleecefilt med katter på. Sedan fikade vi, Lillan sov sig igenom hela sitt första café besök, men vem blir inte trött efter en shopping tur med de två Annorna? ;) Jag & Anna satt och pratade massa roliga minnen från våran gymnasie-tid, alla våra krogrundor och våra mer eller mindre speciella klasskamrater, det vore sååå roligt och ha en klassträff, för att få se vad folk gjort med sina liv under de här 2 åren. Är det kanske fler som har barn?

När vi kom hem så testade Lillan sin babysitter för första gången, bara hon fick ha nappen som sällskap så var hon nöjd! Min söta lilla flicka, jag älskar dig så. Kan sitta och hålla henne i min famn och bara titta på henne i evigheter, hon är så vacker, min lilla dotter.

image349

(Man kan inte alltid vara söt)


Nu så ska jag & Kim ha lite filmkväll (Lillsessan sover gott i sin säng med "nya" pyjamasen som hon fått av gammelmormor Gerd) , coca colan är uppdukad för Kims del, jag tänker snaska lite ostbågar. mums!


Hipp, Hipp, Hurra, för Lillan som fyller 1 vecka ida´!!

Tiden har gått så himla fort,
samtidigt som det känns som att den där söta lilla tjejen alltid funnits i våra liv.

image348

Far & dotter myser på BB

Lillsessans första barnvagnspromenad.

Vid 10.30-tiden begav vi tre oss iväg mot Farsta centrum och BVC. Allt gick bra på BVC, Lillan började med att kissa ner deras våg, men hon måste ju märka revir och visa att hon varit där :) Hon vägde 3020 gram, så hon har alltså gått upp sedan vi åkte hem från BB, det känns ju skönt. Vi ska tillbaka nästa på tisdag, BVC-tanten tyckte att Lillan var så gul men hon är så pigg och alert så det är säkert ingen fara. Vi passade på att byta några av de kläderna fick i present, vi bytta till större storlekar och så passade jag på att shoppa lite annat också. Ett par byxor, 2 bodys, en tjocktröja och ett par vantar. Idag har Lillan fått ha ett par strumpor som vantar, tokigt värre.

 

image343


  (Den stolta modern)

Vi åkte hem till Lillans mormor efter Farsta-besöket, vi åt lite middag ihop och sedan följde min syster My med hem till oss, så nu kollar vi på Idol och Lillan ligger hos sin moster och myser!

image347


De här supersöta skorna (i storlek 18) fick Lillan av min kusin som bor i Finland, såå fina!

Lillan hjärta Morfar.

Natten var helt underbar, Lillan vaknade vid 2 & 5, ammade, bajsade och somnade om. Vi gick upp vid 8.30, jag ammade Lillsessan och Kim fixade frukost. Så himla mysigt att ha älsklingen hemma, det känns som att vi är en riktig liten familj. Vill verkligen inte att Kim ska börja jobba igen, vi kommer sakna honom sååå mycket. Det känns skönt att hormonerna i kroppen lugnat sig lite, är inte alls lika lättirriterad som jag var under graviditeten, skrek & var arg för minsta lilla, nu gråter jag för allt istället. Idag har jag haft en jättebra dag, inte gråtit en endaste tår, bara njutit av att vara mamma till världens bästa dotter och fästmö till världens bästa kille! ♥

Vid 12-tiden gjorde vi oss iordning och åkte iväg till morfar Björns jobb i Jakobsberg, vi fikade och Lillan fick mysa med sin morfar. Alla tanterna på pappas jobb var helt tokiga i Lillan.. Men vem är inte det? ;) Vi var en sväng och kollade i lite affärer också, köpte en jättefin body till Lillan för 49:-, som hittat! När vi skulle åka hemåt mot Farsta så insåg vi att klockan var så mycket så att vi skulle hamna i världens jäkla köer så vi vände och åkte hem till mamma (som inte var hemma) men min syster Ida var hemma, så Lillan ammades och så passade Lillan på att umgås med moster en stund. Vi kom hem för en timme sedan... Skönt att vara hemma igen.

image338
 
image339

 

(Klicka på de små bilderna så blir de större)

Imorgon kommer min syster My hit och myser med oss och senare på kvällen kommer mamma och hennes man med alla saker som släkten i Finland "skänkt" till oss, det blir inga fler barn gjorda där inte ;)

Ska strax kolla Idol 2007 och mysa med min lilla, men helt underbara familj! ♥



Jag tycker det är kul besöksstatistiken har fördubblats sedan i fredags, och måste ännu en gång tack för alla fina kommentarer, särskilt de om hur söt Lillan är, de värmer ska ni veta!

Lillsessan in action... Tagning ett!

image337image336image335
image334

Lillan ligger mellan mig och Kim i soffan, snuttar på sin napp som hon fick testa för första gången idag och hon bara älskar den. Hoppas på att få sova bättre inatt tack vare nappen, mitt lilfinger såg ut som ett russin imorse.
På torsdag kl. 11 ska vi till BVC för första gången och imorgon kanske vi åker och hälsar på Lillans morfar på hans jobb och tar en sväng i centrumet där och byter några av de alla kläderna vi fick som present när vi låg på BB, ska byta till större storlekar så att hon kan ha kläderna när hon blir lite äldre.

Våran håriga lilla sessa.

När Lillan var född och barnmorskan höll fram henne så att vi fick se vad det var för kön så blev jag så innerligt glad när jag fick se att det var en tjej (att skriva det här får mig att börja gråta för att jag upplever det ögonblicket om och om igen) så jag hann inte se hur hon såg ut i ansiktet så när barnmorskan undersökte henne och Kim fick klippa navelsträngen så låg jag bara och grät. Tårarna rann oavbrutet för att jag var så lycklig så jag hade öronen fulla av tårar.
Undersökningen av Lillan kändes som en hel evighet, men till slut så fick jag upp henne på mitt bröst, jag var så glad och lycklig över min fina lilla tjej. Har aldrig känt så mycket kärlek på en och samma gång för någon i hela mitt liv. Jag var så stolt och lycklig att vi fått en sån fin och välskapt liten tjej.

Först efter en stund (en halvtimme eller något) på uppvaket så frågade jag Kim om Lillan hade hår eftersom att jag inte hunnit se det innan de satte på henne en mössa (strumpa var det igentligen), och han svarade ja! Hon hade massa mörkt hår på huvudet, våran lilla tjej.

image333
Åh, vi börjar få ångest över att vi inte kan bestämma namn på våran tjej...
Hjälp oss, vad tycker ni hon ser ut att heta?
Ni behöver alltså inte välja mellan Linnéa och Isabell,
utan får mer än gärna ge oss lite tips!

Lilla fina prinsessan..

Måste bara visa er, kära läsare, en helt underbar bild på våran lilla sessa. Den är så rättvis och visar verkligen precis hur hon ser ut. Min vackra älskade dotter.
Vi har tagit över 200 foton på Lillan och hennes första dagar när vi låg på BB, så om ni läsare känner att ni vill se flera bilder, hojta till, men tycker ni det räcker med dem foton ni fått se, hojta till då med så att jag får se vad ni tycker.
image332
♥ Älskade lilla prinsessa av September! ♥


Lillan ligger just nu i sin korg och sover,
 hur kommer det sig att det känns som att man älskar sitt barn mer när det sover?
Jag vill bara att hon ska vara vaken,
ligga vid mitt bröst och titta upp på mig med sina mörkblå ögon...

Far & dotter myser första kvällen av Lillans liv

image330
image331

Prinsessa av September, du är älskad från första stund...

image329image328image327image326

Kommer fler bilder när tid finnes, just nu är Lillan vaken... Svårt att sitta vid datan med bara en arm och så är det ju mycket mysigare att mysa med henne än att sitta här...

Nu är vi äntligen hemma med våran underbara dotter.

Idag fyller Lillan tre dygn! Stora tjejen! Hon är världens finaste våran lilla dotter. Vi har inte kommit på något namn, vi velar just nu mellan Linnéa (Kims favorit) och Isabell (min favorit). Amningen har kommit igång, är så imponerad av Lillan som är såå duktig på att amma, hon sög med rätt sugteknink från början! :)

Det känns lite läskigt att vara hemma, man kan inte bara ringa på larmklockan så kommer det in en vänlig barnmorska och hjälper till. All personal på BB har varit helt fantastiska!

Uppdaterar mer, berättar lite om snittet och lägger in fler bilder på våran fina September Prinsessa senare, kanske ikväll eller imorgon, ska mysa med våra fina dotter nu! :)

Tack för alla fina kommentarer, blev verkligen rörd av alla fina ord ni skrivit!

070907 <3

Jag kan som stolt moster berätta att Annas & Kims lilla flicka är den sötaste bäbis jag någonsin har sett! Allt har som Anna tidigare berättat gått jättebra, Anna var mycket piggare än förväntat, Anna, Kim & prinsessan har idag haft besök av nära & kära, fler besök förmodligen imorgon och på söndag. Dem åker antagligen hem på måndag förmiddag, om Anna fortfarande mår lika bra. 

Om du bara visste hur mycket vi har längtat efter dig tjejen! <3
image325


Världens vackraste lilla flicka. Kram från två lyckliga föräldrar!

DSC05580.jpg
Världens vackraste lilla flicka. Kram från två lyckliga föräldrar!

En liten tös föddes idag på Sös, kl. 8.37. 47 cm. och 3200

DSC00223.JPG
En liten tös föddes idag på Sös, kl. 8.37. 47 cm. och 3200g. Allt har gått suveränt. Vi alla 3 mår bra! Kram

<3 070907 <3

Nu är äntligen dagen här som jag har längtat efter sedan den 17/3. Har haft en helt underbar graviditet, inga krämpor, lite ont i ryggen i början av sommaren men då blev jag sjukskriven 50% och nu sista veckorna har jag fått lite lätt foglossning. Jag älskar att vara gravid!! Jag önskar och hoppas att jag får vara med om denna fantastiska resa många gånger till i mitt liv! (sedan så får vi hålla tummarna om att Kim, som är piloten för hela resan, vill hjälpa mig att komma på flygplanet, som han känner just nu vill han bara ha ett barn)



3 st. gissade på ett det är en liten tjej som gömmer sig där inne i min mage
Och hela 6 st. tror att det är en liten gosse som ligger där inne och myser.

Fortsätt att gissa under dagen, svaret kommer idag någon gång på eftermiddagen!

Såhär på slutspurten; Vad tror ni att det är som gömmer sig i min mage?

Är det en liten flicka eller en liten pojke?


Kom igen och gissa på vad lill* Orvis har för kön!!! Om 12 timmar så vet iallafall jag och Kim om det är en liten flicka eller en fin liten gosse. Jag hoppas att det är en tjej som gömmer sig inne i min mage, har blivit mer och mer säker på det de sista dagarna. Kim däremot är bombsäker på att det är en liten grabb där inne...

Gissa på nu!!
Ska försöka se till att imorgon vid den här tiden ska alla ni, mina kära läsare,
veta vad det är för något som ligger där inne och myser!


Jag vill även passa på att tacka för alla era lyckoönskningar och gratulationer!
De betyder mycket ska ni veta!



16 timmar kvar tills vi får träffa vårat älskade lilla barn! (38+1)

Imorgon ska vi vara på Södersjukhuset kl. 7.10, då ska vi förberedas inför kejsarsnittet som ska göras kl. 8.30, från att snittet görs till att bäbisen är ute tar det ca. 5 minuter och hela operationen tar 45 min.-1 tim. (tror att i den här tiden så räknas även förberedelserna in, och med det menar jag när de sätter ryggbedövningen) så imorgon vid 9.30 så ligger vi på uppvaket med våran älskade lilla Orvis, som vi längtar! Så fort jag har möjlighet och ork så ska jag försöka att mobil-blogga, har aldrig gjort det tidigare så håll utkik här imorgon efter 10-tiden.

Jag lär ju inte kunna sova en blund inatt, men vad gör det? Jag får ju mysa med bäbis imorgon! ♥

image318
Första magbilden 30/4-07 (19+0)

image320
Sista magbilderna 6/9-07 (38+1)

image321
Plusset på stickan den 17/3


Katten trivs bra hos sina nya ägare, det känns jättebra! :)

Shit, jag har ställts inför ett stort problem...(38+1)

För någon dag sedan när jag och Kim skulle kolla hur barnvagnsrummet såg ut så upptäckte vi att det stank mögel där inne. Inga problem tänkte vi, vi får väl ha vagnen uppe i lägenheten. Tji fick vi, kan jag tala om, hissen är för smal, barnvagnshelvtetet går inte in i hissen och vi bor på tredje våningen.. Vad i svarta helvetet ska vi göra nu?

Jag har tillräckligt mycket att tänka på för tillfället, orkar verkligen inte ta tag i att ringa värden och gnälla, men vad har jag för val??? :(

Om 1timme och 20 minuter ska vi vara på Sös för inskrivning, spännande!!!

Tro´t eller ej, men nu är väskan packad!

Nu har jag varit duktig, väskan är packad för nu är det inte alls lång tid kvar! :)

2 nätter & 1 dag kvar tills vi får träffa vårat älskade barn!!

När Kim kom hem från jobbet idag och posten inte hade kommit så började han tjata om att jag skulle ringa till Södersjukhuset för att få reda på tiden för snittet. Så efter lite tjat så ringde jag och hon frågade om det var jag som var Anna ---, ja svarade jag,  och undrade hur hon kunde veta det. Hon hade precis tänkt att ringa mig och meddela att snittet skulle bli redan på fredag. Imorgon så ska vi på inskrivning och då får vi även information om tiden och lite annat som är bra att veta.



Här kommer lite fina bilder på våran katt som vi tyvärr har varit tvugna att lämna bort idag.

image314

 

 
image317


PÅ FREDAG BLIR JAG MAMMA!!!!!

Pratade just med Sös och på fredag ska alltså JAG bli mamma och min älskade Kim blir pappa!

Återkommer med mer information ikväll, måste rusa nu!

"Bästa boken om mig"

Jag har alltid älskat att läsa i boken som mina föräldrar skrivit om mig och min utveckling mitt första år, där finns även minnen sparade, min första hårlock b.la. Mina föräldrar har verkligen lagt ner tid på att skriva ner allt jag sagt och gjort första tiden i mitt liv. Det finns en pressad ros från mitt dop med i boken också.

Jag ska också vara sådär duktig och skriva upp allt, fotografera massor ska jag också göra. Har surfat runt lite på internet och nu har jag hittat en sån där bok som jag verkligen gillar, Bästa boken om mig, heter den.

image311

Här kan man tjuvkika lite i boken; http://www.barnbyran.se/bom/boken1.html

Tyvärr har inte mina föräldrar varit lika ambitiösa (kan ju bero på att de hade en liten busunge att hålla reda på hela tiden) att skriva till mina småsystrar, min syster "I" har en bok, men det är inte mycket som är ifyllt, men "M" den stackarn har inte ens fått någon bok..


vecka 39 (38+0)

Helt otroligt hur snabbt veckorna går. Jag har alltså varit gravid i 39 veckor och har högst en vecka kvar att vara gravid innan jag får mysa med bäbis! Jag har varit gravid i 266 dagar... Jag älskar min mage och är så nöjd med min graviditet, allt har gått som på räls. Men jag får väl tillbaka det sen när bäbisen är född och man får vara uppe hela nätterna med ett barn som har världens kolik.. Kommer verkligen sakna min mage, somna till bäbisen rörelser, det känns så tryggt. Men samtidigt så längtar jag tills vi får gå på våran första barnvagnspromenad här i Farsta.

Orvis, du ska bara veta hur mycket vi längtar efter dig! Mamma och pappa älskar dig lilla Orvis!


Nu har vi alltså gått in i den 38:de veckan, tänkte lägga in lite information om vad som händer med mig och hur Orvar utvecklas. Informationen har jag hittat på http://www.familjeliv.se/

Kroppen: Barnmorskan kontrollerar nu om barnets huvud är fixerat. När barnet slutgiltigt har lagt sig med huvudet nedåt är först huvudet rörligt (R), sedan brukar det gå över till att bli ruckbart (Ru). Slutligen fixeras huvudet (F) vilket kan kan göra lite ont just som det sker, det kan kännas som något stort och hårt surrat sig fast i bäckengången. Man kan också känna som ilningar i slidan och neråt benen vilka beror på att barnet kommer åt nerver när det vrider sig ned i bäckenet.
Kroppen har förberett sig, livmodertappen har mognat och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältingssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

http://www.minbebis.com/

Bebisen - Din bebis ökar nu sin vikt med ca 28 g per dag. Den borde väga mellan 3.5 och 3.7 kg och vara mellan 48-50 cm lång. Hjärtat och levern laddar upp med näring som h*n kan använda framförallt vid syrebrist under förlossningen. Men även som en reservdepå de första dygnen innan den riktiga modersmjölken kommit igång. Nu förbereder sig bebisen för ett riktigt marathon, ni ska klara detta tillsammans så försök att hjälpa till så mycket du kan.


Du
- Nu tar bebisen upp hela din mage som mäter mellan 35-37 cm. Det ligger en helt färdig bebis i din mage, är det inte otroligt? Nu kan bebisen komma ut vilken minut som helst, men kom ihåg att det är bebisen som bestämmer när det är dags. Om du inte skrivit en förlossningsplan ännu så är det hög tid för det.


http://www.gravid.se/

Du kan känna dig tung och trött och ha kraftiga förvärkar. Livmoderhalsen mognar för förlossningen. Livmodern tar nu upp all plats i bäckenet och en stor del av buken. Den trycker mot bröstkorgen, och det kan hända att du känner dig riktigt besvärad av graviditeten nu. Har du blivit rödflammig i ansiktet, så beror det på att hjärtat och blodomloppet arbetar hårdare än någonsin med. Förmodligen börjar din vikt plana ut och vissa kvinnor går till och med ned i vikt den sista veckan före förlossningen. Oroar du dig för något! - Vad som helst, så ta upp saken när du är på kontroll hos din barnmorska.

Barnet väger nu ca 3,5 kg och är omkring 37 cm långt från huvud till stjärt. Fostervätskan förnyas var tredje timme och det mesta av lanugohåret har fallit av när födseln nu är nära. Barnet sväljer hårstråna tillsammans med andra utsöndringar och allt hamnar i matsmältningsapparaten. Det kommer ut som barnbeck vid första tarmtömningen. I lungorna ökar produktionen av ytaktivt medel ytterligare, samt lungmognaden. Navelsträngen är omkring 51cm lång och är ungefär lika lång som ditt barn från topp till tå. Nu kan det vara svårt att märka barnets alla rörelser.


Det här är nog sista gången som jag lägger in information om hur lill*n har det där inne i magen..
Nästa gång så blir det nog information om hur den lill* utvecklas utanför magen.



image310

Den här fina skötväskan fick vi av min pappa "B" och hans "E". Superpraktiskt, med mad massa olika fack, jag älskar ordning&reda och då är det suveränt med massa fack! Det finns även ett fack som fungerar som termos, den håller nappflaskan varm eller kall. Vilka finesser en väska kan ha...


Ikväll ska vi tyvärr åka och lämna katten till hans nya ägare, det känns jättetråkigt, men det är bäst för alla.
Kommer sakna dig Kringlan!

 ♥  ♥  ♥ 
 ♥  ♥  
 ♥ 

Skallebank & trötthet. (37+6)

Jag har inte gjort speciellt mycket idag, Kim var så gullig så han dammsög efter jobbet så jag behövde bara städa av badrummet. Han är allt bra gullig min fästman, han bakade även blåbärspajen som vi skulle ha till efterrätt idag, den var jättegod!
Även fast jag har haft världens slappardag och bara varit hemma så känner jag mig helt slut och så har jag tyvärr världens huvudvärk.. När jag satt och tittade på tv idag så började det flimra för ögonen, jag blev nojig över att det skulle vara havandeskapsförgiftning så jag ringde till sjukvårdsrådgivningen och de kopplade mig till förlossningen på Sös, men hon jag pratade med trodde inte att det skulle vara någon fara. Det kan tydligen bli sådär ibland, bäbisen kan ligga och trycka på någon nerv.. Det kanske är efter det som jag fått ont i huvudet.

Nu är vi snart en dag närmare bäbisen... Yippieeee!!!

God natt!

Jag har fortfarande inte packat den där jädrans BB-väskan... (37+6)

Lovade ju mig själv igår att jag skulle packa väskan, men väskan står där opackad idag med.. Jag som alltid brukar vara ute i så god tid med allt, när vi åkte till Finland som små så stod alltid min väska färdigpackad flera veckor innan vi skulle resa. Men nu, jag ids verkligen inte. Har en del att göra idag, tänkte städa av lägenheten, dammsuga&torka golv + städa toaletten. Min pappa och hans "E" kommer hit på middag vid 18-tiden. Idag bjuds det på Björneborgare med pommes och till efterrätt så blir det blåbärspaj med vaniljglass. Det var jättelänge sedan min pappa var här hemma och hälsade på, undra om det inte var i April han var här sist. Nu får vi ta och skärpa oss båda två, jag ränner ju hemma hos dem stup i kvarten och det är lika långt för dem att åka hit till Farsta som det är för mig att åka till Blackeberg. Nu senaste månaden har ju jag iochförsig varit ledig och därför har det varit smidigare för mig att åka till dem.

Hade ju tänkt att jag skulle hinna vila en stund innan jag måste sätta igång med allt, men jag tror inte att jag hinner...

Nu har posten kommit och jag fick inget brev från Sös, hoppas på att det kommer imorgon då, annars får jag ta och ringa dit. Tänk om jag får tid tills på fredag, det vore ju helt underbart..

Vad är det med folk igentligen?..

.. Bara för att man är gravid så tror de att man får säga precis vad som helst..

Träffade en arbetskamrat idag vid Södersjukhuset, för det första så kände hon inte igen mig, men när hon väl kom ihåg vem jag var så var hennes första och enda kommentar "Ojdå, så svullen du har blivit i ansiktet. Måste springa nu, Hej Då!". Men tack för den du, HYGGLO!!!!



Nu är allt som jag hade uppskrivet på listan inhandlat.

Det här är det jag har kvar att handla tills Orvis kommer: (om det är någon läsare som kommer på något som kan vara nödvändigt att ha tills den lill* kommer, så tveka inte, hojta till, jag tar tacksamt emot alla tips)
- tvättlappar
- febertermometer
- bröstvårtsskydd (skydd till såriga bröstvårtor)
- amningskupor
- amnings BH (har köpt en men den var inte så jättebekväm)
- små handdukar
- nappflaska, jag väntar med nappflaska och ser om behovet att använda flaska uppstår.
- napp
- nässug
- Inotyol (till blöjutslag)
- blöjor
- plastad frotté
- badbalja
- filt


Efter läkarbesöket så träffade jag Josefin (som skriver merbarntankar.blogg.se) på Söder, vi gick och tog en fika och pratade massa om bäbisar (ibland känner jag att mina vänner blir lite trötta på mig som alltid pratar om förlossningar och bäbisar, så det var skönt att träffa någon annan som gillar att prata bäbis! Och så är det ju skönt att prata med någon som har råd och tips att ge!) och Orvis fick en jättesöt body av Josefin och hennes underbart söta son, Alvin. Fick även en kopia av hennes förlossningsfilm som jag tänkte se ikväll. Det lär ju spruta tårar åt alla håll, är så sjukt känslig tack vare alla hormoner som spökar.

image308
Pojken på bilden har inget samband med texten.



Ikväll så ska jag packa BB-väskan, hälften är packat, men läkaren idag berättade att när man har ett barn som ligger i sätesbjudning så startar ofta förlossningen för tidigt, det är en kroppslig instinkt som sätter igång förlossningen för tidigt och det är p.g.a. att det är lättare att föda ett barn som ligger i säte vaginalt om bäbisen är mindre. Så nu får jag väl ta mig i kragen och packa den där väskan!

Inom 1,5 vecka är JAG mamma!!! (37+5)

Träffade alltså en läkare idag på Sös, tyvärr fick vi ingen tid till snittet. De gör ca. 15 planerade kejsarsnitt i veckan på Södersjukhuset = ca. 3st/dag så de har en barnmorska som sitter och gör scheman över när snitten ska göras. P.g.a. det här så kunde vi inte få någon tid direkt, men läkaren trodde att det skulle bli nu på fredag eller på måndag/tisdag nästa vecka. Det betyder alltså att vi kommer att bli föräldrar inom 1,5 vecka!!!
Läkaren informerade lite om hur kejsarsnittet går till och hur de första dagarna är, den första dagen är ett rent helvete enligt henne men det finns så bra smärtstillandemedel som gör saken lite lättare. Jag har hela tiden trott att när bäbisen väl är ute ur magen så tar de henne/honom och går iväg och "gör iordning" henne/honom och att jag under tiden blir sydd. Men läkaren berättade att om det inte uppstår några komplikationer så "gör de iordning" henne/honom så att jag får se och när de är klara så läggs bäbisen upp på mitt bröst och får ligga där tills de är klara med operationen, det känns ju jättetryggt!
Man blir kvar på sjukhuset i 2-3 dagar och de flesta gångerna så får pappan vara kvar över natten också. Självklart så passade jag även på att fråga hur det funkar med besökstid, men det visste hon inte riktigt, men hon trodde att det var ett par timmar mitt på dagen som man fick ta emot besökande.

Helt otroligt att jag inom en väldigt snar framtid är mamma för resten av mitt liv!!!!

Heavens on fire. (37+4)

Har haft en riktigt slappardag idag, såg på film, den var totalt värdelös, käkat ostbågar och sörplat Cola med min älskling! Idag har jag en sån där nyförälskelsedag, men ibland så tar gravidtetshormonerna över och jag blir småsur (Kim anser nog att jag blir skitförbannad)...

Om en stund så kommer min mamma och hennes man över på lite fika, det blir vaniljglass med hallon och blåbär från deras lantställe.

Har tagit lite kort idag...

Här är resultatet:

image299
Tonfisksallad
Fullkorns pasta
Tonfisk
Avocado
Tomat
Fetaost
Ägg
Gröna oliver
Enkelt och mycket mättande!


image300

  
image304
De vackra blommorna jag fick av Kim i torsdags.

image305
 
Finns det något vackrare än en riktigt fin aftonrodnad?

Gammalt skrock säger att är det vacker aftonrodnad
så blir det vackert väder nästkommande dag!

Födelsedagskalas & kräftskiva.

Igår så var vi på kalas hos min faster "M" och hennes sambo "P", "P" fyllde 41 år. Vi blev bjudna på en helt underbar smörgåstårta. Av mig och Kim fick "P" massa olika höstblommor så att han kan göra fint ute i trädgården.
Vid 17-tiden så tackade vi för oss och begav oss av i ilfart mot Mariefred, där skulle vi gå på kräftskiva. Det var mycket trevligt, men vid 22-tiden så åkte vi till Kims mormor och morfars lantställe och sov där så att vi slapp åka hem till Farsta.

  
Detta var gårdagens outfit.
-Klänning, H&M mama
-Svarta strumbyxor, H&M
-Bruna stövlar med kilklack, Skovision (ej med på bild)



Passade även på att ta kort på världens coolaste 2-åring, min kusin Theo (har valt att ta bort hans ansikte eftersom att jag inte vad hans föräldrar tycker om att jag lägger upp deras prins på nätet)

image296

 

Cool jacka va? Den har Orvis morfar köpt. ;) Hoppas morfar "B" köper lika coola kläder till Orvis också.

 
Nu så ska jag laga lite lunch, idag blir det tonfisksallad med pasta. Efter lunchen ska vi se på film, hyrde 2 filmer i fredags men hann bara se en, så idag ska vi se den andra "Hypnos". Känner verkligen bara för att sitta hemma idag och vila upp mig inför kommande veckan. Räknar nästan minuter tills att jag ska vara på Sös imorgon.

Äntligen!! (37+3)

.. Nu är våran månad här, September, har nog (kan iochförsig skippa det där nog:et) aldrig längtat så mycket efter September och hösten som jag gör i år. Har som yngre, när jag gick på högstadiet och första året på gymnasiet, lidit lite utav höstdepression, så det är väl den självklara anledningen till varför jag aldrig längtat efter hösten.

Men nu, nu är den äntligen här!! Jag känner mig så pirrig inför allt det som komma skall!
Jag kan fortfarande inte förstå att JAG (och "lilla" fina Kim) om några dagar (!!!) kommer gå runt här i Farsta och sjuva på våran barnvagn med lilla, lilla Orvis i. Vi kommer ju vara så stolta som har fått världens finaste bäbis..

Jag är så nyfiken på hur du ser ut lilla Orvis, har du din pappas vackra ögon? Hoppas det.. Har du mycket hår på huvudet. (Jag började få hår på huvudet efter min 1-års dag) Har du rött hår, som din far?
Jag är så nyfiken på hur du är lilla Orvis, har du din mammas hetsiga finska temprament? Är du lika genomsnäll som din pappa? Envis är du säkert, med tanke på hur envis mamma och pappa som du har!

Helt otroligt att man kan älska ett ofött barn så himlans mycket.

RSS 2.0