Sjukling.. (16+1)

Redans i torsdags så kände jag mig hängig (ont i halsen, förkyld och allmänt trött i kroppen).. Hela helgen har jag kännt mig halvdassig men ändå umgåts med mina nära och kära. :)
I torsdags träffade jag min älskade lilla farmor  "V", vi käkade lunch i Farsta centrum sen så shoppade farmor gärnet, jag köpte faktiskt ingenting. På torsdagskvällen åkte vi hem till sambons farmor "U" och hennes sambo "T" i Tullinge, där blev vi bjudna på fika, vi berättade även den glada nyheten att "U" ska bli gammelfarmor. :)

I fredags träffade jag "V"och vi var ute och promenerade i flera timmar på Södermalm, med oss hade vi min mammas hundar, Aisha och Esther, det var super mycket folk och i Tanto satt folk och grillade, drack och spelade kubb. Jag,  "V", "K" och en kompis till "K" åkte ut till landet i fredagskväll och sov kvar där, åh, jag sover så himla gott ute på landet.

Igår(lördag) så grillade vi på kvällen,10 personer var vi och det var riktigt trevligt. Synd bara att det blåste kallt och att kycklingen tog så lång tid att grilla, nu har jag lärt mig tills nästa gång att skära kycklingfilén i mindre bitar. Men alla blev mätta, hoppas jag. ;)

Nu hoppas jag på att jag ska blir frisk snart, känner mig mycket bättre men inte helt bra, ska vara hemma från jobbet imorgon också för att vara på den säkra sidan, jag har tyvärr varit tvungen att vara hemma från jobbet hela helgen, men nu känner jag mig faktiskt riktigt uppvilad!!


Igår gick jag in i vecka 17, tänkte lägga in lite information om vad som händer med mig och hur bebisen utvecklas
(texten är tagen från sidan www.gravid.se)

Ökad svettning är vanligt hos mamman, vilket beror på ökad blodmängd. Många kvinnor blir även täppta i näsan. Vidare kan slidan avge en ökad mängd sekret. Behovet av att kissa ofta bör ha gått över vid det här laget.

Ditt barn är 11-12cm långt från huvud till stjärt och väger ca 150g. Huvudet är visserligen stort ännu, men det börjar se mer proportionerligt ut. Ögonen är fortfarande slutna, men de har blivit större och ögonfransar och ögonbryn har blivit längre. Underhudsfett börjar lagras, det hjälper till att hålla värmen samt ger energi. På huvudet växer mer och mer hår. Alla fingrar och tår har nu fått pyttesmå naglar. Det lilla hjärtat pumpar runt ungefär 24liter blod per dygn. Barnet blir medvetet om ljud utifrån och kan reagera på dem. Bröstkorgen hävs och sjunker när det tränar sin andning. Barnet befinner sig nu i den övre delen av livmodern och väger mer än moderkakan. Utifrån sett är barnet mitt emellan blygdbenet och naveln.


Kram kram / Den blivande mamman

Ny frisyr (15+4)

Klännings-letandet gick utmärkt igår, mina systrar "I"och "M" hittade likadana klänningar i guld på "Gina Tricot" och jag hittade en beige/silver klänning på "Indiska". Vi hittade även matchande skor på "Skopunkten". Igår på eftermiddagen var det ju strålande sol och klarblå himmel, det kändes som jag höll på att smälta bort. Puh, hur ska jag klara den kommande sommaren? ;)
Tyvärr blev det ingen match igår, men Aik vann ju! :)

Idag har jag varit och klippt och färgat håret inför bröllopet, det vart supersnyggt med snelugg till mitt axellånga hår.

Vi är hemma hos sambons mormor och morfar, här har vi blivit bjudna på köttfärssås och spaghetti med marängsviss till efterrätt. MUMS!

image3

Här är klänningen jag köpte, 299:- från Indiska

image4

Här är skorna jag köpte, 249:- från Skopunkten

image5
Jag passade även på att köpa dessa skor, 249:- från Skopunkten

På span efter finkläder som jag ska komma i i maj, HJÄLP! (15+3)

Sitter på jobbet och fördriver tiden lite, slutar vid 13-tiden och då ska jag åka in till stan och träffa min mor och systrar. Min mamma och hennes sambo "I" ska gifta sig den 19/5. Jag och mina systrar (som är 15 och 17 år unga, korta och smala) ska försöka hitta likadana klänningar som vi kan ha på bröllopet, jag tror att det är ett omöjligt uppdrag att försöka hitta det.. Med tanke på att jag redan är så stor som jag är så lär jag ju se hög-gravid ut i mitten på maj. Jag ska "lämna bort" mamma till "I" och mina systrar ska vara brudnäbbar, så vi måste ju inte ha likadana klänningar. Jag vet iallafall en butik på Söder som säljer fina klänningar till gravida. Efter klännings-letandet ska vi ut och äta och bara ha tjejkväll. Super mysigt ju! <3

Min lillasyster "M" och jag ska gå på Hammarby-Aik ikväll, hoppas det inte blir för mycket tumult bara när det är derby och allt..

Nu kommer chefen, måste springa!

Kram kram/ Den blivande mamman

Lugn och stillsam helg.. (15+2)

Ultraljudet närmar sig med STORA steg, det är endast 16 dagar kvar, jag och "K" går där hemma och håller på att bli tokiga, kan inte tiden gå liiiiite fortare? :)

I fredags var jag bara hemma, njöt av att vara ledig. Låg mest i soffan och läste "Snabba cash" av Jens Lapidus, på eftermiddagen så pallrade jag mig upp ur soffan och tog tag i veckostädningen, alltid skönt att ha den klar inför helgen.

På lördagen träffade jag min vän "V" i Farsta centrum och där gick vi runt i X antal timmar, letade efter någon snygg klänning som "V" kan ha på sin student, hon hittade två stycken fina klänningar på "Vila".
På kvällen så lagade vi lite middag tillsammans, lax med couscous och en härlig sallad blev det och då hade vi äran att ha min "K" som sällskap, han och hans vänner kom hem en dag tidigare från Danmark (ja, de bestämde sig för att åka över bron istället för de trodde det skulle vara billigare, men tji fick de), det var mycket uppskattat kan jag säga! :) Han hade även köpt ett litet gossedjur till "Lillis". - En mysig och len älg!

 I söndags så åkte vi ut till Arlanda och mötte upp min efterlängtade farbror.
Efter besöket ute på Arlanda åkte vi hem till min farmor, hon bjöd hela släkten på middag för att fira att min farbror och hans sambo äntligen var hemma. Igår kväll så låg jag och "K" och mös i soffan nästan hela kvällen. Ett mysigt söndagsbad hann vi även med.

Och idag är det måndag och då var det dags att jobba igen, men jag trivs så bra på mitt jobb så det gör ingenting, tiden går lite fortare då också! :)

Kram Kram/ Den blivande mamman


Kraschad dator.. (14+5)

I måndags träffade jag min vän "A" och var ute i flera timmar och bara promenerade, pratade om allt mellan himmel och jord (av någon anledning så blev det mycket baby-prat, hoppas inte mina vänner tröttnar på mig bara). Vi tog oss också en sväng om i Farsta centrum, jag köpte ett par mamma-jeans på H&M, skönt att kunna ha byxor som passar, alla mina "vanliga" byxor har nämligen redan blivit för små. Jag köpte mig också boken "Ett barn blir till" av Lennart Nilsson, senaste dagarna har jag suttit helt i min egen värld och bara sett på de super häftiga bilderna i boken. Den boken gör så att man bara längtar efter den 10/5 (då jag ska göra mitt ultraljud).

En ganska rolig grej är, i boken "Ett barn blir till" från 1975 så står det att man kan dricka 3-4 glas vin i veckan och röka upp till fem cigaretter om dagen och idag är det nolltolerans både mot rökning och mot att dricka alkohol. Men ändå är inte alla 70- och 80-talister alkoholskadade.. Jaja, det spelar iochförsig inte mig någon roll för jag tänker inte dricka en droppe alkohol och sluta röka gjorde jag den 30:de december 2006.

I helgen är inte min "K" hemma, han är nere i Helsingborg och firar en kompis som fyller 20 år, de skulle kanske ta en tripp över till Danmark också. Jag och "Lillis" får alltså en tjej-helg tillsammans.

På söndag ska jag hem till min farmor på middag och träffa hela tjocka släkten, anledning till att vi ska träffas är att min farbror kommer hem efter en två månader lång tripp till Australien, Nya Zeeland och Thailand.

På lördag går jag in i veckan 16, tänkte kopiera in lite information om vad som händer mig och bebisen då. (texten är tagen från sidan www.gravid.se)


Nu är det i många landsting dags för återbesök på mödravårdscentralen. På en del ställen gör man nu en ultraljudsundersökning den här gången. I så fall kan du se konturerna av barnets huvud och kropp.

Din midja börjar försvinna, och ett tips för att behålla de vanliga kläderna några veckor extra är att trä genom ett gummiband som extra ögla i knapphålet och sedan knäppa gummibandet runt knappen!

Ditt barn är 108-116mm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 100g. Nu är barnets armar och ben färdigbildade och lederna fungerar. Skelettet hårdnar i och med att benen förkalkas och denna process kallas ossifikation. Barnet kan nu koordinera sina rörelser då nervsystemet fungerar och musklerna svarar på hjärnans signaler. Det är fullt med aktivitet i livmodern, fostret rullar runt, sparkar och gör volter. Ännu kan det vara svårt att känna rörelser då fostervattnet fungerar som en ljud- och rörelsedämpare. Omföderskor kan känna ett litet fladder runt denna vecka. Är det ditt första barn så dröjer det oftast några veckor till innan du känner att det sparkar.

Det går nu att avgöra barnets kön med hjälp av ultraljud. I fostervattnet finns celler och kemiska ämnen från barnet. Dessa kan fångas upp vid ett fostervattensprov och kan ge viktig information om barnets hälsa.



Tyvärr så fungerar inte vårat internet hemma så jag vet inte när jag har möjlighet att uppdatera nästa gång!
Men håll ut.

Kram/ Den blivande mamman

Säsongens första grillkväll.. (14+0)

Började min helg med lite mysig frukost med min "K" vid 9-tiden, efter det var det dags med veckostädningen, den var vi klara med vid 13- tiden. Åh, så skönt att ha städningen gjord..
Jag, min syster och min vän "V" planerade att åka till Skansen och bara njuta av den fina dagen, men vi bestämde till slut att vänta med det tills imorgon.
Efter många om och men begav vi oss ner till Farsta centrum för att shoppa lite, kollade på lite olika mammabyxor på H&M men hittade inga snygga som jag ville ha/passade i.
Jag handlade iallafall ett par leggings, jag lär ju springa runt i tunikor och leggings i vår och sommar, det passar mig utmärkt! :)

Ikväll har jag, min "K", min syster och hennes "S" och min vän "V" grillat, det blev grillade fläskkotletter med potatissallad, vanlig sallad och baguetter och tzatsiki. Grabbarna drog in på krogen och vi tjejer har tv-kväll här hemma med "Sing a long" och "Extra Extra", kommer skratta så jag gråter! :)

Imorgon blir det förhoppningsvis Skansen..

Kram/ den blivande mamman

Shopping och promenad på stan (13+4)

Idag så jobbade jag ett förmiddags-pass och sedan åkte jag in till min favorit stadsdel i Stockholm med min favorit vän "V", vi åkte alltså in till Södermalm. Vi strosade runt, tog en "Coffe cooler" i Bofilsbåge, satt i solen och bara njöt, tyvärr blåste det en del. Vi fortsatte in på "Söder hallarna", köpte med oss lite mat och satte oss i "Skåne gläntan" .
Så himla skönt att träffa en tjejkompis och bara snacka skit om allt och alla, (iochförsig hade jag ju mina systrar här i veckan och fick prata av mig med dem med). <3
Efter maten så tog vi oss en shopping-runda i Ringens köpcentrum, vi spenderade en hel del tid på H&Ms barnavdelning, jag började nästan gråta för de små sockersöta strumporna som fanns i mini storlekar, hormonerna spelade mig ett spratt. Den senaste tiden så gråter jag (eller blir tårögd) för minsta lilla, ett exempel är när jag berättade för min farmor att jag skulle ha barn så blev hon helt överlycklig (jag var lite orolig att hon inte skulle bli så glad), när hon blev så glad så började jag nästan grina och idag när jag tänkte på det så tårfylldes mina ögon. Alltså kan man säga att jag börjar gråta över att jag tänker på gånger som jag grinat.

Jag är inte helt säker på om jag kände rätt eller om det bara var inbillning, men igår när jag satt och läste så kändes det som "sprattel" i magen, kan det möjligtvis ha varit "Lillis" jag kände så här tidigt?!

Idag när vi strosade runt på Södermalm så hittade vi ett körsbärsträd som stod i full blom, helt underbart att se och då också verkligen kunna inse att sommaren snart är här. Och att sommaren snart är här betyder ju också att det snart är oktober och då kommer den lill* äntligen till oss.

Nu är det dags för mig att gå och lägga mig, börjar kl. 7 imorgon så det innebär att jag måste gå upp kl. 5.
Hoppas jag får drömma något om den lill'* inatt, det känns bara mer och mer verkligt efter varje gång man drömmer att man blivit mamma, de flesta gångerna har jag drömt om att jag fått världens sötaste lilla flicka, men i förrgår natt så drömde jag att det var världens sötaste lilla pojke som bara log.

Kram/ den blivande mamman som längtar så himla mycket till oktober (nu är det endast 28 dagar kvar tills vi ska på ultra ljud)

(13+0)

I torsdags träffade jag min två systrar och shoppade lite, jag hittade väskan som jag så länge letat efter, en vit väska med svarta blommor, den blir perfekt i sommar! Köpte mig också två böcker, "Isprinsessa" av Camilla Läckberg och "Mias hemlighet" av Maria Eriksson. Jag passade även på att köpa en cd-skiva till min faster som fyller år på måndag! <3
Till middag bjöd jag på hemlagade hamburgare med pommes och till efterrätt blev det marängsviss. :) Den yngre syster (15 år) blev kvar här över natten, hon somnade framför tv:n vid 21-tiden. Men hon är alltid sådan min kära syster, jag är van ;) Den äldre systern (17 år) fick skjuts hem av min sambo vid 23-tiden, för hon är allergisk mot katter och kunde inte sova kvar eftersom vi har katt.

Igår, fredag, så jobbade jag mellan 12-21, vi (alltså sambon och jag) ska vara hundvakt i helgen, jag promenarade till jobbet igår vilket tog ca. 1 timme, sedan kom "K" och hämtade hundarna. Igår när jag kom hem efter jobbet stöp jag i sängen efter att ha pratat och myst med "K" en stund..

Och snart bär det av till jobbet igen, börjar klockan 8 idag och slutar klockan 21, även imorgon ska jag jobba ett likadant pass. Så jag får fira påsk på jobbet! :) Det går bra det med.

Nu har jag även gått in i den 13:de veckan och "Lillis" växer så det knakar där inne i magen (hoppas jag). Kommer med en liten beskrivning på vad som händer där inne hos den lille senare, har verkligen inte tid under helgen. Tyvärr..

Glad påsk på er allesammans!

Kram/ den blivande mamman

Välkommen! (12+5)

Jag är en tjej på nyss fyllda 21 år. Jag och min sambo väntar vårat första barn.
Graviditeten var inte planerad men "Lillis" är hjärtligt välkommen och efterlängtad, när han/hon nu kommer i början/mitten av oktober, om allt vill sig väl!

Jag testade positivt den 17/3 på morgonen medans min sambo låg och sov, jag väckte honom och talade om den glada nyheten. Han blev överlycklig och jag förstod nog inte riktigt vad det där plusset innebar.
Jag och sambon hade anat att jag var gravid men vi ville inte riktigt veta, därav väntade jag så länge med att göra graviditetstestet.

Jag har mått förvänansvärt bra, mådde väldigt illa i början och klarade inte av lukter, så som matos och sopor b.la.
Jag har inte mått illa den senaste veckan, det är väldigt skönt. Alla symtomen var tydligare i början (alltså innan vi plussade). Idag är de enda symtomen att det känns som jag ska svimma när jag står upp för länge, jag måste också äta frukost direkt när jag stiger upp på morgonen annars så känns det som jag ska falla ihop. Jag är småhungrig hela tiden, så jag äter på något mestadels hela tiden.

Onsdagen den 28/3 var vi på första besöket hos barnmorskan och vi var jätte nöjda med besöket, barnmorskan var super!

Jag och pappan till barnet har varit tillsammans i 2,5 år, förlovade i 1 år. Vi har bott ihop sedan första dagen vi blev tillsammans, egen lägenhet skaffade vi i augusti 2005. Tänk att vi två ska bli tre, det är helt ofattbart!

Våran släkt och våra närmaste vänner vet om att vi väntar smått, men jag väljer att vara anonym ett tag.. Jag är så glad att alla har tagit det så bra att vi väntar barn, vi är ju ändå relativt unga, jag 21 och den blivande pappan är 18.

Datum som vi nu ser framemot är den 10/5 då ska vi på ultraljud och beräknad födsel (BF) är den 13/10. Åh, jag orkar inte vänta, vill bara att det ska bli oktober snart!

Kram

RSS 2.0