På återseende!

Nu är det mesta klart inför resan. Väskan är packad, jag är sminkad, Saga är mätt & belåten. Kan det bli bättre?

Här kommer några bilder som ni kan njuta av tills vi kommer hem.

image703

 


Är det inte typiskt att första dagen den här veckan med fint väder "måste" tillbringas inomhus? Har inte haft tid att ta mig utanför dörren idag..

Hon heter SAGA.

Av någon anledning så är det många som kallas Saga för Sagis, trots att jag sagt att hon heter SAGA och ingenting annat. Det har nästan blivit så att folk kallar henne Sagis för att reta mig, vilket jag tycker är tråkigt. Hon heter Saga och därför vill jag att hon kallas det. Smeknamn så som, sessan, lillan, fjompa, fjantfia & fjantusfius (dessa smeknamn kallar jag Saga) går jättebra, men jag vill inte ha ett smeknamn på hennes namn. Var snälla och respektera det!

image702

Allt ÄR bra.

Läkaren ringde, urinprovet visade inte på något. Saga är frisk & vi är utskrivna från sjukan, åhh, vilken lättnad! Detta betyder att jag åker till Finland ikväll, åter söndag kväll.

Tack kära ni som höll era tummar för Saga! Era fina ord värmer & tröstar ska ni veta!


image700

Allt gick bra...

Besöket gick bra, de tog ett nytt urinprov, svaret kommer imorgon f.m. OM det visar något så ska vi tillbaka till Sös och då tar de ett prov direkt ur urinblåsan (det som misslyckades i lördags).

Efter sjukusbesöket var jag och min syster (som var med som stöd på sjukan) i Ringens centrum för att shoppa & tro det eller ej, vi hittade ingenting!!!

Middag åt vi på Idas jobb, hon arbetar som servitris på en nyöppnad restaurang, Vapiano (ligger i Crazy Horse gamla lokaler på Stureplan). Supergod & prisvärd mat & mycket fint inrett. Test it! Ni kommer inte ångra er.

Lite pics från idag
   
  
   
  

Ett andra besök på Sös.

Doktorn ringde nyss, de har hittat nåt i urinprovet, men de vet inte säkert om Saga är sjuk eller om det är baciller från rumpan. Självklart hoppas jag att det bara är basilusker från rumpan. Så nu måste vi åka in till Sös igen för att göra ett nytt urinprov. Det känns jätteskönt att de tar det på så stort allvar! Tyvärr så tar det ett dygn innan man får provsvaret & det betyder antagligen att jag inte kan åka till Finland. Om vi hinner få svar på vad det är & att Saga är frisk, då åker jag.

Uppdaterar så fort jag vet nå mer!

Håll alla tummar & tår att det bara är basilusker från rumpan!!!

Tid för mig att inse...

Nu är det dags för duktigaAnna att inse, det finns ingen chans att hinna med så där mycket grejer som jag hade planerat. Med en sju veckors bäbis är det omöjligt att ha 10 bollar i luften samtidigt.. Jag blir bara besviken och irriterad när jag inte hinner med det jag planerat. Jag får sätta mig ner, njuta av Saga och helt enkelt skita i alla måsten...

Dagens planer.

- Diska & plocka undan från i lördags. - DONE!

-
Sortera smutstvätt & tvätta vid 18.30. - DONE!

- Duscha, tvätta håret & sminka mig. (innan kl. 16 så vi kan gå till Farsta direkt när Kim slutar)

- Dammsuga.

- Laga middag (spaghetti carbonara) - Älsklingen min lagade middagen idag!

- Shoppa med Kim i Farsta centrum. - DONE!

- Betala alla räkningar. (Fy bubblan!!!) - DONE!

- Skriva packningslista inför Finlands resan.

Har ni några roliga planer för idag? Eller har ni bara tråkiga "måsten"?

Sicken skillnad det kan vara.

image686

image684

Bilder från samma sjukhus, det häftiga är att vi i helgen fick ligga i rummet över det rummet vi hade när vi låg på BB. :)

pappa Kims 19-års dag i bilder.

 

Frukost.

 

Saga vid frukosten.



Födelsedags mys!

 

(marängschviss med frukt, mina hallon&vitchocklad muffins, vanilj drömmar, kanelbullar & muffins med mandelflarn)

Bilder & kommentarer.

Bilder från kalaset igår kommer imorgon.
Jag besvarar era kommentarer imorgon.

Nu är det dags att sova! Tack för eran omtanke om oss, det värmer!

Kram!!

Sagas första sjukhusbesök.

Saga har varit extremt trött de senaste 3-4 dagarna, hon har i princip sovit & ätit, inte ens bajseriet har funkat som det brukar. Jag har känt mig lite orolig men viftat bort de känslorna & tänkt att hon har välen tillväxtperiod & behöver därför sova mer. Igår så sov hon t.o.m. över amningarna, vi var tvugna att väcka henne för att hon skulle amma, men fortfarande viftade jag bort tankarna om att allt inte var som det skulle. När gästerna gått hem igår tänkte vi åka till Kista centrum för äta middag & shoppa lite. I bilen på väg till Kista fick jag bara en känsla att jag skulle titta till Saga & hon var okontaktbar! Så Kim körde i ilfart till Sös, den paniken och rädslan jag kände under tiden (ca. 5 min. kanske) har jag aldrig känt och vill självklart aldrig känna det igen. Fy fan, det var verkligen hemskt! Vi rusade in på barnakuten (efter att ha kört fel i stridens hetta), anmälde oss i receptionen & jag bara grät... Vi fick komma till ett eget väntrum & efter en stund kom en doktor in, då hade Saga piggnat på sig, läkaren undersökte Saga, de tog blodprov i Sagas lilla tå. De tog även urinprov, de stack henne rakt genom magen och ner i urinblåsan, den klantiga jävla sjuksköterskan lyckades inte få ut något urin han sa bara "Ojdå, ibland kan urinblåsan gömma sig", så de stack henne helt i onödan. Till slut fick vi komma upp på en avdelning och där har vi fått vara hela natten, Saga blev sitt vanliga jag efter någon timme & har ätit, bajsat & varit vaken som vanligt sen dess. Blodprovet visade inte på någon infektion, inte heller det ena urinprovet (det satte en påse som uppsamlare) visade något, svaret på det andra urinprovet får vi imorgon. Alltså var ingenting fel, det känns ju jättebra, men vi har heller inte fått något svar på varför hon var okontaktbar... Vi blev utskrivna idag vid 14-tiden. Saga har varit precis som hon brukar idag & det känns självklart helt underbart.

 Saga sover sött, helt omedveten om vad hon "ställt" till med..

  Mor & dotter myser.

 Nu får det vara nog, nu vill jag hem...

 Far & dotter myser.

Sjukhus vistelse.

Igår åkte vi in på Sös med Saga, vi har legat inne över natten för observation. Allt är bra nu! Uppdaterar när jag hinner. Men nu vet ni varför jag inte bloggat sedan igår morse!

Kram!

Hipp, Hipp, Hurra för Kim som fyller 19 idag!

Idag fyller min älskade sambo, även kallad PimPim, hela 19 år, min lilla plutt.
Vi älskar dig, ett jättestort grattis från mig & Saga! ♥

  
  
 
Grattis igen, Schnyggve! ;)

(Japp, jag valde de äldsta & absolut fulaste korten, haha)

Sagas första kalas

Jag köpte en mössa till Saga i Farsta centrum & av Anna fick Saga ett par skor, supersöta!
  

Idag har Saga fått träffa sin syssling Philip för allra första gången, Saga var inte särskilt intresserad, men Philip på 9 månader var väldigt intresserad av Saga och hennes napp. Han snodde Sagas napp flera gånger, så sött!  Det var jättetrevligt hos farfar och Marianne, god smörgåstårta och så är det ju alltid trevligt att träffa släkten, det var Sagas första kalas & hör och häpna, hon var vaken hela tiden!
 
Saga sitter i en stol för 1:a gången.
  
Gammelfaster Åsa, Philip och gammelfarfar Rolf.

Hektiska dagar.

Nu har vi en tid framför oss med mycket att göra.

Närmaste veckan ser ut såhär:

Idag: Träffa min vän Anna, gå en sväng i Farsta, ska köpa present till min farfar som blir 78 år idag.
När vi är klara i Farsta åker hela familjen (blir lika stolt varje gång jag benämner oss tre som en familj, det har nog fortfarande inte riktigt sjunkit in att jag är mamma till lilla fina Saga) till farfar och hans sambo Upplands Väsby där de ska bjuda på smörgåstårta.

  
Saga, gammelfarfar Rolf och hans sambo Marianne.


Imorgon: Pappa Kim fyller 19 år, gå upp tidigt, fixa storfrukost. Sedan blir det inte en lugn stund på hela dagen, vi ska första städa och vid 15-tiden kommer han släkt över på fika. Efter det åker vi kanske ut till några kompisar som har flyttat till ny lägenhet, jag har lovat att vi skulle bjuda på fika, men vi får se om tid och ork finnes.

Söndag: Först så ska vi på lägenhetsvisning, en 3:a i Sköndal, vore ju så himla skönt att få separat sovrum och att Saga kan få eget rum när hon blir äldre. Vid 15-tiden kommer hälften av min familj på fika och senare på kvällen kommer resten av min familj på fika.

Måndag: Tvättstuga.

Tisdag: Ingenting inbokat.

Onsdag: Åker vi till Finland för att hälsa på släkt och vänner. Jag var där senast i juni så jag längtar verkligen dit!

Gårdagens shopping.

 

En stor glaskula från Svensk Markslöjd, ska ha den istället för adventsljusstake i vårat köksfönster.

 

Två bodys i storlek 62, ser det inte ut som ett tandtroll? :D


Jag handlade även två presenter till Kim, men dem kan jag inte lägga in bild på, eftersom att Kim är här inne på bloggen och tjuvkikar ibland. (Ganska svårt att inte gå in med tanke på att vi har bloggen som startsida, haha)


P.s Kim och Saga kom hem för en stund sedan, allt hade gått bra, men Kim den jäkeln glömde skötväskan på landet!!

first time alone.

Nyss åkte Kim och Saga iväg på en liten biltur, de ska åka och handla en grej till bilen och sen ska de åka ut en snabbis till Kims lantställe i Nykvarn. De blir väl borta ett par timmar och det är första gången jag är ifrån Saga så länge, har lite separationsångest faktiskt. Tänk om hon blir jätteledsen och bara vill känna lukten av mig, hennes trygghet i livet. Ähh, ska inte tänka så, klart Kim fixar att trösta henne, antagligen kommer hon sova hela tiden, hon älskar att åka bil.

Jag ska bara njuuuuta, har precis tappat upp ett varmt bad, ska tända lite ljus, ligga där i mörkret och bara njuta av mitt underbara liv.

image646
Strax innan de åkte.
image647

(Saga var lika ledsen som jag över att vi skulle skiljas..)

Video.

Saga diggar sin nya speldosa, hon blir alldeles lugn och harmonisk av den.


Hur kommer det sig att kvaliten blir urusel när man laddar upp videon på youtube?

- Nej, det är ingen som fiser, jag drar upp speldosan bara.. ;)

Baka, baka, liten kaka.

Med anledning av Kims 19-års dag på lördag så har jag bakat hela förmiddagen känns det som.
Jag har bakat muffins med hallon och vitchocklad, supersmarriga är de!

  

Av någon konstig anledning sjunker muffinsarna ihop i mitten, jag har ingen aning om varför. Är det någon snäll själ som vet?

 

I eftermiddag ska jag baka blåbärsmuffins också, tror inte hallonmuffinsarna räcker.

peek-a-boo..

Visserligen är Saga bara 7 veckor (ja, 7 underbara veckor imorgon) men hon ville leka tittut med mamma imorse.

Nja, det där var inte riktigt hela sannigen, Saga sover allra bäst på mitt bröst, sen kommer pappas bröst, efter det är det vagnen och bilbarnstolen, finns inga av dessa alternativ tillgängliga så sover hon på soffan eller i sin säng. Är hon ordentligt inbullad så sover hon extra bra, min lilla prinsessa.
 ♥


   

image640


Sju sanningar om mig som ni inte visste..

Jag har blivit utmanad av Maggi & Mimmi!

Här är reglerna:

    1. Länka till den som utmanat dig.
    2. Berätta 7 sanningar om dig själv.
    3. Utmana 7 personer i slutet av ditt inlägg.
    4. Lämna ett meddelande till dem du utmanat.
  • Mina 7 sanningar:

    1. Jag har längtat efter barn sedan jag gick på högstadiet och var tillsammans med första killen. (Nu har jag just "spridit" ut en grej på internet som ingen någonsin vetat om tidigare.)
    2. Jag är tidspessimist, går alltid för tidigt hemifrån, tror att det tar dubbelt så lång tid att gå till tunnelbanan än vad det igentligen gör. Jag står alltid och väntar på folk.
    3. Jag har grymt kort stubin, tänder till för minsta lilla (dettar har dock bara mina närmaste fått uppleva)
    4. Jag har ett fåtal mycket nära vänner, Anna, Victoria, Kim och så mina systrar Ida & My.
    5. Jag är perfektionist på ytan, vill att det ska vara snyggt och prydligt här hemma, men hur det ser ut i t.ex. skåp det struntar jag oftast i, tills jag får ett ryck och rensar ur skåpet.
    6. Jag är snål när det gäller mig själv, om jag ser något snyggt jag vill ha tar det mig emot att lägga ut "massa" pengar, för saken/klädesplagget är ju bara till mig. Men när det gäller andra anser iallafall inte jag att jag är snål. Sen vet jag inte vad andra tycker.
    7. Jag ångrar mig i stort sett varje dag att jag inte sa till min mormor när hon låg inför döden att jag älskade henne, eller jag sa det, men hon hörde det inte och jag vågade inte säga det en gång till, var så rädd att hon inte skulle säga att hon älskade mig. Usch vad jag ångrar mig.

    Jag utmanar:
    Anna, Nathalie, Josefin, Emma, Marie, Jeanette och Fia

Det är här allt sker.

Blev utmanad av Anna att visa varifrån jag bloggar. Så, här kommer det. Och ja, vi har det alltid så fint och städat och ljusen lyser också dygnet runt, eller inte.. Men vad gör man inte för att man ska framstå som en bra hemmafru? :D

      

todays outfits.

Sagas outfit:
Vita velour byxor med gröna ränder, H&M.
Vit body, Åhléns.
T-shirt med groda, Kappahl

image624

Annas outfit:
Jeans från Diesel.
Svart linne, minns ej vart det är köpt.
Svart blus, från Ellos.
Benvärmare, KappAhl.
Stövlar, Skopunkten.

image626
  
   

Är så himla glad!!!!!

Fick för mig att testa ett par av mina jeans och jag kom i dem. Så nu sitter jag här, med jeans på mig för första gången sedan Saga föddes. Jag känner mig cool. :) HaHa! (sen behöver vi ju inte tala högt om att det bara är 1 par jeans jag kommer i än så länge...)

Ni ska få se en bild på outfiten senare, nu ska jag väcka Saga och sedan ska vi ge oss ut på presentjakt. Spännande!



Ni glömmer väl inte bort att kika in på min & Sagas bilddagbok lite då och då?
 En och annan kommentar skulle ju inte sitta helt fel! ;)

Presentjakt.

Om en stund så ska jag och Saga bege oss mot Södermalm och Ringens köpcentrum, vi ska in på Bolagret och köpa en ny lampa till hallen. Vi ska även ut på presentjakt, pappa Kim fyller år på lördag. Har en liten aning om vad jag ska köpa & så måste han ju iallafall få en liten present av Saga. Jag älskar att leta efter den perfekta presenten/julklappen, tycker nästan att det är roligare att köpa än att få, men bara nästan.
Snart är det ju även dags att bege sig ut på julklappsjakt. I år längtar jag verkligen till julen, ser fram emot alla förberedelser så som att baka pepparkakor & lussebullar, koka knäck, pynta hemma (i år blir det ingen julgran, det finns verkligen ingen plats), hur mysigt är det inte med små tomtar lite här & var i lägenheten, en vacker adventsstjärna i fönstret? Ååh, så mysigt! Till första advent har vi som tradition att sätta upp stjärnan i fönstret i rummet och om jag hitar adventsstaken får den antagligen komma upp i köksfönstret. Tänkte i år även köpa några julstjärnor att ha i köksfönstret, förra året hade jag inga, var rädd att katten skulle smaka på dem & falla ihop död på golvet.. Julgran struntar vi i, det finns ingen plats, dessutom så ska vi ju vara hos pappa i Blackan och fira jul :)

image623


Hur gör ni hemma hos er?
Mycket eller lite pynt?
 När åker pyntet upp?
 Vart ska ni fira jul?
Firar ni med hela tjocka släkten? - Eller bara närmsta familjen?
Vad får absolut inte fattas på julbordet? - Vad kan ni vara utan på julbordet?

Clothes.

Jag och Kim kom fram till igår att Saga har en hel del kläder, hon har mer kläder än vad vi har... Orättvist va? Ja menar, hon är ju inte medveten om att hon har massa olika fina kläder, egentilgen så hade det ju räckt med bara ett par bodys, några byxor och några par strumpor. Men det är ju såå kul att shoppa, särskilt till lillan... :)

Här är de mesta av hennes kläder, men det som hänger på galgar (overaller och dresser) är inte med på bild.

På första bilden är det kläder som passar nu och på andra bilden är det kläder i större storlekar som bara ligger och väntar på att få bli utslitna!

image621
image622

Världens finaste Saga.

   
   

De allra flesta korten på Saga är antingen när hon sover eller när hon ligger på skötbordet... Skumt...

Saga sover nu & jag ska försöka hinna ta ett bad, det hann jag inte förra gången hon sov, då började jag plocka undan i lägenheten och rensa i garderoberna, lagom tills badet var klart då vaknade Saga. Typsikt!

Nu & Då.

  image613

image614

De första tre korten är tagna idag på morgonen och på det sista kortet är Saga endast 1 vecka gammal, min lilla fina tjej. Hon har blivit så mycket mer människa på något sett, hon har en egen personlighet, hon ler och skrattar (men skrattar gör hon ytterst sällan, men igår fick t.o.m. Kim höra henne skratta). Min älskade lilla tjej! Helt otroligt vad mycket som händer på 1 månad.

Ett litet tips...

image606



Tänkte bara tipsa om en kul sida, Gladagrodan.se, där man kan köpa tryck så att man kan designa "egna" kläder. Det finns massa olika tryck, de flesta trycken kostar runt 30 kr.


 


 
 


image609

Dagens planer.

- Tvättstuga kl. 11.30, hjääälp, läskigt att ha tvättstugan själv med Saga för första gången.

- Dammsugning av lägenhet.

- Promenad, behöver handla lite, har ingen mjölk till morgonkaffet imorgon.

- Matlagning, förbereder inför middagen, tror det blir wokade grönsaker med kyckling & thaisoppa.

Vad har ni för planer?
Vad blir det för middag idag?

(
kanske lite tidigt att tänka på middag så här dags,
men jag är en riktig planerare, haha
)


3 saker som alltid finns i min:

Kyl: Mjölk, ägg, lök
Frys: Bröd, blåbär, is
Skafferi: Pasta, havregryn, godis 
Handväska: Blöjor, tvättlappar, dubbel uppsättning ombytes kläder

Sminkväska: Mascara, ögonskugga, ögonbrynspenna

Badrumshylla: Linser, deodorant, tandkräm

Tvättkorg: Kläder, handdukar, blåa Ikea-kassar

Skohylla: Gympadojjor, stövlar, ballerinas

Förråd: Kläder, julpynt, möbler
Hjärna: Tankar, kärlek, minnen
Jackficka: Ihopknögglade kvitton, nycklar, mobil

Kryddhylla: Grillkrydda, örtsalt, oregano

Balkong: Har ingen, men hade jag haft: Blommor, möbler, krukor
Barskåp: Har inget, men hade jag haft: Vitt vin, vodka, lakritssprit
Köksbänk: Kaffebryggare, diskmaksin, disk
Fruktkorg: Banan, ananas, vindruvor

Tjyvad från Nathalie.

DO IT!


En massa tutt-snack och några tips.

Natten till igår var ganska kaosartad, Saga sov som en stock nästan hela kvällen i lördags, jag var superdupertrött så jag gick och la mig mitt under Beck-filmen, det är verkligen inte likt mig, jag brukar annars sitta uppe hela nätterna + att jag älskar Beck, skulle aldrig somna till en Beck-film. Men nu är jag småbarnsmamma och ingenting är sig likt här hemma. Iallafall, så fort jag lagt huvudet på kudden började Saga att gny, gnyandet gick till slut över i skrik, så jag gick upp, ammade och la mig igen, men Saga var mer eller mindre missnöjd (& klarvaken) hela natten. Jag och Kim turades om att ta henne, men jag sov inte en blund medans Kim den lyxputten, han kunde iallafall sova när det var min tur att ta Saga. Vid 3-tiden fick jag nog och tog en kort barnvagnspromenad med Saga, kvarteret runt bara, längre vågade jag inte gå och Saga sov som en stock (trodde jag.....) efter 10 minuter vaknade hon igen.

Jag ringde och avbokade med min kära far och älskade lillasyster som skulle komma över på fika. Jag gick till slut upp vid 11-tiden, har ingen aning om hur "många" timmars sömn jag och Kim fick natten till igår. Nåja, vi åkte till Handens centrum för att käka lite lunch med Camilla, Rickard och deras lilla fina Nicole på 5 månader, det var jättemysigt. Jag passade på att lyxa till det riktigt ordentligt, jag köpte mig en riktig lyxBH på Triumph, dyr och skitful ärligt talat, men ack så skön & brösten får fin form, suveränt, nu för tiden känns de antingen som två tömda Ica kassar för att i nästa sekund kännas som två Ica kassar fyllda med vatten, suck..
Jag fick iallafall proffisonell hjälp med att hitta rätt storlek, har gått runt i fel storlek i många år kan jag säga, både på "omfånget" och på kupstorleken, den nya bh:n sitter som ett smäck. Och det allra roligaste är att omfånget var mycket mindre än vad jag vanligtvis köper, så jag kände mig faktiskt ganska smal. Men vet ni kvinnliga läsare, ja, ni manliga läsare (inte för att jag tror att ni är så vansinnigt många, typ farfar och pappa..) får också ta del av denna informationen, ja, vet ni att BH-storleken ändras ungefär 15 ggr. under en livstid, men inte sjutton finns det väl någon kvinna som byter storlek på BH:n så många gånger? Så nu uppmanar jag er att gå till en riktig bh-affär, få hjälp med att hitta rätt storlek och sedan, njuuuut av era snygga bröst. Kan ju passa på att påminna alla om att känna igenom sina bröst också, rekomendationerna är ju att man ska känna igenom brösten efter knölar eller "annat som inte hör dit" minst en gång i månaden och helst efter mens.. 
Nu är det ju snart löning och jag tycker att alla ni läsare ska unna er en riktigt snygg BH från en "riktig" BH-affär med proffisonell personal.

När vi var klara i Handen och skulle åka hemåt fick både jag och Kim (mest Kim faktiskt) jättedåligt samvete över att vi avbokat med pappa och syster för att vi inte orkade ta emot besök & ändå rände vi i centrumet i Handen, så vi ringde och frågade om inte vi kunde få komma förbi hos dem och passande nog så bjöd de in oss på middag, det bjöds på tacos. Mumsfilibaba!
Till slut så var vi hemma vid 21-tiden (efter att ha tänkt igår morse att vi bara skulle vara hemma och ha en riktig mysdag, men icke..) och då stöp vi alla tre i säng, pratade en stund och sen somnade vi alla tre som stockar. Jag och Saga vaknade nu ni vid 1-tiden, så Saga är nyammad och nu ligger hon är på min mage med stöd av amningskudden (Guds gåva till nyblivna småbarnsföräldrar, den funkar även suveränt när Saga ligger hos Kim och han vill ha båda händerna fria för att kunna spela tv-spel) och håller på att somna in, men ibland tittar hon upp och verkligen kikar så att jag är kvar... Älskade barn...


Dagens shopping.

Vi var i Farsta redan kl. 10.30. Knappt nå folk alls, ganska skönt faktiskt, jag kunde racea runt bäst jag ville..  Sedan begav vi oss av mot Sköndal, där har vi umgåtts med min vän Anna. Saga charmade in sig hos Anna riktigt ordentligt, hon log världens största leende flera gånger, det är så kul att se hur mycket som händer med de små liven på bara några dagar. Vi kom hem för en stund sedan, Saga ligger kvar i sin vagn och sover, så himla skönt att kunna ha vagnen i lägenheten.

 En t-shirt till Saga

 Gråa och svarta benvärmare

 Bruna knästrumpor med blomma

  Svarta knästrumpor med rosett

  Hängare från Pluto produkter till Sagas kläder (ska sitta vid skötbordet)



Nu ska jag och Kim se på nyaste Beck-filmen "I Guds namn", hoppas den är bra.

Allt kretsar kring städning & sömn, otroligt intressant..

Igår kväll vid 21-tiden fick jag äntligen tid att ta tag i veckostädningen, det var första gången sedan Saga föddes som jag storstädade lägenheten, det känns så himla skönt att veta att man i princip kan äta mat ifrån golven nu. Särskilt nu när vi flyttar runt vagnen i lägenheten så är det extra viktigt att hålla rent.
Saga har sovit bra den senaste tiden, hon vaknar tidigt om mornarna men de dagar vi är hemma och inte har några planer tar vi igen förlorad sömn. Det gäller både mig och Saga, det är så skönt att jag kan lägga mig ner och sova under dagtid, vet flera nyblivna mammor (även "vanligt" folk med) som har jättesvårt att kunna koppla av så mycket under dagtid. Oftast somnar Saga någon gång mellan 21-24 på kvällen, sedan vaknar hon och ammar vid 2-tiden, nästa gång vaknar hon vid 4-5-tiden, varannan dag går hon och Kim ut på en morgonpromenad så att jag får sova en timme ostört, det är guld värt! Vissa dagar somnar vi om och går upp vid 7-tiden och vissa dagar går vi upp ännu senare.

Vi har inga planer för idag, måste kila ner till Farsta en stund och köpa några par lite tjockare strumpbyxor, vi får se vad resten av dagen har att bjuda på. Vi ska strax äta frukost (Saga ska bara få lite "mellis" innan) och efter det åker Kimpa ut till landet för att laga våran bil som säckade ihop i torsdags, startmotorn kraschade, så det var bara till att köpa en ny startmotor och det var verkligen en utgift vi hade sluppit, just nu iallafall.


Nu önskar jag och Saga er en riktigt mysig lördag! Vad har ni för planer idag?

fjantfian + fjantmamman, tagning 2.



Fråga mig inte vad jag säger, för jag har ingen aning.

fjantfian + fjantmamman = sant!

okey, here we go....



Jag var visst inte så himla svår övertalad, eller vad säger du Sandra? ;)



 Såg först nu när jag tittade på filmen att det ser ut som att Saga håller på att ramla ner från soffan. Jag måste helt enkelt inse, hon är för "lång" för att ligga på längden sådär..

P.s. Jag hoppas verkligen att jag inte har sån där röst i verkligheten, usch!!!

Idag har Saga fått träffa sin faster Lina för första gången.

Vi tog oss friheten att ta sovmorgon idag, vi klev upp vid 9-tiden, superduperskönt!
Vid 12-tiden tog vi oss ut på en underbar och uppiggande promenad i det vackra höstvädret, vi hade även sällskap av min vän Anna, det var mycket lyxigt. När Kim kom hem från jobbet åkte vi och hälsade på hans lillasyster Lina och hennes mamma Lotta i Solberga. Det var första gången den träffades så Lina blev lite generad faktiskt, men till slut smög hon sig fram och frågade om hon inte kunde få hålla i Saga, självklart fick hon det! :) Hon var nog världens stoltaste och sötaste fastern på denna jord!

image583
 

Jag tror jag vet på ett ungefär hur Saga kommer se ut som 5-åring...


Några bilder från våran promenix idag.

image586

  
Här är bilder på samma träd, 
det skiljer exakt 14 dagar på bilderna, häftigt vad naturen kan åstakomma!
   

Lite bilder från igår.

Igår så var jag, Saga och Kim och hälsade på hemma hos min faster och henne familj. Där huserar två underbara barn, Tindra och Theo. Världens goaste ungar.
Tindra har träffat Saga en gång tidigare (och då var hon helt fascinerad över att Saga hade så små lilltånaglar) och Theo har aldrig träffat Saga, det var jättekul att vi fick tillbringa en eftermiddag ihop!

Här kommer några bilder på Tindra, Theo och Saga.

 Saga igår morse när hon testade sitt baby-gym för första gången.

     

 Världens finaste lilla Tindra. (kortet taget i somras när vi var i Dalarna)

Jag skulle aldrig...

Såhär mitt i natten, med en klarkvaken liten tös som ligger och tränar nacken på mitt bröst, så passar jag på att göra den här bloggens andra utmaning. Jag har blivit utmanad av Nathalie
Utmaningen går ut på att man skall berätta om 8 saker som aldrig skulle ge en chans.

1. Jag skulle aldrig få för mig att smaka på pulverpotatismos igen, av den enkla anledningen att jag får kväljningar av det.

2. Jag skulle aldrig börja jobba som personlig assistent igen, har aldrig mått så psykiskt  dåligt som jag gjorde när jag arbetade som personlig assistent

3. Jag skulle aldrig ge mig i en dikussion om jag verkligen visste att jag hade rätt. Hade dock inte gett mig när jag insett att jag gått förlorande ur diskussionen.

4. Jag skulle aldrig säga till en person som ligger inför döden "Jag älskar dig" näst intill ohörbart. En sådan sak gör man bara en gång!

5. Jag skulle aldrig låta en lägenhet på vackra Södermalm glida ur mina händer, men vem sjutton skulle det?

6. Jag skulle aldrig "lämna iväg" Saga till någon jag inte litade på till 99 % (den enda jag litar på till 100% angående Saga är mig själv), aldrig!

7. Jag skulle aldrig smaka på min bröstmjölk, trots att var & varannan människa lyfter på ögonbrynen när man säger att man tycker det är äckligt.

(wops, nu sprack hela idén med listan..)

8. Jag skulle aldrig lägga mig i ett badkar fullt med blodiglar  (utan tvekan skulla jag göra allt på min jagskullealdrig-lista, utom punkt 6, bara jag slapp blada bland iglar)



Jag utmanar varenda en utav er, kära läsare... Kom igen nu, ni får ta del utav smarriga detaljer ur mitt liv, nu vill jag veta vad ni aldrig skulle...

Big girls don´t cry.



Läste precis igenom min förlossningsberättelse, jag vet inte hur många gånger jag läst igenom den sedan jag skrev den. Men en sak är säker, jag gråter mer och mer för varje gång. Dessutom har jag med Kims hjälp kommit på att de spelade just Fergie-Big girls don't cry på radion när (kommer inte riktigt ihåg) lillan antigen precis var född eller när själva operationen var över. Tror mest på det sista alternativet, men som sagt, är in 100% säker. Så hur tror ni jag reagerar varje gång de spelar den underbara låten? Kunde de ha spelat en mer passande låt? Nej...
Så tar er tid, sätt på låten här över, gå in och läs förlossningberättelsen ännu en gång och rycks med i våran lycka över våran Saga och hennes födelse.

Glädjetårarna rinner, och när jag tittar ner på min älskade fjantfia så gråter jag en skvätt till, men bara för att jag är så lycklig över att jag fått bli mamma till världens underbaraste tjej!

En sak är säker, Big girls CRY!

Todays babyoutfit.

Oj, har bara 9 minuter på mig att visa dagen outfit!!

   

- Brun&rosa randig tröja med text fram och änglavingar bak. Ny inköpt (i lördags) på Klädjätten för 69:-
- Rosa byxor, present från gammelmoster Anneli.



Jag kör som vanligt på klänning & stövlar, den enkla anledningen är att jag inte kommer i mina vanliga jeans, trots -14 kg. Men som min farbror ser det, Saga vägde 3 kg. och resterande 11 kg. var bara vätska..

Puss på dig kära farbror Dan!

comments..

Har på bara kort tid fått fler och fler kommentarer här på bloggen. Det är så himla kul att få massa respons på inläggen man skriver. Jag menar inte att ni måste skriva, "Åh, Saga är så söt, dittelidatt..." men det är kul att höra era åsikter om mina inlägg, självklart känner jag mig glad och stolt när ni skriver att ni tycker Saga är söt! Fortsätt kommentera, det är kul när man varit iväg hela dagen och så kommer man hem på kvällen och inser att man har en massa kommentarer att besvara! :) Så, fortsätt i samma takt!

"fin blogg du har -personlig!
jag är trött på alla proffsbloggar med för mkt mode och kändis shit jämt-roligare att läsa om normalt familje liv och så!"

- Fick denna kommentar tidigare idag och den värmde verkligen! Jag menar, det tar en hel del tid att blogga och då är det kul att få respons!

Jag vill jättegärna ha ännu flera kommentarer, vill gärna höra era åsikter om mitt liv & mina tankar. Jag vet också att det är en hel del släktingar, både till mig och Kim som läser, men vet inte riktigt vilka av våra släktingar som läser, det vore kul att veta. Har även hört ryktesvägen att några/någon av mina finska släktingar läser bloggen, ge er tillkänna, vilka är ni?

Kram från en nerspydd men lycklig mamma!


Älskar dig min fina prinsessa!

    image572

Mys & slappar dag hemma.

Idag har jag och Saga bara varit hemma och tagit det lugnt. Vi gick upp vid 10.30 imorse, då var vi båda riktigt utvilade! Sedan har vi myst & "lekt". Jag har sjungit och Saga ligger mest och ler. Har flera gånger under dagen tänkt att vi ska gå ut på en promenix med nya vagnen, men det passade aldrig in på Sagas mat-bajs-sömn-schema. Jag passade även på att ta mig ett bad, det var det första sedan lilla Saga föddes, det var otroligt skönt att bada, som jag har längtat (jag fuskade med fyra dagar). På kvällen när pappa Kim kommit hem var det Sagas tur att bada, hon njöt lika mycket som mamma gjorde tidigare på dagen!

Imorgon är det full rulle igen. Imorgon ska jag och Saga träffa Josefin och hennes storlillaplutt, Alvin! Det ska bli jättekul att träffa någon man kan snacka amning, bajsblöjor och nerspydda tröjor med utan att personen ifråga tröttnar och får skavsår i öronen! :)

    

På sista bilden ser man ett gossedjur i högra hörnet, det gossedjuret hänger vid Sagas skötbord, hon finner den mycket intressant! Idag så kom hon åt den ett par gånger & hon skrattade högt när den pinglade till, min älskade lilla prinsessa!

Yippieeee!!

Fick precis vagnen såld, de kommer om en liten stund & hämtar den! Superduper skönt!!!

frågor & svar.

Sandra ska göra ett arbete i skolan om unga föräldrar & vill ställa frågor till unga föräldrar, här är hennes frågor & mina svar:

1:Hur gamla är du och din pojkvän?

Jag är 21 år gammal, Kim är 18, han fyller 19 den 27/10

2:När fick ni barn?

Vi fick en dotter den 7/9-07

3:Var barnet planerat?

    Om det var planerat, varför?

Nej, Saga var inte planerad, men hon var en mkt välkommen överraskning. Vi hade dock inte skyddat oss under våra 2,5 år tillsammans. Sköt hela tiden upp att jag skulle börja med mini-piller, nästa månad tänkte jag hela tiden. Så vi får ju "skylla" oss själva lite. Idag är jag bara glad över att vi inte skyddade oss

4:Hur kände ni när ni blev gravida?

    Bestämde ni för att behålla det direkt?

    Var det någon av er som var mer osäker änden andra?

Båda två blev mycket glada & nej, tanken att göra abort fanns aldrig där!
Båda var lika säkra på att vi skulle behålla!

5:När berättade ni det för släkt och vänner?

    Var det nervöst att berätta?

    Vad fick ni för respons?
Den allra första jag ringde och berättade för att vi skulle ha barn var min bästa vän Victoria, sedan ringde jag min ena lillasyster, båda två blev otroligt glada. Min andra lillasyster My fick reda på det efter några dagar (hon var den 3:dje personen på min sida som fick reda på graviditeten) På kvällen samma dag som vi plussade berättade vi för Kims mormor & morfar & Kims mamma. Kims mormor blev inte särskilt glad, hon tyckte Kim var alldeles för ung. Men Kims mamma som själv var 19 när Kim föddes blev jätteglad & Kims morfar blev också glad!
Min pappa fick veta det någon dag efter att vi plussat, han blev också jätteglad.
Mamma fick veta det över MSN, hon var nämligen i Dubai när vi plussade, hon blev jätteglad &  firade med skumpa på kvällen. Och resten av min släkt fick veta det efter ca. 2 veckor, de var hemma hos oss för att fira min födelsedag och då hade satte jag på mig en sån där bebis-tröja & alla blev otroligt glada! Min faster bara stod och skrek i våran hall av glädje! :) Jag var jättenervös över att berätta för min pappa & för min farmor, av någon anledning så var jag orolig för att de skulle tycka vi var för unga. Både farmor & pappa blev glada! Farmor sa t.o.m. att "man ska ha barn som ung, då orkar man mycket mer!" Det kändes otroligt skönt att höra.


6:Tänkte ni någon gång under graviditeten att detta kommer vi inte klara?

Nej, så kände vi aldrig!

7:Hur känns det nu efteråt?

    Är det jobbigt att vara ung eller känns detlättare?

    Varför du tror att det kan vara bättre att vara lite äldre?
Jag ser BARA fördelar med att vara ung förälder, man orkar med sitt barn på ett annat sätt, man har unga far&mor-föräldrar som mer än gärna sitter barnvakt. Oftast så har man inte hunnit bygga upp världens karriär som kanske går före barnet. Man kan nog lättare anpassa sig efter sitt barn när man inte är van vid att ha massa pengar & fritid, man är inte van vid restaruangbesök  6 kvällar i veckan.


8:Känns det jobbigt med ekonomin eller känner ni att ni klarar er bra?
Vi klarar oss med våran ekonomi, vi har väldigt låg hyra och inte massa olika utgifter.


9:Är det någon okänd person som har kommenterat någon under graviditeten eller nuefteråt?

Nej, har inte fått några kommentarer tack vare våran ålder men vi får ofta höra hur fin folk tycker Saga är.

10:Vill ni ha fler barn?

      Om ni vill ha fler barn, när vill ni ha det?
Jag vill jättegärna ha ett litet syskon till Saga, men Kim är inte lika säker. Jag vill ha ca. 3 år mellan barnen, det är 3 års skillnad på mig och min syster & det är precis lagom!



Är det någon utav mina läsare som är ung förälder? Hjälp gärna Sandra med hennes skolarbete.
 

Esprit vagnen till salu.

http://www.blocket.se/vi/13785555.htm?ca=11_s


Vagnen

image562
image563

I'm in lööööve!

Tack kära mamma/mummi, det här kommer underlätta för oss en hel del..



Vi startade dagen med en brakfrukost hemma hos min mor, hon bjöd på kaffe! UNDERBART!
Sedan shoppade vi lite, jag köpte 2 bodys och en långärmad tröja till Saga, sen handlade vi vagnen och en nappflaska..
Ikväll har vi varit på middag hemma hos Sagas farmor, hon bjöd på tacos, det var jättegott och så är det alltid skönt att slippa laga mat, jag myser hellre med Saga än står vid spisen!

Kaffesug... - Jag är i behov av en stooor dos koffein!

Har varit vaken sen kl. 2 inatt, lilla Saga kände för att vara uppe mitt i natten & umgås med mamma och pappa. Mamma & pappa var inte så jätteglada över att behöva vara uppe mitt i natten, men vad gör man inte? Sen den 7/9-07 så har vi ingenting att säga till om, det är lilla fröken S. som bestämmer allt här hemma. När vi får duscha, om vi får duscha. När vi får äta, om vi får äta. När vi får sova, om vi får sova. Yeah, you got the point..

Eftersom att det inte blivit så värst mycket sömn inatt (somnade vid 24-tiden inatt, och det kan jag tacka Firstwheels och Emmaljunga för, tack!), ca. 2 timmar har jag sovit, Kim tog Saga en stund vid 4-tiden så då slumrade jag till en stund, skönt det iallafall. Ja, eftersom att det som sagt inte blivit många timmars sömn inatt är jag grymt kaffesugen (det hade jag iochförsig varit även om jag sovit 8 timmar) men vi har ingen mjölk hemma, så det blir inge kaffe för min del.. Typiskt!

image561

En bild säger mer än tusen ord! Dagen i bilder.

image558
Kim är precis hemkommen från jobbet, därav ser han så "ofräsch" ut.
Jag har inte hunnit göra mig iordning, Saga ammade mellan kl. 9-12 idag. Därav ser jag så "ofräsch" ut.
Saga, hon är alldeles underbar! Ser ni att hon fortfarande har lite gulsot?

Kolla in Kims näsa så ser ni direkt vem Saga ärvt sin söta näsa ifrån...



Sagas outfit
Allt är inhandlat på H&M

 

Annas outfit
Brun klänning, Gina Tricot
Strumbyxor, H&M
Stövlar, Skopunkten
Halsband, Glitter.

När vi var på väg hem till mamma så hamnade vi i bilköer, då fick vi se detta;
 


Firstwheels vs. Emmaljunga

Gahh, jag blir tokig. När vi kom till Babyland och provkörde City Eliten så kändes den väldigt ranglig, så vi tittade lite på en Emmaljunga City Cerox 360, och jag blev kär! Nu går hjärnan på högvarv, vilken vagn ska vi köpa? Vad är det för för&nackdelar med de båda vagnarna?.. Som det känns just nu så blir det en Emmaljunga, men vem vet vad jag har bestämt mig för imorgon?

Om vi köper Emmaljungan så köper vi en 07:a i svart och ljusrosa, tycker inte att 08:orna har några fina färger. Helt otroligt att Kim som tyckte att den lila Eliten var för omanlig går med på att vi köper en rosa Emmaljunga.

 - Färgen
 - Modellen

Fördelar med Emmaljungan är att den är lättare & snyggare
Fördelar med City Eliten är att den är liiite mindre (1 cm. på bredden & 1 cm. på längden) och lite billigare.

Jag tror att det blir en Emmaljunga, så känns det nu iallafall.

Har ni läsare några åsikter om dessa vagnar? Vill jättegärna ha hjälp..

Fröken Saga S. in action, tagning 2...

   
(Kolla hur Saga rynkar på ögonbrynen på sista bilden, precis som sin far..)

image550

Jag tror helt klart att fröken S. kommer bli boxare som stor.
Då skulle minsann pappa Kim bli mycket stolt!

Nya rutiner? Ny vagn iallafall!

Saga somnade vid 21-tiden igår och vaknade nu vid 2-tiden första gången. Det är precis samma tider som natten till igår. Tänk om vi skulle ha sådan tur i fortsättningen att hon fortsätter sova så här bra, det vore ju underbart.

Jag och Kim har också bestämt oss för att köpa ny vagn. Det är så himla omständigt nu när våran vagn inte går in i hissen, allt vore så himla mycket lättare om vagnen kunde stå här hemma & jag vet att jag då kommer ta mig ut på fler hälsosamma promenader nu i höst. Och det betyder att jag kanske går ner min extra kilon i vikt = glad och lycklig mamma = glad och lycklig Saga. Såå, endast fördelar med ny vagn! Det bästa utav allt är att det är Sagas underbara lilla mormor som sponsrar oss med den nya vagnen!! Saga har verkligen världens snällaste och bästa mormor.

Denna vagnen har vi bestämt oss för. Jag vill helst av allt ha en lila vagn, lila är min favorit färg, Kim tycker inte det är manligt nog. Men vi får se vilken färg det blir, har inte sett färgerna i verkligheten. I eftermiddag så åker vi och köper ny vagn &  den lila finns t.o.m. på lager, så det är skäl nog för min del. Jag orkar inte vänta flera veckor på leverans...


image545



Nu är jag såå himla glad,
ska bli skönt att slippa allt kånkande och släpande,
 bara för att man ska kunna ta sig ut en liten stund!

Saga är nästan lika stark som Pippi..

... iallafall om man tänker på att hon bara är en månad och har varit nästan så här stark i sin nacke sedan hon föddes.  Det är många som kommenterar att hon är så väldigt stark, personalen på BB, sköterskorna på BVC (vi har hitills haft 3 olika sköterskor) och även "vanliga" människor påpekar att hon är så himla stark, inte bara i nacken utan även i resten utav kroppen..

Nåja, slut skrutet för den här gången...
Här kommer några bildbevis istället...


1.
 2. 3. 
4.
 5.

1. Mamma, titta så stark jag är.
2. Åh, man blir snabbt trött när man är så här liten.
3. Å va sjutton är det där?
4. Lägg av å fota nu, lägg mig på rygg istället, det är mkt roligare..
5. Okejrå, ett sista försök.

Visst har hon vackra ögon? Hoppas att de förblir sådär mörkblåad. Min vackra ängel.

image543

Ego.

         

Fröken Narcissit, det är jag! ;)

Todays first outfit + en hel del blöjsnack..

Natten har varit helt underbar, Kim somnade vid 20.30, Saga somnade vid 21-tiden & jag somnade vid 22.30. Saga vaknade vid 1.30 första gången för att amma, vi båda somnade som stockar efter att Saga var mätt och blöjan bytt (testar förresten nya blöjor, min pappa såg en annons om att man kunde få testa blöjor. Så igår efter att jag var klar hos frissan så tog jag och Saga en lång promenad på Kungsholmen och hämtade sedan ut blöjorna, 70 st. ska vi testa fram tills den 29/10 och vi får t.o.m. ersättning för att vi är med i testet. Hur bra är inte det? 70 gratis blöjor + presentkort. Blöjor är ju inte direkt billiga och vi byter blöja på Saga säkert 10 ggr/dag, har ingen koll faktiskt på hur ofta vi byter.) för att återgå till natten.. sedan vaknade Saga vid 4.50 för att äta sitt andra nattmål & det var bara bra för då skulle jag ändå väcka Kim (det är värre de nätter Saga vaknar vid 3 för att äta, så somnar vi en stund och vid 4 ska Kim väckas, det är tröttsamt.) sedan gick vi upp vid kl. 7. Så jag är mycket nöjd över min natt, känner mig riktigt utvilad, det här är nog första natten jag fått sova ut ordentligt. Saken är den att när Saga väl somnat, hon somnar ofta mellan nio och tolv på kvällarna, då sitter jag ofta uppe en stund och surfar på nätet, det måste jag sluta med, det gäller att ha sådan självdisiplin så att man går och lägger sig när Saga somnar för natten.

image528

- Svarta velour byxor, Lindex.
- Bulldogbody, Åhléns.


Idag åker vi och hälsar på morfar Björn på jobbet. Får se vad mer dagen har att bjuda på!

Vad ska ni göra idag?

- 14 kg.

Har totalt glömt bort att berätta för er, kära läsare, att jag har gått ner 14 kilo sedan Saga föddes, det är alla mina graviditetskilon. Känns så himla skönt att jag gått ner allt! Har dock ganska många kilon kvar tills jag är nöjd, jag vill gå ner 8-10 kg. Det gäller bara att gå ut & röra på sig mer (= shopping funkar finfint som motion, eller?) & så gäller det att tänka på vad man stoppar i sig, när man väl hinner äta något..



Lilla fina Saga idag.
image523

image524

image525

image527

Dock har jag fått byta kläder på Saga 3 (!!!) gånger, då har jag bytt hela kittet, jag menar, underdel & överdel måste ju matcha...

haircut! before and after.

   (Fråga mig inte vad jag gör med handen på den sista bilden.)

   


(En del av håret, nu finns ingen återvändo.
Här är även beviset på att jag har själv"lockigt" hår.)



  

image522

Resultatet! 
Sorry att jag ser ut som "HEJ!-Kom-å-hjälp-mig", men tycker det är skitjobbigt att stå och se fin ut, det blir så onaturligt.
Ska köpa mig en kam imorgon så att jag kan tupera upp håret lite mer.

Saga var världens snällaste när jag var hos frissan, hon var ganska gnällig på förmiddagen så jag trodde hon skulle vara gnällig hos frissan också, men hon somnade när vi gick hemifrån, var vaken en stund på tunnelbanan, somnade om och  vaknade när min faster satte i sista slingan.. Perfekt tajmat!

Dagens babyoutfit.

Jag och Saga åkte in till Södermalm vid 14.30-tiden, strosade runt på Söder i ca. 2 timmar med mormor Eva, det var jättemysigt! Sedan åkte vi hem till pappa och hans Eva för att äta middag och bara umgås. Det var som alltid, jättetrevligt! Vi har planerat lite inför julen också. För första gången sen mina föräldrar skildes (jag var 16 år då) så ska jag fira riktig jul hemma hos pappa, det ska bli såå mysigt. Särskilt nu när det är Sagas första jul & allt!

  

image512

image513

Dagens outfit för Saga blev:
Body från Lindex.
Byxor, present från Sagas gammelmoster i Finland.
Tofflor, från H&M, present av mormor Evas vän.
Overall, present från morfar Björn med familj.
Mössa, present från mormor Eva.


bilddagbok.

Om ni mot förmodan inte får nog av bilder på Saga här på bloggen kan ni även gå in på min bilddagbok och kika där. Ni får gärna kommentera där, alltid kul med kommentarer! Det gäller även här på bloggen, kom igen nu, kommentera mera! Det är så kul att gå in och se att man fått kommentarer.


Kram från mig och Saga.

Afrikanskt ordspråk.

När en kvinna får en son, blir hon stolt. Men när hon får en dotter blir hon lycklig!

image508

image509


Premiär för en ny supersnygg design.

Visst är min nya design superfin?

Det har vi denna rara bloggerska att tacka för! Tack så jättemycket Mimmi för att du tog dit tid och fixade till designen, blev verkligen superdupernöjd!

image507
Jag och Saga tackar dig, Mimmi, med ett stort fång med rosor och en varm kram.
Tack, tack!


Second outfit of the day!

Efter ett par olyckor fick vi byta hela Sagas outfit, visst blev hon fin och väldigt flickig?

image503

image504


Lipa, lipa, kärlekspipa!

image505

Vad sägs om dessa?

Jag gillar frisyren skarpt! Men dock i "mina" färger.

image501

Eller denna med längre lugg, jag har lite vågigt hår & har ett rent helvete med att få till en snygg lugg!
image502

Bvcbesök & dagens babyoutfit.

Idag har vi varit på vårat fjärde bvcbesök, Saga hade tjockat på sig med 500 gram på 2 veckor men hon hade "bara" vuxit 0,2 cm på längden. Nu väger hon 3920 gram och är 51,2 centimeter lång. Kort & tjock med andra ord, men ack så underbar!
Bvc-sköterskan kollade lite andra saker också, som att hon kan följa en med blicken, vända huvudet åt det hållet som det kommer ljud ifrån b.la. hon fick välgodkänt på allt min lilla tösabit.

 image500


.
- Velourdress, H&M.
- Body med giraff, Åhléns.
- Tofflor, present från mormor.

Efterlysning!

På onsdag ska jag till frissan, jag har tänkt att kapa av mig håret och lägga i lite slingor i olika färger..
Men... Jag vet inte riktigt hur jag vill ha det.. Har tänkt mig typ page-långt hår, alltså nånstans mellan öronen och axlarna. Vill ha det lite uppklippt och i olika varma färger, rött, brunt eller lila till blond botten. Vad tror ni om det?
Är det någon som har något förslag på frisyr, då helst med bild så att jag kan ta med mig den till frissan.

c r a z y

Jag blir tokig.. När jag suttit och exprimenterat med bloggens design så har jag lyckats göra något skumt så att det ser hel konstigt ut bland kommentarerena, detta irriterar mig något fruktansvärt!
Är det någon vänlig själ där ute som kan hjälpa mig med hur jag återställer ordningen bland kommentarerna?

Jag kan ingenting om sånt här med html-koder. Det kanske märks? ;)
Är det någon som har tid, lust & ork att göra iordning designen? Du får i princip fria händer.. KUL va?

Hör av dig om du är sugen på att piffa upp min blogg!

Rest in peace little bird.

Idag har varit en konstig dag, men ack så underbar.

Saga vaknade vid fyra-tiden och var superpigg och lite gnällig, så det var bara att kliva upp, men då somnade Saga. Då var jag superpigg så jag passade på att baka muffins till Sagas 1-månaders"kalas", jag bakade muffins med vitchoklad, hasselnötter och hallon. De var verkligen supersmaskiga! Vid 6-tiden gick jag och la mig igen, passande nog så vaknade Saga så då fick Kim vara uppe med henne.
Det hände en mycket hemsk sak idag, jag satt och ammade och Kim sa att det var en fågel i vårat kök. Sure, tänkte jag, gick in och kollade och där låg en liten fågel (talgoxe tror jag det var) och röck på golvet. Vi fick panik alla tre (min syster My har varit här hos oss hela helgen, mys!) ingen av oss vågade ta upp den och slå ihjäl den. Till slut avslutade Kim den lilla fågelns liv. Stackarn...
Sedan satte jag och Kim igång med veckostädningen, det gick fort och smidigt när vi delade på sysslorna!
Vid 15-tiden så kom min pappa och My (som åkte hem vi 10-tiden imorse) för att "fira" Saga, hon fick en present, sängkläder till spjälsängen sen när den inföskaffas. Vi fikade och smaskade muffins, de blev kvar ända till kl. 19.

Tack för en mycket trevlig och mysig eftermiddag!



Lite bilder från idag:

 
Stackars lilla Birdie!
  
Visst blev det fint med fjärilarna som jag köpte i fredags?
  
My, morfar Björn och Saga
  
Mamma, nu får du sluta fota mig hela tiden...

Det viktigaste av allt: Saga skrattade idag för allra första gången.
Gissa vad jag gjorde då? Jo, jag började gråta..

Familjemys!

image488
Det här är enda kortet på oss 3 tillsammans insåg jag nyss.
Fler och bättre bilder på oss tillsammans utlovas inom en snar framtid.

(Kortet är från BB, jag är mycket snyggare och fräschare i verkligheten, haha)

Kram Kram

Har Saga världens längsta långfinger tro?

Helt av egen "vilja" låg Saga och sov så här med sin hand i Kims famn.

image486




Nu ligger hon i sin säng och sover, hoppas hon sover gott hela natten & slipper ha ont i magen.

Dagens outfit.

   

- Grå klänning, Gina tricot.
- Strumbyxor, H&M.
- Stövlar, från Skopunkten, present från mamma.



- Gråa velourbyxor, Lindex.
- Grön tröja, present från Sagas farmor.



 

Tröja som jag shoppat till Saga idag.

<3 kärlek <3

Natten har varit underbar! Saga somnade kl. 23.30 i sin egen säng, hon vaknade vid 3-tiden för att amma och sedan sov hon & jag och Kim fram tills 7.30. Underbart!

 
Man kan inte alltid vara strålande glad.

Åh, titta en hand.. Mycket intressant.

Åh, titta! MAMMAS hand, MYCKET intressant!
 
Mamma älskar dig min vackra dotter!


Saknar dig älskade mummi.

Idag hade min älskade mormor, Aino Maria Pauli, blivit 95 år. Hon gick tyvärr bort för 3,5 år (jösses vad tiden går fort) sedan efter lång tids sjukdom. Jag saknar dig lilla mummi! Önskar så att du hunnit träffa Saga, du hade älskat henne av hela ditt hjärta.

image470image471image472
image473
Minä rakastan sinua!
Önskar bara att jag sagt det så att du hörde det sista gången jag såg dig.
Fortfarande idag ångrar jag mig djupt att jag inte sa det en sista gång.
Men jag hoppas du vet att jag älskar dig!

Ändrade planer.

Vi åkte aldrig och hälsade på Kims syster, de skulle åka bort över helgen. Jag träffade min vän Anna ett tag, vi fikade och snackade lite skit.
Sedan åkte jag, Kim & Saga till Kista centrum för att möta min lillasyster My för att äta middag med henne, sen gick vi runt och kollade lite i affärerna där. Jag handlade en body och ett par byxor till Saga för presentkortet hon fick av min farfar och hans sambo. Jag köpte även fjärilar som jag ska smycka Sagas sänghimmel med & så köpte jag en bok som jag ska sätta in bilderna på Saga som vi tog på BB.

  
 

image469


Utvilad trots allt!

Vid 2-tiden så somnade äntligen Saga, men hon vaknade igen vid 3.30, men då väckte jag Kim (som ändå skulle upp 4 för att gå ut på sin morgon(mittinatten?!)promenad. Så efter det har vi bara varit uppe och ammat 1 gång och älskade lilla Saga hon sussar fortfarande sött..
Helt otroligt att jag känner mig helt utvilad och superpigg! Och nu när jag "ser tillbaka" på natten så känns den trots allt inte så jobbig, men vid 1-tiden inatt så var det vääääldigt nära att jag började gråta.

image460
(Ungefär så här glad känner jag mig idag!
Jag och min bästa vän Victoria 2006, kärlek!)


Ny dag & nya tag! Det är ju fredag idag (veckorna går så himla fort, de går ännu snabbare sen Saga föddes), och att de är fredag betyder ju bara en sak: Saga blir hela 4 veckor idag, på söndag blir hon 1 månad, min älskade lilla tjej!

Vi har inga planer inför helgen, ikväll kanske vi åker och hälsar på Kims lillasyster Lina & hennes mamma, de har inte träffat Saga ännu och de hör av sig var & varannan dag att de vill träffa henne, men vi har hitills inte haft tid. Men ikväll så...
Imorgon är jag sugen på att bjuda över några vänner på middag, vet inte vilka jag ska bjuda över eller vad jag ska bjuda på.. Det återstår att se.. Oftast blir saker och ting inte som jag har tänkt mig.  Trots att jag är en evig planerare...

image463

Fortfarande vaken...

Inatt har Saga varit ovanligt gnällig, ingenting har varit bra & då menar jag verkligen ingenting. Saga vaknade vid 22-tiden och hon är fortfarande vaken. suck!

Sängen ser sååå inbjudande ut...

Hur kommer det sig?..

Hur kommer det sig att jag är jättetrött men när jag går och lägger mig så halvsover jag i ca. 30 minuter, sedan vaknar jag till och är jättepigg? Åh, jag önskar jag kunde lägga mig i sängen och bara somna, men jag ligger och tänker och planerar morgondagen och på vad jag och Saga ska ha för kläder på oss imorgon och då blir jag klarvaken.. Lagom tills jag blir trött nästa gång, då är älskade lilla Saga hungrig. Samma sak varje kväll..
 Jag blir så trött på mig själv!

image454
Lilla älskade Saga ligger och sover på soffan, ser det inte skönt ut?
image455
Mamma passar på att surfa medans lillan laddar batterierna..
image456
Relaxar i pappas famn, tryggare kan ingen vara.
image457
Saga ligger och sover i min famn på BB
image458
Hos pappa sover jag allra bäst.

image459
Världens finaste, jag älskar er!

Underbar höstdag!

Åh vilket vackert väder det har varit idag. Är så nöjd över mig själv, jag gick halva vägen till jobbet idag, på jobbet umgicks med mina arbetskamrater i några timmar, Saga fick ett jättefint guldhalsband av mina arbetskamrater. När vi skulle åka hem bestämde jag mig för att gå hem istället för att ta bussen, det var såå himla skönt att vara ute, det var så varmt att jag var tvungen att ta av mig jackan. Jag och Saga var ute och gick i ca. 1 timme, Saga sov och jag njöt av det vackra vädret.

image450


image451


Underbara bilder från våran promenad.



Saga med sitt nya lååååånga halsband.



Nu ska jag gå och lägga mig, är såå himla trött. Hoppas det är lika fint väder imorgon som det varit idag så att man kommer ut iallafall en liten stund. Har inga planer för imorgon, undra vad morgondagen har att bjuda på...

Uppe med tuppen... Zzzz

Inatt har Saga hellre velat vara uppe och umgås istället för att sova. Till och från har hon gnällt lite också, hon har massa gaser i magen trots att vi ger henne Miniform innan varje måltid, jag måste skärpa med vad jag stoppar i mig.. Det är inte kul att se att min lilla Saga har så ont. Jag har väl totalt fått 2,5 timmer sömn inatt, Zzznark!
Idag ska vi åka och hälsa på på mitt jobb, det ska bli jättekul! Jag har ju inte jobbat sen i slutet av juli, det ska bli kul att träffa arbetskamrater, men framförallt ska det bli jättekul att träffa de boende på gruppbostaden.



Igår så var eftermiddagen lite smått kaosartad, jag trodde att mamma & hennes man skulle komma hit på middag idag. Men när jag pratade med mamma under dagen igår, så pratade hon om att hon saknade Saga men att de skulle ses kl. 19, shit tänkte jag & frågade om det inte var imorgon de skulle komma, men det var det icke. Då fick jag lite bråttom, här hemma såg det ut som att 300 dagisbarn invaderat våran lilla etta på 37 kvm. Efter många om & men så stod den rykande färska lasagnen på bordet bara 45 min. sen, imponerande va? Vi hade även fått en till middagsgäst, min kära lilla lillasyster My var minsann också hungrig. Till efterrätt bjöds det på blåbärspaj (som mamma gjort det mesta av) med vaniljglass, det var snuskigt gott!


Riktigt såhär vacker blev inte min & mammas paj, men sjuhelvetes god var den!


   
Saga med sin moster My på BB, så himla fina bilder!




Saga är en riktig livsnjutare.

Tredje dagen idag med en kinkig & kelsjuk liten tjej, så fort jag lägger ner henne så vaknar hon till, får ingenting gjort, jag blir tokig! Alltså, jag blir inte tokig på Saga, det är bara mysigt att ha henne sovandes mot mitt bröst, men jag blir tokig på mig själv som faktiskt inte bara kan sitta stilla, och se hur vårat hem förfaller.. Det kliar i hela min kropp när jag inte kan fixa iordning här hemma.

Jag lyckades lägga ner lillsessan en liten stund, typ 10 minuter, under tiden så hann jag plocka bort lite utav tvätten från igår.

image440

Perfekt! säger Saga om att ligga i sin egna säng och sova, annat än att ligga och snarka mot mammas svettiga bröst...
Skulle inte tro det va?! ;)


Sagas hand och fotavtryck. Sött va? Har tänkt att spraya den i guld så att den passar till gipsavgutningen som jag också sprayat i guld.



Den här coola mössan ska Saga ha i vinter.

( Jag får stilla klådan i fingrarna med att shoppa lite )

Slappardag. mys!

Saga och jag vaknade vid 7-tiden, vi åt lite frukost båda två, mös en stund och vid 9-tiden (lagom till att My vaknade) så gick vi och la oss och vilade en stund, vaknade vid 11-tiden igen. Då åt vi alla tre lite lunch och efter det så gjorde vi avtryck av Sagas händer och fötter, det blev jättefint. Bilder kommer senare..
Vi har inte gjort någonting vettigt idag, bara njutit av varandras sällskap. My åkte hemåt vid 15.30 och då började jag steka pannkakor, fy skäms, inte ens "riktig" middag har jag lagat idag. ;) Saga fick bada idag, hon verkligen njöt, hon låg där i vattnet, sparkade med de där sprattliga små benen och så låg hon och log, min lilla älskling.
Ikväll har vi haft tvättstugan. Så jag har varvat tvättestugebesöken med lite tv-tittande, idag var det ju Desperate Housewives på tv, vi lyxade till det lite extra, vi poppade popcorn, det var en hel evighet sen jag åt det sist!

image435

   

image439

Saga kommer nog bli en riktig liten teaterapa! Eller vad säger ni? ;)


Mindre bra dag, tyvärr.

Idag har lilla Saga inte haft någon bra dag, från att hon vaknade imorse så har hon varit väldigt gnällig och mest suttit fast i mitt bröst. Hon har somnat vid mitt bröst men så fort jag lagt ner henne så har hon vaknat till.
Tur i oturen så gjorde Kim sig illa på jobbet, han fastande med fingret emellan två galler på en hiss så han trodde han brutit ett finger. Han har suttit på Sös hela förmiddagen, men det visade sig att det "bara" var en liten benflisa som lossnat, men det var jättenära att hela benet gått av. Så när Kim kom hem från sitt lilla äventyr så fick han ta Saga, då passade jag på att ta en dusch, var så slut så jag somnade i duschen.

Vid 16-tiden så kom min kära far och min lillasyster My hit, vi åt lite middag ihop och nu har vi precis sett den nya Beck-filmen "Det tysta skriket", det var nog den sämsta Beck-filmen jag sett, tyvärr.
My ska sova kvar här och imorgon så ska vi pyssla lite, det ska bli kul!

Jag ska gå och lägga mig nu, jag får ju passa på när jag har en kärlekskrank moster som vill mysa med Saga.

Natti, Natti!


RSS 2.0