Idag har jag fått höra Orvars hjärtljud. (23+6)

Eftersom att bäbisen har sparkat mindre (alltså färre gånger) och svagare sedan i torsdags så har jag varit orolig till och från hela helgen. Så idag ringde jag till barnmorskan och fick tid kl.15.45 för att få lyssna på hjärtljuden och se att allt var bra.

Lunchade med min mamma idag och sedan var jag och shoppade lite kuddar till mitt kuddhav. Jag borde allt ta en bild på våran mysiga säng och lägg in här. Eller vad säger ni?

Barnmorskan och jag pratade en stund om att jag varit orolig och hon tyckte det var bra att jag ringde, man känner sig lite vad ska man säga... Nästan som om man är graviditets-hypokondriker... Minsta lilla grej så blir man orolig. Men det är väl så här det är att vara mamma?.. Vad vet jag?!..
För att återgå till hjärtljuden så låg de på 136. (Ett tecken på att det är en pojke, men struntsamma). Christina, barnmorskan, sa att allt lät bra och helt plötsligt hör man världens duns, då var det lilla Orvis som sparkade. Åh, mitt älskade lilla barn. <3

Christina berättade även att babyn kan ha hittat en ny favoritpositon, så att han t.ex. ligger och sparkar mot ryggen eller uppåt. Åå, det var såå skönt att höra att allt var väl.

På fredag den 1/6 så ska jag och "K" dit igen och då ska vi börja mäta magen, väga mig och ta lite blodprov.

Kram kram/ den glada och lättade mamman

en liten utmaning så här på söndagskvällen..

Skriv in svaret på följande frågor i google-sökaren för bilder och klistra in första bästa bild som dyker upp..

1. Förnamn



2. Efternamn



3. Favoritfärg



4. Den senaste mat du åt



5. Din dåliga vana



6. Favoritgrönsak

image31

7. Favorithusdjur



8. Stad du bor i



9. Det mest användbara i ditt hem

image39

10. Ditt senaste inköp



11. Något som gör dig glad



ENJOY!


Pojke eller flicka?

.. "K" gissar på att vi får en pojke. Jag har ingen aning om vad vi ska få. Min mor, min far och mina systrar tror/hoppas det blir en flicka. Resten av släkten/vännerna kallar den där inne för Han/Orvar.. Själv  hoppas jag att det blir en liten flicka. Men självklart är det allra viktigaste att det är friskt litet barn!

Som sagt så har jag väldigt tråkigt idag, hittade en sida på internet www.minbebis.com där man kan jämföra tecken på kön. OBS DETTA ÄR DOCK SKROCK!!!


TeckenPojkeFlicka 
Bebisen hickar LiteMycket
Magen

Toppig framåt

Bred åt sidorna
MagenLångt ner Högt upp
Din hud Torr Mjuk
Ditt hår Tjockt & glansigt Tunt & matt
Bebisens hjärtljudUnder 140/min Över 140/min
Illamående de 12 första veckorna NejJa
Sover på

Vänster sida

Höger sida
Hormon rand Tydlig rand Ingen rand
Du är sugen på Sött Surt& salt
 

Förklaring till mina svar:
- Har inte kännt bäbisen hicka en enda gång.
- Magen är toppig, vad jag själv kan se så är magen inte bred åt sidorna (iaf inte mer bred än vad jag var innan)
- Magen sitter helt enkelt långt ner
- Huden är mjuk, men torr i pannan + att jag fått något utslag på hakan :(

- Håret känns tjock och glansigt, blir fort fett. I vanliga fall är mitt hår tunt och matt.

- Har inte hört bäbisen hjärtljud, får förhoppningsvis höra dem på fredag.

- Ja, jag mådde illa, klarade inte av lukter och sånt, men förstod inte att jag var gravid.

- Sover, är det mig eller bäbisen det gäller? Jag rör mig hela tiden i sömnen och bäbisen har jag ingen aning om.

- Rand har jag inte fått någon och "K" hoppas att det inte kommer någon heller ;)
- I början var jag sugen på salt (särskilt lakrits) nu är jag mest sugen på sött.

Det blev "tyvärr" oavgjort. Tråkigt värre... Så ännu finns det hopp att det är ett litet flickebarn där inne i magen! <3


Tråksöndag.. (23+5)

.. Kan söndagar vara roliga? Näe, oftast inte. Idag är iallafall min söndag extremt tråkig. Jag har nämligen tvättstuga, och eftersom att jag tycker det är så grymt tråkigt så skjuter jag alltid upp tvättiden. Så nu resulterar det sig i att jag har jättemycket tvätt och "K" har flytt fältet för länge sen. Jag har hållit på sedan klockan 11 och jag kan då inte se något slut på eländet ÄNNU....

Som tur var blev jag mycket gladare när jag för en stund sen snackade med några kompisar ifrån Finland och de saknade mig och längtade tills den 11/6, så då blev jag allt lite gladare. :)

Lill* Orvar verkar också ganska uttråkad, h*n har varit vädligt lugn där inne i magen enda sedan i torsdags, vilket gör mig smått orolig.. Men, men vi får hoppas att h*n är sådär lugn för att h*n växer där inne i magen.

image25
Vi har minsann lite modernare maskiner, sicken tur jag har :)



För att muntra upp mig ännu mer vore det kul om någon kanske kunda skriva en kommentar eller något annat spännande (inte för att jag vet vad det skulle vara i sådant fall).

Nu vill jag även passa på att gratta min lilla mor på morsdag. Grattis älskade lilla mamma

Kram kram/ Den blivande mamman (om ett år får även JAG fira morsdag)

Utvecklingsstörda, normalstörda och en förbannad Orvar.. (23+3)

Återigen så var jag och "K" och kikade på barnvagnar, nu har vi äntligen bestämt oss för vilken vi ska ha.. :) Ganska skönt måste jag säga! Vagnen heter Esprit Ontario Fashion och den finns b.la. hos:

www.mammarazzi.nu
image23


Vid 17-tiden så mötte jag tre av mina kollegor vid Djurgårdsfärgan för att ta båten över till det ljuvliga Djurgården, när vi väl kommit fram (efter att "chauffören" kört fel) så gick vi till Blå Porten för att äta middag. Jag åt en ugnsbakadkyckling med rostad potatis till, superbra mat och verkligen prisvärt. Vid 19:30 började föreställningen "Elvis" med Glada Hudik Teatern. Det var det absolut bästa jag någonsin sett, jag skrattade så att tårarna sprutade. De var riktigt proffsiga! :) Men Orvar verkade inte tycka det var särskilt bra (det kan jag iochförsig förstå, det var SUPERhög musik), han sparkade och bökade runt där inne i magen, min lilla älskling. <3

image22

image20

image21


Imorgon är det tidig väckning, vi ska åka till mamma och "I"s lantställe i Tärnsjö. Gud så skönt! :)

Kram kram!

Här kommer lite bilder på hur magen växer... (23+2)

image10
Magen, vecka 23 (22+3)
image11
Magen, vecka 23 (22+3)
image12
Magen, vecka 24 (23+1)
image14
Magen, vecka 24 (23+1)

image15
Magen, vecka 24 (23+1)
image17
Magen, 23 (22+3)
Kan detta vara en arm eller kanske en liten fot?

Mycket har hänt i helgen.. :) (22+6)

I lördag så var då bröllopet mellan min mor och hennes "I". Det var ett mycket fint bröllop som hölls i Finska kyrkan i Stockholm, synd bara att det regnade så att alla såg ut som blöta hundar. Jag hade innan bröllopet stått och lockat min syster "I"s hår i nästan två timmar. Efter bröllopet så bjöds det på buffé på min gudmors restaurang "Restaurang Malaysia". Mycket fina presenter fick de också. Av mig och "K" fick de presentkort på "Ticnet", så de kan gå på konsert eller kanske t.o.m åka till Hultsfred om de känner för det. ;) 
Det var mycket roligt att träffa alla släktingar och vänner, särskilt roligt var det att träffa min kusin/gudmor från Finland. (Hon ska komma och hälsa på 20/9 så vi får hoppas att Orvar hunnit komma ut till oss då).

Efter festen åkte vi hem till mamma och "I" och fortsatte festa. Jag och "K" kom hem vid 23-tiden och sen var det bara upp tidigt igår morse, var tvungen att jobba morgonpass igår.

Träffade min vän "V" i Farsta centrum igår efter jobbet och vi var och shoppade lite, jag köpte två stycken kuddar till våran säng, jag hoppas på att det en vacker dag blir ett riktigt kuddhav på våran säng..
Efter shoppingrundan var vi ute på en promenad med mamma, "I" och deras två hundar. Det var mycket trevligt, mindre trevligt var bara att mina fötter kändes som de vägde bly, men jag blev på bättre humör när mamma bjöd på glass. Jag fick även två presenter som min kusin hade köpt till oss för att vi väntar barn, en gul body med sköldpaddor på och presentkort på DUKA! <3

Jag somnade redan kl. 20 igår och vaknade vid 10-tiden imorse och då var det en riktigt liten vilding där inne i magen, och ÄNTLIGEN fick "K" känna och se sparkarna. As coolt ju! :)

Jag var inne på en blogg för en liten stund sedan och hon frågade om det fanns några bloggar som handlade om gravida tjejer/kvinnor. Och när jag gick in och läste kommentarerna så blev jag glatt överraskad, någon hade postat adressen till våran blogg. :D

image9


Imorgon går jag och Orvar in i 24:e veckan, tänkte lägga in lite information om vad som händer med mig och hur bäbisen utvecklas
(texten är tagen från sidan www.gravid.se)

Nu går det att höra barnets hjärta med ett vanligt stetoskop. Någon gång runt denna vecka är det dags för ett besök hos din MVC. Om du inte börjat träna dina muskler i bäckenbotten, så är det hög tid. Bäckenbottenmusklerna börjar tänjas ut, vilket kan leda till att du läcker urin när du hostar eller skrattar. Denna muskelgrupp används inte i dagliga aktiviteter och det kan därför vara svårt att veta om man tränar rätt. Ett tips för att träna upp musklerna igen efter att du fött är det kliniskt testade träningshjälpmedlet, Axuaflex, som finns att läsa om och beställa i graviditetsshopen.

Hormonnivåerna i kroppen börjar plana ur och humöret brukar jämna ut sig. Många känner sig lugnare och gladare. Livmodern når nu ovanför naveln.

Barnet är nu ca 21cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 700g. Skulle barnet födas nu har det 20-25% chans att överleva. Det är fortfarande litet, finlemmat och alldeles hårigt. I kroppen har vita blodkroppar börjat bildas och dess funktion är att bekämpa infektioner.

Lungorna fortsätter att utvecklas och luftvägarna formas till rör för att kunna ta in och stöta ut luft. Blodkärl och lungblåsor utvecklas i lungorna och mellan dessa kommer så småningom utbyte av syre och koldioxid ske. I lungorna börjar också ett ytspänningsnedsättande medel att bildas. Dess uppgift är att hindra lungblåsorna från att klibba ihop.



Jag har även beställt en resa till mina vänner i Finland, vi (jag och Orvar, "K" blir kvar hemma för att jobba) åker den 11/6 och kommer hem 21/6. Jag tror jag längtar ihjäl mig, ännu vet inte vännerna i Finland att vi ska ha barn, så det ska bli kul att se hur de reagerar.

Kram kram/ mamman


Nu påminner bäbisen mig mest hela tiden att h*n finns där inne.. :) (22+1)

.. Inte för att det behövs direkt, jag älskar den lill* där inne och vill bara att den ska komma ut till mig och "K" nu. Jag hoppas att "K" känner likadant. Få mysa med sin alldeles egna lilla bäbis. <3 Mamma och Pappa älskar dig!
Så fort jag ligger eller sitter så sparkar och knölar bäbisen där inne i magen och det känns lika häftigt varje gång. Jag önskar att alla killar kunde känna hur det verkligen känns, jag tror inte att de fattar hur jäkla coolt det verkligen är.

Igår så var jag nere i Farsta centrum och solade, passade även på att köpa en liten badrock (alltså en sån där handduk med "flik" för huvudet) från "Kappahl" till bäbisen. Det är alltså andra saken jag köper till vårat lilla kryp, har köpt en jacka med tillhörande byxor för länge sedan. Min mamma har inte direkt legat på latsidan vad gäller att köpa saker till bäbisen, när mamma fick reda på att hon skulle bli mormor var hon i Dubai och redan då köpte hon fem stycken bodys och ett gosedjur. Sen har hon köpt både tofflor och en snuttefilt. :)
Igår kväll var jag med min far och mina två systrar på inspelning av programmet "Extra Extra", har inte skrattat så mycket på länge. Hoppas bäbisen tyckte det är kul att ha en lättroad mamma.

Om bäbisen föds den 18/9 (då den är beräknad till) så har Orvar namnsdag den dagen, så nu går bäbisen under smeknamnet Orvar i familjen :)

Idag så hade jag storstädning hemma, så nu är min rygg helt slut. Tur att jag bara behöver sova lite så går ryggontet över.
Ikväll så har jag varit hemma hos min mor och fxat grejer till bröllopet och så var vi ute på restaurang och åt, lite som en mini-möhippa. :)



Igår gick jag och Orvar in i 23:e veckan, tänkte lägga in lite information om vad som händer med mig och hur bäbisen utvecklas
(texten är tagen från sidan www.gravid.se)

Din mage blir större och desto mer påverkar den din matsmältning. Vissa kvinnor kan dras med förstoppningsproblem eller halsbränna. Halsbränna kan du själv försöka lindra genom att äta många små mellanmål istället för färre rejäla måltider. Ta gärna en lätt promenad efter maten för att hjälpa matsmältningen på traven. Nu går det att känna (palpera) barnets olika delar genom bukväggen. Det kan smärta i sidan av magen, det är livmodersmuskeln som töjer sig. Smärtan bör försvinna efter vila. Nu brukar sammandragningarna (förvärkarna) bli påtagliga. De tar tag om barnet och masserar det.

Ditt barn är ca 20cm långt mellan huvud och stjärt och vikten omkring 600g. För varje dag som går ser kroppen mer proportionerlig ut. Barnet börjar se ut som en fullgången bebis, men fortfarande kan man urskilja skelett och organ genom huden.

Innerörats ben har hårdnat och då hörseln blivit skarpare kan barnet särskilja olika ljud, såväl inifrån som utanför din kropp. Tänk dig hur bullrig din kropp är. Magen bubblar, hjärtat bankar och blodet forsar. Ditt barn kommer att känna igen din röst på tonläge och rytm när det föds. Prata gärna med det så mycket du kan redan nu. Då forskning visat att barnet i magen lättare uppfattar djupa manliga röster än höga kvinnliga, är det lika viktigt att pappan pratar mycket med det ofödda barnet. Det kan mycket väl hända att du får en spark till svar och du stimulerar även nervsystemets utveckling.



Näe, nu är det minsann dags att gå och lägga sig. Tyvärr funkar fortfarande inte internet hemma, det är därför jag inte lägger in några nya bilder för jag har alla fotona på den datan, men problemet ska snart vara åtgärdat. Hoppas jag....

Kram kram/ Den trötta blivande mamman

Vi var på ultraljud idag (21+2)

Kl. 14.45 steg vi in i det där nersläckta rummet med en supersöt "tant" vid namn Charlotta, hon kletade ner min mage med något kallt klet och satte "staven" emot magen...

Hon sa, jag kan bara se en bäbis, det var otroligt skönt att höra. Det första jag frågade var om den lill* levde, och det gjorde den, så klart!
Hon mätte och hon tittade, sedan sa hon, "jag kommer vara tvungen att flytta på förlossningsdatumet en hel del". Då frågade jag "Då flyttar du väl datumet hitåt hoppas jag?". "Jadå, men jag vet inte hur mycket". Hon mätte hjärnan, vi fick se hjärtat och ryggraden, navelsträng, urinblåsa och  fyra fingrar på en hand hittade hon (bäbisarna har tydligen ofta tummen vikt inne i handen). Våran lilla bäbis var en riktig liten akrobat som sparkade där inne i magen.

När hon var klar med alla mätningar och sådant så berättade hon det "slutgiltiga" datumet och det blev den 18/9, sen kan ju bäbisen födas plus/minus två veckor från det datumet. (Från början var vi ju beräknade till den 13/10), så vi blev alltså flyttade nästan en hel månad. Helt underbart att den lill* snart kommer.

"K" satt helt förstummad och bara tittade på skärmen där våran lilla bäbis gjorde sina konster och jag skrattade och grät omvartannat.. Den här upplevelsen är den absolut häftigaste grejen jag någonsin varit med om! Vi fick med oss 3 stycken bilder på våran lilla människa.

Igår var vi runt och tittade på barnvagnar, vi hittade en superfin vagn på "Babyproffsen". Men vi får se om det blir den, det finns ju så många olika att välja mellan..



Jag är nu alltså i 22:a veckan, tänkte lägga in lite information om vad som händer med mig och hur bäbisen utvecklas
(texten är tagen från sidan www.gravid.se)

Dina bröst kan eventuellt läcka råmjölk, ditt barns första kost. Montgomerys körtlar på vårtgårdarna, producerar ett fuktigt ämne som skyddar dina bröstvårtor vid amning. Din hudfärg kan förändras och områden med mycket pigment t.ex. vårtgårdar, födelsemärken och fräknar mörknar. Håret kan kännas tjockare och det beror på att du nu inte tappar speciellt mycket hår, vilket annars är det normala. När barnet är fött kommer du att tappa hår som vanligt igen. Kom ihåg att sköta tandhygienen, hormonerna kan påverka ditt tandkött och få det att svullna.

Nu har barnet blivit ungefär 19cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 500g. Barnet har fått en dygnsrytm. Det både sover och är vaket. Antagligen är det som mest livligt när du vilar dig. Svettkörtlar har utvecklats och huden är inte lika genomskinlig. Naglarna är fullt utvecklade och fortsätter att växa. Hjärnan växer mycket snabbt och speciellt den del som ligger mitt i hjärnan ? germinal matrix. Dess uppgift är att tillverka hjärnceller fram till att barnet är fött och försvinner sedan. Barnets hjärna fortsätter dock att växa fram till fem års ålder.



Nu har alltså mer än halva graviditeten gått och det känns bara mer och mer spännande för varje dag. Jag är också väldigt glad över att "K" äntligen börjar känna sig lite delaktig.

Kram kram/ Den blivande mamman

Nu har jag ÄNTLIGEN känt bäbisen sparka!! (17+1)

Åkte alltså ut till min faster i Täby i fredags, och runt klockan ett så kände jag flera små sparkar, det kändes som små luftbubblor som sprack. Det var helt fantastiskt, det absolut häftigaste jag varit med om i hela mitt liv. Jag kunde även se hur bäbisen rörde sig där inne i magen. Jag låg där i min ensamhet och var världens lyckligaste. Skickade ett sms till "K" som tyckte det var tråkigt att han inte fick vara med första gången. Men det kommer ju komma flera gånger som bäbisen knölar runt där inne. Åh, nu känns det bara ännu mer verkligt att JAG ska bli MAMMA och att "K" ska bli PAPPA!! :)

Igår kväll var jag och "K" barnvakt åt mina sockersöta kusiner, men de är så lugna och "snälla" så det gick superbra!

Inatt kände jag även den lill* sparka men inte riktigt lika tydligt som första natten.

Ultraljudet närmar sig med stora steg, nu är det ju bara 4 dagar kvar.

Idag ska jag och "K" åka till "Barnvagnsfabriken" och kolla på barnvagnar och vid 17-tiden ska vi hämta bäbisens gammelmormor och gammelmorfar som kommer hem från Spanien.


Igår gick jag in i vecka 18, tänkte lägga in lite information om vad som händer med mig och hur bäbisen utvecklas
(texten är tagen från sidan www.gravid.se)

Om det är din första graviditet kan det vara bra att veta att det inte är magen som kurrar utan barnet som rör sig. Nu kan du vara riktigt säker på att det finns en baby där inne. Vid det här laget är du förmodligen lika pigg som innan graviditeten och det är möjligt att sexlusten ökar. Höga östrogenhalter i din kropp får blodmängden i bäcken- området att öka. Detta bidrar till att du oftare och snabbare än vanligt blir sexuellt upphetsad. Varsamma samlag under graviditeten är helt riskfritt, men kontakta din MVC om du är orolig.

Det 16 veckor gamla barnet är nu 12,5-14cm långt mellan huvud och stjärt och vikten ca 200g. En enormt aktiv period börjar med rejäla träningspass. Han eller hon vrider och vänder på sig, sparkar och slår. Små luftbubblor som kallas alveoler eller lungblåsor bildas nu i lungorna. Fingrar och tår ser alltmer färdiga ut, och de virvlar och ränder som utgör barnets unika fingeravtryck börjar framträda. Nu ligger ögonen i rätt läge och i tarmen har barnets första avföring samlats ? barnbeck. Om det skall bli en pojke så bildas prostatan nu.

Ofta görs en ultraljudsundersökning i vecka 16-19, det görs dock inte alltid för de som gör NUPP-test i vecka 13.



Kram / den blivande och överlyckliga mamman

kort sammanfattning på de senaste dagarna. (16+6)

I måndags (valborg) åkte jag ut till min farmor i Kungsängen, där åt jag middag, spelade kort och satt och pratade en hel del. Jag sov även kvar hos min farmor och på tisdagen var vi ute och promenerade och fortsatte att spela kort.
Onsdag och torsdag har jag jobbat kväll så det har inte funnits så mycket tid till annat.

Idag så ska jag åka ut till Djurgården med min faster och hennes "små två" på 1 och 3 år. Ikväll så åker jag med henne ut till Täby och antagligen blir jag kvar där över natten också. :)



image6
 Tänkte bara lägga in en bild på våran katt, Kringlan, när han kör bil. :)



image7
Så här ser jag ut framifrån i vecka 17 (16+2)



image8
Och detta är ju då självklart jag ifrån sidan, vecka 17 (16+2)


RSS 2.0