50 dagar kvar till den 18/9 (32+6)




Håller på för fullt nere i tvättstugan, så fort kläderna är tvättade och torkade så ska jag ta kort på de nya kläderna och lägga in dem här!

HÅLL UT KÄRA LÄSARE!

Mysdag med syster och ännu mer shopping. (32+5)

Jag och min syster "I" planerade imorse att vi skulle åka till Jakobsberg och åka till våran pappas jobb och överraska honom med lite fika, men när vi kom fram till hans jobb visade det sig att han inte var på jobbet idag. Så för att trösta oss själva så gick vi ner till centrumet i Jakobsbers och shoppade lite, jag handlade 3 bodys, en kofta och 3 mössor till Orvis. Till mig själv hittade jag en amningsbehå som det dessutom var rea på, så det var ju som hittat! Syster min shoppade massor med klänningar. Efter shoppingrundan åkte vi hem till våran lilla farmor "V" i Kungsängen, där bjöd hon oss på middag. Det var verkligen kul att träffa älskade lilla farmor, har inte träffat henne på nästan hela sommaren. Vi satt och pratade bäbistiden och förlossningar, hon födde min far "B" i säte, det tog henne 8 timmar och hon sprack ingenting. Hoppas jag ärvt förmågan att föda barn av henne! :)

Ikväll ska jag och min syster ha myskväll hemma hos min mamma, vi har köpt chips med dipp och så får vi hoppas att det går något bra på Tv:n. Imorgon kommer min älskade "K" hem! ♥

(Tyvärr så har jag kameran hemma, så det blir inga bilder på det jag shoppat idag, men imorgon ska jag nog hinna lägga in bilder )

Orvis
har varit riktigt aktiv de senaste kvällarna, det är ju så himla mysigt! Man känner hur h*n gör riktiga volter där inne.
 
Älskade barn, kom ut till mamma och pappa snart så att vi får se vem du är! Vi lääääängtar!!!

kryssning och hemfärd... (32+4)

"K" åker på en kryssning till Riga i eftermiddag, han kommmer hem på tisdag vid kl. 10. Så därav ska jag åka hem från "K"s mormor och morfar, borta bra, men hemma bäst!
Kommer troligtvis inte ha tillgång till internet hemma. Men jag hör av mig så fort jag kan! :)

image186

Dagens shopping (32+3)

Jag åkte till Farsta centrum med "K" strax efter 13, åt en lätt lunch och sen blev det dags att spendera pengar, tur jag har som har en sån generös fästman så att han betalar allt som jag shoppat till Orvis.
Vi åkte hem från Farsta nån gång efter 16, sedan åkte vi till Södermalm och käkade pizza till middag, och sen var vi iväg och hyrde en film, Borat, så ikväll ska vi bara slappa framför tv:n.



Mjukisdress storlek 56, 129:- från H&M, tänkte att Orvis ska åka hem i byxorna (skippade det där med Lundmyr kläderna)

3 par strumpor, storlek 10-12, 49,50:- från H&M.

Body med bulldog tryck ("K" kallades för Bulldog när han var yngre, därav var vi "tvugna" att köpa denna söta body), storlek 50/56, 79:- från Åhléns.

Body, storlek 50/56, 34,50:- (halva priset på rea-priset) från Åhléns.
 

Body, storlek 62/68, 29,50:- (halva priset på rea-priset) från Åhléns.

Mjukisdress med bulldog tryck, storlek 62/68, 129:- för överdelen och 79:- för byxorna även de köpta på Åhléns.

Jag passade även på att hämta ut ett litet paket med tester från Weleda. (2 st olika krämer och 1 olja)

Vi, "mamman" & "pappan" fick varsitt tv-spel, så att tiden går lite fortare fram till den 18/9. 


Är mycket nöjd med allt fint vi handlat!


Trött i hela kroppen..

Kom nyss hem från jobbet, är helt slut i kroppen. Idag har Orvis varit lite vildare, jag har sett lite smått hur magen rör sig, mys!
I helgen är det dags att shoppa lite till bäbisen, kläder + lite hygien artiklar. Fick en glad överraskning när jag kom till jobbet och såg hur många timmar jag jobbade förra månaden, för på min löne specifikation fick jag lön för 15 timmar!!! Så nu blir det en ordentlig shoppingtur i helgen! Lite surt bara att hon på lönekontoret hade hunnit gå hem när jag skulle ringa och påpeka det "lilla" misstaget..

Nu ska jag och "K" kolla på en film som han hyrt!


i r r i t e r a n d e . (32+2)

Pinade mig upp ur sängen kl. 9.30 efter en halvtimmes znoosande, usch vilken pina. Gick upp så tidigt för att jag skulle börja jobba kl.12, trodde jag ja, kollar för säkerhetskull en extra gång i almenackan och då visar det sig att jag börjar kl.14 =jag hade absolut inte behövt plåga stackars lilla mig på det här viset och gå upp redan kl. 9.30.

Dessutom är det ju skitdåligt väder, det gör ju inte saken bättre heller...

image172

...Men, efter regn kommer SOLSKEN!!

image174

(Hoppas jag och Orvis)

Första arbetsdagen efter semestern. (32+1)

Idag har jag och Orvis arbetat, h*n tycker nog det är skönt att jag jobbar och är igång och springer för h*n blir väldigt lugn då. Det är iochförsig ganska tråkigt för det är ju så himlans mysigt med alla sparkar. Imorgon hoppas jag är sista arbetsdagen innan havandeskapspenningen träder in, jag hoppas bara på att jag ska få hp, hon på Försäkringskassan trodde inte att det skulle bli något problem med tanke på vilket arbete jag har. Det skulle vara så mysigt och skönt att få vara ledig fram till Orvars födelse, bara ta hand om sig själv, jag kan ju bara tänka mig att det inte finns så mycket tid för sådan lyx när våran älskade prins/prinsessa är född.

Jag lääääääängtar tills vattnet går eller tills värkarna börjar, hoppas bara att våran lill* Orvis vänt sig tills dess.

Lite sol har jag hunnit lapa idag, vi är ju inte allt för bortskämda med vackert väder och sol i det här landet den här sommaren, lika skönt är väl det för mig och alla andra som är gravida nu i sommar.

image171
Såhär hoppas jag på att få ligga  och lata mig t.o.m. den 18/9


(Tjejen på bilden har inget samband med texten)

Bathroom

Vi lånar "K"s mormor och morfars lägenhet medan de är på landet, det är så skönt att bara kliva utanför dörren så har man hela Södemalm framför näsan. Man kan gå ut och käka, gå på bio, gå ut och ta en öl/läsk eller varför inte gå och shoppa, utan att det blir världens resa/projekt (vi har iochförsig bara 10 minuter ner till Farsta centrum hemifrån, men men). Alla vänner bor ju här på Södermalm.. Sedan har ju "G" och "C" en helt underbar uteplats som man kan ligga och sola på halvnäck på, mitt i smeten, på Götgatan liksom, helt underbart!

Tänkte lägga in lite bilder på deras underbara badrum som de renoverade för ca. 2 år sedan, gissa om jag älskar badkaret med inbyggd bubbelpool, rygg&fotmassage, tropiskt regn och ångbastu.

    

(Klicka på bilderna så blir de större)

image170

MIDDAGS TIPS: Pasta med lax&skaldjurssås

Pappa/Morfar "B"s lax & skaldjurssås med pasta, världens godaste och enklaste måltid.

Till fyra personer behövs:
1 stor röd paprika
1 stor rödlök
1-2 vitlöksklyftor
3 tomater (gärna plommontomater)
400 gr rökt lax
1 brk färdigskalade räkor eller kräftstjärtar i lag
1 msk tomatpuré
1 msk Thaichilisås och/eller 1 tsk sambal olek
6 dl grädde eller crème fraîche (valfri %-halt)
salt
grovmalen svartpeppar
Skiva röd paprika, rödlök och tomat så tunt du kan, fräs paprika och lök i olivolja tills det är mjukt men utan att det får färg. Hacka en till två vitlöksklyftor, låt fräsa med kort stund. Lägg i tomatskivorna och låt puttra under omrörning tills allt är lite "grötigt". I med tomatpuré, tahichili/sambal och grädden/crème fraîche. Låt allt puttra tills det har fått konsistens du själv gillar. Salta efter egen smak. Lägg ner laxen och låt såsen koka upp på nytt, drag av kastrullen från plattan och lägg i räkor/kräftor. KLART, så enkelt så gott. Javisst ja, glöm inte den grovmalda svartpepparn som strös på den färdiga såsen.
Bandspagetti blir bäst till och varför inte lite vitt bröd för att få upp det sista av såsen.

    
   

(Klicka på bilderna så blir de större)

image163

Smaklig måltid!

rykande färska bilder på den stoooora magen (32+0)

        

(Klicka på bilderna så blir de större)

image154

Jag älskar min stora mage, tycker det är så mysigt med alla sparkar och buffar.

Veckorna blir avklarade i en rasande takt! (32+0)

Nu har vi alltså gått in i vecka 33, det är endast 56 dagar kvar till den ♥ 18/9 ♥



Nu har vi alltså gått in i den 33:dje veckan, tänkte lägga in lite information om vad som händer med mig och hur Orvar utvecklas. Informationen har jag hittat på www.gravid.se

Är detta ditt första barn, så kanske barnet nu lägger sig tillrätta med huvudet nedåt inför förlossningen. För omföderskor kan det ibland dröja ytterligare några veckor. När barnet väl lagt sig tillrätta så brukar det bli lättare att andas och har du haft magbesvär bör även det lätta nu. Däremot ökar trycket nedåt och symtom som stickande känslor i bäckenet kan uppträda.

Ditt barn är ungefär 30 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,2 kg. Huden börjar ändra färg från röd till rosa och kroppen fortsätter att lagra underhudsfett. Nu ökar inte mängden fostervatten längre utan ligger kvar på den här nivån fram till födseln. Den här veckan växer hjärnan mycket snabbt och barnets huvud ökar ca 9,5mm. Rörelserna i magen känns nu mer som rullningar än sparkar då det inte finns så mycket svängrum längre. Äntligen slipper du de där hårda träffarna mot revbenen.

Har du märkt att dina aktiviteter påverkar barnets beteende! Barnets aktivitetsnivå påverkas av hur mycket eller på vilka tider du äter, din kroppsställning och ljud från yttervärlden. Försök att ha en avslappnande stund varje dag, där du känner efter hur barnet rör sig. Din barnmorska kan tala om hur ofta du bör känna barnets rörelser. Ungefär sex rörelser per timme kan du förvänta dig, men inte under hela dygnets alla timmar.


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Me and my loved beer (31+6)

Jag har gått och blivit alkoholist på alkoholfriöl minsann.. ;)

image143
(Tur att jag är anonym och inte visar mitt ansikte, för jag såg verkligen för taskig ut på den där bilden. HaHa)



Idag har jag och kära syster gått runt på Södemalm, suttit i de olika parkerna, klätt av oss de mesta kläderna så fort solen tittat fram, men vi har lika fort fått klä på oss kläderna igen. Det har växlat mellan soligt och molningt, men det har varit precis lagom varmt!
Vi åt tacos till middag, det var länge sedan, men det var supergott! Vi har druckit öl och kollat på Ace Ventura, "K" och "Seb" ska snart gå ut på krogen.

Har suttit och "fönstershoppat" på nätet idag, har nu bestämt mig för att köpa body, byxor, mössa, strumpor och nappar från Lundmyr som Orvar ska åka hem i från BB. Pristet på dessa plagg ligger på runt 500 kr tillsammans. Lundmyr kläderna går b.la och hitta på www.barnlycka.se eller www.mammarazzi.nu

   
 

Jag har även hittat en annan cool body som jag vill ha;

 

Men priset på 298:- är inte lika lockande, men jag tänkte kanske trycka en egen body på http://www.spreadshirt.net, där skulle priset ligga på cirka 170:- och det skulle min plånbok gilla mycket bättre.

(Klicka på bilderna så blir de större)

P.s  Min syster glömde presenten till Orvar hemma, men så fort jag får presenten så ska jag visa er vad jag/vi fått! D.s


image146


film + chips&cola + trevligt sällskap = PERFEKT måndagskväll!

Ikväll kommer min syster "I" och hennes "Seb" över till oss, vi ska hyra någon film, smaska lite chips med dipp och dricka massor med CocaCola.

De kom hem från Turkiet igår och de har köpt med sig en liten present till Orvis och "K". Spännande! :)

image134

usch så hemskt!

http://www.barntotal.se/nyheter/bebis/handtaget_lossnade_paa_barnvagnen/


Tur att jag och "K" valde en vanlig fyrhjulig vagn.
 Inte för att det betyder att den är 100% säker,
men alla dessa modevagnar känns sååå "Hollywood", på något sätt..

städastäda varje freda´, det tycker jag e kuuuuul! (31+5)

*visslar  i takt med Pippi Långstrump* (trots att det är måndag)


Har ni någonsin sett ett mer praktiskt klädesplagg? Det är ju suveränt för en som mig som älskar att ha det städat, och så får ju den lill* bäbisen motion. SUVERÄNT! Jag får bara hoppas att Orvis inte är dammallergiker eller att h*n är rädd för dammråttor. ;)




 
(Klicka på bilderna så blir det större)

slapparsöndag (31+4)

Eftersom att blogg.se strulade igår när jag skulle posta inlägget så postar jag det idag istället.

Ingenting av det vi tänkt göra blev av, vi kände bara för att slappa och mysa idag, vi har lagat mat och bakat. Sett på film och myst. Vid 21-tiden åkte vi hem till min mamma för att hämta Aisha och Ester som vi ska vara hundvakt åt tills på onsdag. Eftersom att vi inte gjort något speciellt idag så har jag heller inget särskilt att skriva om, så idag så blir det ett kort inlägg.


Jag och "K" har länge pratat om att göra gipsavgutning på magen, har läst på lite olika sajter och de rekommenderar att man gör det någon gång v. 36-37. Jag har funderat på att måla gipsavgutningen i guld och sedan när Orvis får ett eget rum så ska avgutningen fungera som lampskärm. Det är ett häftigt minne, för jag tror jag kommer sakna min mage massor. ♥
Jag längtar så himla mycket efter Orvar, trots att det bara är 58 dagar kvar till den 18/9 så känns det som en hel evighet...




image129
Det här är Aisha, ni ser ju att hon inte är så stor om man jämför med handsken i bakgrunden..

image131
Det här är Esther




bakar.. (31+4)

Jag och älsklingen bakar scones, mums, det är ju så smarrigt med nybakat bröd...


image127

Det är ju så himlans gott när brödet är så varmt så att smöret och osten smälter,
och så ska man ju ha ett glas med iskall mjölk till.

Mums!!

30.000 ballonger i skyn (31+3)

Kvällen igår blev inte alls så som jag tänkt från början, vi träffade våra vänner på Södermalm, åt middag på Tacobar, tyvärr så gick det inga bra filmer igår, så vi skippade bion och gick och hyrde en film.

Imorse hade jag riktig sovmorgon, gick upp vidd 11-tiden, solade en stund på förmiddagen och vid 14-tiden så tog jag mig en promenad ner till Kungsträdgården, skulle möta min far och hans sambo vi 14.30. Det var en festival i Kungsan, Erbjudandefestivalen hette den visst, man kunde hoppas Bungy Jump, köra paintball, och massa andra roliga saker. Vid 15-tiden gjordes ett nytt svenskt rekord, de släppte nämligen 30.000 ballonger samtidigt, till förmån för Barncancerfonden. Det var skitcoolt å se, men tyvärr hade jag glömt kameran hemma så jag kunde inte ta några fina bilder. Vi satt kvar i Kungsträdgården i någon timme, solade och tittade på folk. Vi 17-tiden började vi gå mot Drottninggatan, vi skulle gå på en mysig spansk restaurang, Barcelona, och käka tapas till middag. Jag har aldrig varit på den restaurangen, men den var mysig, maten var mycket god och prisvärd. Vi beställde in tre "små"rätter var, jag beställde in kycklingfilé med gucamole och tortilla, räkor i vitlökssås och calamares, alltså friterade bläckfiskringar. Men vi var små smarta så alla delade på rätterna, så helt plötsligt fick man smaka nio olika rätter. Hela dagen har det varit underbart väder, solsken och lite blåst, perfekt enligt mig och så är det ju alltid trevligt och få umgås med pappa och hans "E"! Orvis har verkligen varit med hela dagen, sparkat och rört sig där inne hela tiden, så himla mysigt.

image124


Jag vet inte vad som händer ikväll, "K" är ute på krogen med sina vänner och jag blir nog bara hemma ikväll. Vi har en hel del att göra imorgon, ska kanske fika med en gammal bekant till oss som också väntar barn, sedan hade vi tänkt och kanske åka ut till Barnens Hus i Nacka + att vi har minst en lägenhetsvisning och gå på imorgon.

bio & middag = bekymmer? (31+2)

Jag och "K" ska antagligen gå på bio med två av våra vänner ikväll, men jag/vi vet inte vad man ska se på bio.
Ingen action-film, och grabbarna när ju inte vara allt för förtjusta i att gå på någon romantiskt"tjej"film..

Någon som har något tips på vad man ska se? Är det någon som har sett "Från andra sidan" med b.la Calista Flockhart? Är den bra eller dålig? Ge oss lite tips nu! :)

image122


Vad ska ni göra idag och under resten av helgen?

Pratade med min mor för en stund sedan och hon frågade om jag kunde tänka mig och vara hundvakt i början på nästa vecka. Åh, så mysigt att få passa Aisha och Esther. :) De är två små Chinese crested powder puffs ("Kinesiska nakenhundar MED hår"), tyvärr har jag inga bilder på dem på den här datan, men de är världens finaste och goaste hundar.

Inatt har jag haft lite ont/känt obehag i magen, till och från hela natten, så har inte sovit så jättebra, men jag undrar vad det kan vara, känns nästan som mensvärk eller ägglossning. Som tur är så har det gått över nu.

Jag har sådan idé-torka idag, har absolut ingen aning om vad vi ska äta till middag, frågar jag "K" så svarar han tacos, utan att tveka, men det är sååå tråkigt tycker jag. HaHa.. Är det någon som har någon idé på något gott men relativt lättlagat? Jag älskar fisk! (men det gör inte "K", men eftersom att jag lagar maten så bestämmer jag också vad det ska bli för mat, min far lagar världens godaste laxsås som man ska ha pasta till, mums, men det är säkert jätteavancerat...). Är supersugen på hemmagjorda köttbullar med potatismos/mjölkstuvade makaroner, men har aldrig lagat köttbullar, har någon nåt bra recept på köttbullar??

image123

positivt besked på sockerbelastningen.. (31+1)

.. å det var riktigt skönt... Man blir ju lite orolig att man ska få graviditetsdiabetes och få börja ta insulinsprutor och grejer.. På fastande mage så låg sockret på 3,9 och efter att ha druckit ett stort glas med någon sötsliskig-sockerblandning och väntat två timmar så låg värdet på 8,1 (efter ett sådant här test så är det helt okej om värdet ligger på upp till 12).

Ikväll har vi varit på middag hemma hos "K"s farmor och hennes sambo i Tullinge, det var mycket trevligt. Vi grillade grillspett och åt ugnsstektpotatis till. Vi åkte även förbi en sväng hem "K"s pappa och hans sambo, sambon har en sockersöt dotter på 13 månader, ett riktigt litet charmtroll.

Lägenheten som vi var och kollade på i måndags får vi troligen inte, när jag var inne och kollade på vilken plats i kön vi fått så låg vi på plats 23. :(


Ska strax lägga mig, jag vet inte vad vi ska hitta på imorgon. Hoppas det är fint väder bara.


God Natt!

bilder på lite utav kläderna & gossedjuren som vi har fått/köpt till Orvis.

Klicka på bilderna så blir de större



1.   
En gul body i storlek 62 som vi fått av min kusin/gudmor från Finland och hennes familj



2.
6 stycken bodys med olika motiv, storlek 0-3 mån, fått av min mor när hon kom hem från Dubai



3. 
En ljusblå body, storlek 3-5 mån, fått av min mor när hon kom hem från Dubai.



4.  
En vit pyjamas, storlek 56 som vi fått av "K"s mormor (kommer använda den som body iaf, den är sååå söt).



5.  
Filt och tofflor som vi fått av min mor när hon var på Finlands-kryssning.



6.
Gossedjursälg som "K" köpt när han var på resa till Danmark i våras.



7.
Gossedjurskamel som min mor köpte när hon var i Dubai.



8.
En jacka (det tillhör ett par marinblåa byxor) som JAG köpt till Orvis, fyndade setet för 98:- på H&M i våras.




Jag har även köpt en badcape och ett bäddset + att jag fått en body utav en av mina vänner i Finland.

Ganska kul att kläderna/gossedjuren kommer från så många olika länder tycker jag. :)

barnmorskebesök (31+0)

När vi kom till MVC så började våran barnmorska, Christina, med att ta lite blodprov för att se mitt järnvärde och hur sockret låg. Järnvärdet hade gått upp till 123, vilket var bra, jag äter ju järntabletter. Tyvärr så var sockervärdet alldeles för högt, det låg på 11,1, de andra gångerna har det legat på 4,8 & 4,4. Hon frågade vad jag ätit till frukost, vilket var två smörgåsar och en tallrik med yoghurt, men för säkerhetsskull så tog hon två prov till, de visade på 11,1 och 11,4. Så imorgon ska jag tillbaka till MVC och göra sockerbelastning, det ska tydligen inte vara så jättekul, jag ska vara fastande från kl. 22 ikväll, sedan när jag kommer dit tar de ett blodprov och efter det ska man dricka en sockerlösning (som tydligen är skitäcklig... stackars mig, men vad gör jag inte för att se att lill*n där inne mår bra?), sedan ska man sitta och vänta i två timmar, man får inte gå hem utan man måste sitta i deras trista väntrum, och efter två timmar tar de ett nyt blodprov som visar hur min kropp har "tagit omhand" sockerlösningen.
Barnmorskan ville även känna om Orvis lagt sig med huvudet neråt, men det hade h*n inte gjort, så för tillfället så ligger h*n i säte, men det är ingen fara änså länge. Om Orvar inte vänder sig självmant så kommer jag att få göra ett vändiningsförsök, om det inte lyckas så är det kejsarsnitt som gäller. Men det är ju ingen idé att oroa sig i onödan.
 Allt var bra med Orvis, hjärtljuden låg på 140 slag/ minut. Mitt blodtryck var också bra, det låg på 120/50, så det var bättre än sist. Symfys-mundusmåttet (alltså livmodernsmått) låg nu på 29 cm, precis på kurvan som jag så fint följer. :) Nästa besök är först den 7/8 (Christina hade egentligen velat att vi skulle komma redan v.31, men då är vi i Finland) Nu när vi gått in i den åttonde månaden ska man börja gå till MVC varannan vecka. Idag är det exakt 2 månader kvar till beräknadfödsel, åh vad jag längtar..

Igår kväll så satt jag och plockade med Orvars kläder och gossedjur, det fick mig bara att längta ännu mer till den 18/9. Idag ska jag tvätta kläderna, har jag tänkt.



Nu har vi alltså gått in i den 32:a veckan, tänkte lägga in lite information om vad som händer med mig och hur Orvar utvecklas. Informationen har jag hittat på www.minbebis.se

Bebisen : Bebisen väger ca 1800 g och är 42 cm lång. Det går att utläsa om bebisen sover eller är vaken genom att mäta skillnader i hjärnaktiviteten.


Du
 : Livmoderns mått är ungefär 30 till 32 cm. Det går att känna livmoderns topp ca 12 cm ovanför naveln. Dags att börja kolhydrat ladda. Från 32:a veckan träffar du barnmorskan varannan vecka. Dags att anmäla dig till föräldrarkursen.




Nu har älskligen lagat lite lunch, köttbullar med makaroner blir det.. (det och pyttipanna är det enda han kan laga) MUMS!!

solsken, solsken, solsken (30+6)

Nu sitter jag ute på "K"s mormor och morfars uteplats, på Götgatan, alltså mitt i smeten på Södemalm, men man hör inte ett knyst, eller jo, man hör kyrkklockorna slå en gång i timmen.. Helt underbart, solen skiner, Orvis h*n sparkar och så blåser det lite lätt så att man inte blir så jättevarm. Det är precis så här en dag i mitten utav Juli ska se ut i Sverige. Ikväll ska jag åka hem til min far i Blackeberg och äta någon god middag. Min far har tidigare arbetat som kock, så gissa om man var bortskämd med god mat som liten, jag har aldrig ätit halvfabrikat som liten, men nu när man bor i eget så är man ju lite mer slarvig med maten, men jag försöker att äta nyttigt, grönt till allt måltider.

Igår var vi alltså hemma hos min faster, och hon överraskade oss med att ha bjudit in även min farfar och hans sambo på lunch, farfar blev lika glad och förvånad som jag blev, har inte träffat honom sen i April, så nu var det verkligen på tiden. Min faster "M" bjöd på supergod pastasallad (finns det bättre sommarmat??), vi satt ute i deras trädgård och åt. Jag passade även på att leka, busa och mysa med mina kusiner, Tindra (3, 5 år) och Theo (1,5 år). Tindra är så go & försiktig mot magen min, hon vågar knappt röra vid den, men vad hon längtar tills bäbisen kommer. Hon frågar mig hur lång tid det är kvar tills bäbisen kommer, hur förklarar man det för en tjej på snart 4 år? Men hon var iallafall snäll och bjöd mig, "K" och Orvis, på hennes Barbie-födelsedagskalas i november. Och nästa sommar så är vi bjudna till dem så att Orvar kan få bada med henne i deras lilla pool. Rart va? Och vi har det ju så bra jag och "K", vi har fått låna massa grejer av min faster tills Orvis kommer. Vi fick med oss en hel pappkasse med kläder, de första neutrala kläderna, som faktiskt är lite tråkiga att handla. Vi fick även låna en bilbarnstol och en babysitter, och allt eftersom att vi behöver låna saker så kan vi bara fråga dem, kan det bli bättre??



Nu har vi även fått hem skjortan som Orvar ska åka hem i från BB, det är en skjorta som gått i arv från när min pappa föddes, vilket var 1958, så skjortan är alltså 49 år gammal. Jag vet att iallafall jag och mina systrar, mina kusiner Tindra och Theo har åkt hem från bb i den skjortan, jag gissar att även mina två fastrar och min farbror åkt hem i den. Till skjortan ska vi köpa någon body och ett par byxor, även en liten mössa lär ju behövas.

  

(Klicka på bilderna så blir de större)




Lite besviken blev jag allt att det inte var fler som svarade på mina frågor i förrförra inlägget, skärpning nu! Ni får en andra chans... ;)

Imorgon är det återigen dags för ett besök hos barnmorskan, även "K" har möjlighet att följa med, och det är ju extra kul.

. k ä r l e k .

image102


   
(Klicka på bilderna så blir de större)

Se så magen växer och växer, jag älskar min mage, det är så himla mysigt.
Älskar å känna hur Orvis bökar runt där inne!

Åh, så gott det var med öl! (30+4)

Ikväll har jag, "K" och några vänner till oss grillat, det blev fläskfilé med klyftpotatis, tzatsiki och sallad. Jättegott och supertrevligt! Plusset för denna kväll var att jag köpte mig 4 alkoholfria öl idag när vi var och handlade, så jag har pimplat öl ikväll och det var så himla gott, jag är en riktig öl-lover i vanliga fall, jag har inte druckit någon öl sedan i april (självklart var det då alkholfri öl..), men ikväll har jag verkligen njutit...... Solen sken och himlen var alldeles klarblå, precis så som en juli-kväll skall vara. Tyvärr blåste det, men det gör inte mig något, jag som är så varmblodig.

Ni som läser om mig, mina dagar och allt som händer med lill* Orvar, ni vet ju ganska mycket om mig; vem jag är, vad jag gör osv. Jag skulle vilja veta lite om er läsare, vilka är ni? Vart bor ni? Hur gamla är ni? Vad tycker ni är bra/dåligt med min blogg? Är det något särskilt som ni skulle vilja veta om mig, Orvis eller "K"? Sen så vet jag att ganska många som följer min blogg är människor som jag känner i det verkliga livet. Men är det någon som  känner mig som jag inte vet om läser min blogg?
Svara så ärligt som möjligt, era svar om vad ni tycker är bra/dåligt med bloggen bidrar ju bara till att bloggen blir ännu bättre! Hoppas jag... ;)

Jag ska alldeles strax gå och lägga mig, känner mig faktiskt trött idag. Imorgon så är vi bjudna på lunch hos min faster, vi ska även passa på att hämta hem de grejer vi ska få låna av henne, vi ska b.la. få låna bilbarnstol och lite kläder av henne. Imorgon kväll så ska vi på två lägenhetsvisningar. Spännande...

image101

God Natt å Sov Så Gottt!!

Underbar dag, fylld av solsken & bio på kvällen. (30+4)

Jag gick upp redan kl. 9 imorse, tog det lugnt, åt storfrukost med mig själv, eller jag har ju alltid lil* Orvar med mig som "sällskap"..
Vid 13-tiden så gick jag, min syster "I" och min vän "V" ut på en liten promenad på vackra & mysiga Södermalm, vi gick ner till Ringens köpcentrum, där har de öppnat en helt underbar ny butik. Om jag inte minns helt fel så hette butiken "Bohaget" (eller något snarlikt), de påminde lite om Ikea, iallafall prismässigt, men de hade väldigt mycket snygga prylar, alltifrån tavlor till soffor, de hade supercoola fotöljer och snygga lampor. Är du intresserad av indredning så måste du ta dig en titt i denna underbar affär. (Nog med smygreklam nu...)
Vi promenarade runt på Södermalm och bara njöt av det underbara vädret, solen sken men det vet precis lagom varmt, passade mig och Orvis perfekt. Jag kom hem igen vid 19-tiden, sedan vid 21.30 var det dags att bege sig ner till biografen vid Medborgarplatsen, där skulle jag, "K" och en vän till honom se på den senaste Harry Potter filmen, och som alltid så var filmen helt suverän. Jag är ett stort fan av J.K Rowlings böcker och filmer.

Nu ska jag alldeles strax gå och lägga mig, det är "tidig" väckning som gäller imorgon också, ska skjutsa syster "I" och hennes pojkvän till Arlanda, de ska åka till Turkiet, Alanya, i en vecka..

Fick precis världens sammandragning/förvärk, (tror jag..) kände av detta även igår kväll, hela magen är alldeles stenhård och så känns det nästan som att jag får kramp i matstrupen. Scary....


image100

 En magbild från vecka 30 (29+1), 4/7-2007

Berättelsen om hur mina nära & kära fick reda på att vi 2 skulle bli 3.. (30+2)

"K" låg och sov när jag gjorde graviditetstestet, jag ville vara ensam när jag fick det underbara beskedet om att vi skulle ha barn, såhär i efterhand kan jag medge att det var lite egoistiskt tänkt.. Jag väckte iallafall "K" så fort jag hunnit smälta vad det där plusset på den där stickan betydde (ojojoj, så många tankar som snurrade i mitt huvud...). "K" förstod inte vad det där plusset betydde, utan jag fick förklara + att han var alldeles nyvaken, stackarn, men när han förstod inbörden av plusset så sken han upp som en sol. Åh, min älskade "K" som ska bli världens bästa pappa till världens finaste prins/prinsessa. 

Den första jag ringde till var min syster "I", eftersom att jag hade på känn att jag kanske var gravid så hade jag redan pratat med henne om det innan, men mest på skämt. När jag väl berättade att hon skulle bli moster blev hon överlycklig.
Sedan ringde jag min vän "V" som var på väg till Skåne, så det kändes mest som att jag ringde och störde, men nu efteråt när vi båda smält hela denna fantastiska nyhet så var/är hon en av dem som är allra gladast för min och "K"s skull.

Min mamma var i Dubai på semester med en väninna, och jag orkade verkligen inte hålla mig tills hon kom hem, så henne berättade jag för över MSN (av alla ställen....). Jag skrev "Hej Mummi" när hon loggade in, och hon frågade mig vad sjutton jag menade med det, gissa en gång svarade jag henne. Tyvärr hade hon inte så lång tid på sig vid datan, men jag hann ställa lite frågor iallafall, ni vet, såna där frågor som gravida tjejer frågar sina mammor om, bara det att min mamma satt på andra sidan jordklotet typ. På kvällen sen så fick jag ett sms att hon och vänninan precis korkat upp en flaska skumpa för att fira att hon skulle bli mormor. Av min mamma fick vi också de första bodysarna och det första gossedjuret, det var en kamel.

Efter min mor var det dags att berätta för min lillasyster "M" att hon skulle bli moster, hon trodde jag ljög, men icke då, snart är jag i åttonde månaden och magen den bara växer & växer...

Jag var jättenervös inför att berätta för min pappa, jag vet inte varför, men av någon anledning hade jag fått för mig att han skulle bli besviken över att jag var så pass ung som jag ändå är. Pappa frågade om vi skämtade när vi berättade och när vi då sa att vi inte gjorde det så fick jag och "K" världens bamsekram av min stora, snälla "NalleBjörn"pappa. ♥

Den jag var mest nervös att berätta för var min älskade lilla farmor ..
(Vi har en väldigt nära relation, hon är en människa med väldigt starka åsikter, säger precis det hon tycker och tänker. Av någon anledning hade jag fått för mig att hon tyckte man skulle vänta med att skaffa barn) När jag berättade för henne så sa jag
"Farmor, jag har något att berätta.."
"Jaha, att du väntar barn? Men det visste jag redan"
Jag frågade hur hon kunde veta det, hon såg det i mina ögon sa hon..
När jag sen berättade hur nervös jag varit så sa hon bara
"Man ska skaffa barn när man är ung och orkar med dem"
Det var verkligen en stor sten som lättade från mitt hjärta att hon blev så glad, när hon verkligen fick "svart på vitt" att hon skulle bli gammelfarmor.

Resten av släkten hade jag bjudit över på lite födelsedagskalas och när alla kommit så satte jag på mig en sån där tröja som det står "BEBIS" på magen, min faster bara skrek för att hon blev så glad och resten i släkten är lika glada för min och "K"s skull. De stöttar oss i vått & i torrt, i allt vi gör.   ♥ ♥ ♥



Är ute på landet och kurerar mig (29+6)

Är fortfarande grymt snuvig, plus att jag har fått världens hosta också.
Av någon anledning så får jag ont i magen och blir illamående på kvällarna, har blivit de de sista 3 kvällarna iallafall. Igår var vi och tittade på en superfin 3:a i Bandhagen som vi är mycket intresserade av, den var ljus och fin, smakfullt renoverad. Det var dock inte världens finaste färg på väggarna, men vi har ju nästan en ingift målare i släkten, min systers pojkvän är målare, så han får råda bot på de där väggarna.
Så nu får vi hålla alla fingrar och tår att vi får ihop till kontantinsatsen och sedan vinner budgivningen.

Som sagt, är ute på landet och tar det lugnt, här är det fint väder, men det är ganska kallt.. Jag åker hem senare idag, för jag jobbar förmiddags-pass imorgon.

Helt sjukt att imorgon är det bara 9 veckor kvar till beräknad förlossning, hoppas att Orvis behagar att komma ut till oss liiiite lite tidigare, jag orkar inte vänta, samtidigt som det känns som att tiden går för fort och att man inte hinner med "allt man ska" innan förlossning, så känns det som en hel evighet till den 18/9. Jaja, ut ska h*n ju iallafall



Lite namn som vi tycker är fina och kan tanka oss att Orvis kan få heta sen när h*n kommer ut.

Jag och "K" är överens om (= vi båda tycker dessa namn är fina och kan tänka oss dem);
Nova och William

Jag gillar;
tjejnamn Engla, Emilia, Embla & Linnéa
killnamn Wiggo & Bror

"K" gillar;
tjejnamn Sara & Mina
killnamn han har inga förslag

Tänk jag, som har svårt att välja glass på ICA (jag får beslutsångest), för tänk om  jag ångrar mig sen när jag ätit upp glassen. Tänk att JAG (eller självklart VI) ska välja ett namn, som vårat älskade barn ska känna sig STOLT över att bära. Herregud, hur ska detta gå?? Vi har iallafall kunnat kompromissa så pass mycket så att vi är överens om att Orvis bara ska ha ett namn (det är tradition i min släkt att bara ha ett förnamn), men istället så får h*n "K"s efternamn.

♥ ♥ ♥

tomhet i skallen = bloggsemester? (29+2)

Jag är helt tom i skallen, vet inte vad jag ska skriva.. Har inget roligt/vettigt att skriva om. Blev förkyld i tisdags och det håller fortfarande i sig, det känns som hela hjärnan är inlindad i bomull, kan det kanske vara därför som jag känner mig så seg i skallen? Jag har sett att det är flera bloggerskor som funder på att ta bloggsemester, de har iallafall sina små bäbisar och vaknätter att skylla på, men jag? Jag har faktiskt inget att skylla på..

Idag skickade jag iallafall in ansökan om havandeskapspenning, så nu får jag hålla alla fingrar och tår att jag blir "godkänd" och får vara hemma och mysa med magen och ta itu med alla 1000-tals saker som jag "måste" göra. Det verkar inte hjälpa att folk säger, du behöver inte de, och inte de och inte de, lugna ner dig Anna, allt bäbisen behöver är kärlek, trygghet och bröstmjök... Perfektionist som jag är vill jag att allt ska vara helt perfekt när min älskade och efterlängtade Orvis behagar att komma ut till oss. ♥

Jajuste, jag lovade ju att jag skulle skriva vad jag tyckte om filmen "Transformers", som jag såg i tisdags med mina systrar. För att vara en action-film, så var den bra, action-filmer är verkligen inte min grej. Filmen var mycket spännande, men det var lite mycket pang-pang och slagsmål för min smak. 

image98



Nu har vi alltså gått in i den 30:e veckan, tänkte lägga in lite information om vad som händer med mig och hur Orvar utvecklas. Informationen har jag hittat på www.minbebis.se

Bebisen : Bebisen väger ca 1400 g och är 38 cm lång. Hjärnan växer ihop mer och mer för att få plats i kraniet. Det börjar bli trångt, men din bebis kan faktiskt slå en kullerbytta inne i livmodern.


Du
 : Måttet på livmodern är ca 28-31 cm. Många tycker att det är full fart i magen den här tiden. Det finns även de som säger att så som barnet är i magen blir det även när det är fött. Du kan påverka hur du mår med rätt kost, motion och vila. Ät efter tallriksmodellen så får du i dig ordentlig med vitaminer.


Kram, kram & på återseende, jag vet dock inte när jag skriver, men håll ut! :)

Jag är så kass på att skriva rubriker.. (28+6)

Vi kom alltså hem från Dalarna i söndagskväll, borta bra men hemma bäst! Jag blir alltid lika glad över att få komma hem när jag har varit hemifrån i några dagar, varje gång jag sätter nyckeln i låset blir jag alldeles varm inombords..
Orvis var riktigt vild i helgen så nästan alla som var med (farmor "V", faster "Å" & hennes sambo, farbror "D" & hans sambo, faster "M" & hennes sambo, pappa "B" & hans sambo "E", mina systrar "I" & "M", mina kusiner "M", "T" & "T" ) fick känna hur h*n sparkade, sååå mysigt..

Igår kväll kände jag när jag låg på sidan hur h*n riktigt bökade omkring där inne, det var verkligen en märklig känsla och jag blir lika förvånad varje gång över hur mycket man faktiskt känner från utsidan.
Igår så hämtade vi hem våran barnvagn, så nu står den där i vardagsrummet och väntar på Orvar.

Det känns skönt att vi iallafall har köpt vagnen, som sagt, jag börjar få smått panik över att vi inte har handlat hem något ännu.

Idag fick vi en supersöt body med Lille Skutt på av "K"s mormor.

Ikväll så ska jag på bio med mina systrar, vi ska på förhandsvisning på filmen "Transformer", jag har ingen aning om vad det är för film, vet inte ens vilken genre den tillhör. Hoppas filmen är bra så skriver jag en kort recension nästa gång jag bloggar. Tyvärr vet jag inte när jag kan blogga nästa gång för att i förra veckan så slutade vårat modem att funka, men de på Comhem lovade att det skulle skicka ett nytt modem nu i början av veckan, så vi får hålla tummarna att modemet kommer snart.

Kram kram 

RSS 2.0