Är i Dalarna i helgen.

Kommer därför inte blogga något under helgen.
Hoppas att vädret är bra så att man kan bada.

Hoppas alla har en trevlig helg, det ska iallafall jag ha.. ♥

Har ni någonsin sett något sötare?

image96

Detta är en "häbra"




http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1106393,00.html

Endast 84 dagar kvar till beräknadfödsel (28+1)

Det betyder också att jag har varit gravid i hela 196 dagar av mitt liv, det har varit de absolut bästa dagarna i mitt liv, samtidigt som jag är livrädd för vad som komma skall. Jag har panik över allt som behöver köpas hem tills Orvar är här hos oss. Som tur är har min mamma lugnat mig lite, men även en annan bloggerska (Josefin som finns på: www.merbarntankar.blogg.se) har stillat hysteriska lilla mig. Tack Tack!!

Idag var ju också min första arbetsdag på hela juni, det var underbart att få komma tillbaka, men som jag redan anat, så blev hela jag alldeles mörbultad, min rygg och jag tycker inte särskilt mycket om varandra ikväll, men jag måste ge det en chans, jag är väl bara "ovan". Tänk positivt nu Anna...



Dagsfärska bilder på magen


    

(Klicka på bilderna så blir det större.  Ursäkta mig för den kassa kvaliten, bilderna är från kl. 6:30 imorse)

Idag går vi in i vecka 29 och magen växer så det knakar...

..Det betyder alltså att det bara är 11 veckor kvar till beräknadfödsel! Helt ofattbart!


Det blev inget bad idag men en snabbis i Farsta centrum, jag och "V" lunchade ihop, det var mycket trevligt. Jag köpte mig ett par shorts på H&M, men det sitter inte riktigt som de ska. Får se om jag ska behålla dem eller inte.
Imorgon är det dags att gå tillbaka till jobbet, det ska bli kul att träffa alla, hoppas bara att ryggen pallar.

Jag är nu hemma hos min mamma, hon ska bjuda mig och "K" på middag, köttfärsbiffar med färskpotatis! :) MUMS!!



Nu har vi alltså gått in i den 29:e veckan, tänkte lägga in lite information om vad som händer med mig och hur Orvar utvecklas. Informationen har jag hittat på www.minbebis.se


Bebisen : Bebisens mått är ca 37 cm mellan fot och huvud och h*n väger 1250 g. Det är trångt i livmodern och h*n trycker med armbågar och knän. Genom stresshormoner som kommer via ditt blod till moderkakan kan bebisen känna om du är stressad eller upprörd.


Du
 : Livmoderns topp är ca 10 cm ovanför naveln nu. Måtten är omkring 27 till 30 cm. Liten eller stor mage spelar ingen roll, det som är viktigt är att din kurva ökar som den ska. Viktökningen är ca 8.5 kg till 11 kg. Om du är orolig över din vikt så ska du prata med din barnmorska. En del gravida kan få problem med hemorojder eller åderbråck nu. Det är på grund av det ökade trycket på blodkärlen i underlivet och i benen.



Barnmorskebesök & läkarbesök (27+6)

Idag hade jag återigen tid hos MVC, allt gick bra, vi mätte magen, kollade blodtryck, lyssnade på hjärtat och så fick jag även göra ett extra ultraljud (för bäbisen har inte sparkat sen i torsdags, vad jag har kunnat känna iallafall, men det kan mycket väl vara för att jag har haft mycket att göra i helgen och inte haft många lugna stunder). Magen har växt 3 cm. sen vi var hos barnmorskan sist, så nu ligger Symfys-fundus måttet på hela 26 cm, precis som det ska. Mitt blodtryck var lite högt, men det var ingen fara. Fosterljudet låg på 144 slag/minut.
Hos läkaren blev jag sjukskriven 50% tillsvidare, men jag tror tyvärr inte att jag kommer orka jobba så mycket som 50%, jag har ju inte jobbat något under hela juni men ändå har jag riktigt ont i ryggen hela tiden. Men, men, jag ska inte klaga, jag mår ju jättebra annars.
På ultraljudet såg allt bra ut och jag fick se den lill*s ansikte och benen som sparkade riktigt ordentligt, när jag låg där så sparkade bäbisen äntligen! Jag blev så glad att återigen känna de där starka sparkarna!
Den 18/7 har jag nästa tid hos MVC.


Imorgon har jag planerat att gå ner till Hökarängsbadet för att sola och bada med min vän "V", så jag hoppas verkligen att det är lika fint väder imorgon som det har varit idag.

image90

Mycket trevlig midsommarhelg! (27+5)

Midsommarafton var mycket trevlig, vi började firandet med att äta sill-lunch. Vid 18-tiden gick vi över till grannarna där blev vi bjudna på välkomstdrink och lite tilltugg, sedan tändes grillarna, vi grillade grillspett och potatis och till det hade vi rostade grönsaker. Jag och åt jag drack så mycket så jag trodde minsann att jag skulle sprängas. ;) Efter middagen vart det dags för lite traditionell frågesport och lite andra lekar, frågesporten var jättesvår men de andra lekarna klarade vi av galant. Jag och "K" gick tillbaka hem tidigast (trots att vi var det yngsta paret på festen), jag var verkligen jättetrött, sov som en stock hela natten.
Igår bar det av mot Norrtälje och en kompis (och hans föräldrars) lantställe, där blev vi bjudna på en underbar midsommarlunch, de bjöd på en lax och kavringstårta, ägghalvor med räkor, en matjesröra och sill och potatis, och de andra snapsade, skålade och sjöng riktigt ordentligt. Jag var med och sjöng och skålade i mineralvatten, men lika glad är jag för det, det var jag som var piggast och mådde bäst imorse när vi gick upp.

Efter lunchen bjöds det på ostbricka med kex, värdinnan hade även gjort smält brieost med färsk basilika och tomater, det såg riktigt gott ut, men man får ju inte äta brieost när man är gravid.

image86


Hela helgen har det varit molningt och regnet har verkligen legat i tungt i luften, men vid 20-tiden igår hade det ännu inte regnat en droppe på oss, så jag och min vän "V" bestämde oss för att vi skulle gå ner till vattnet och fiska, men tror ni inte att så fort vi kommit ner till vattnet så började det spöregna. :)



  
(Klicka på bilderna så blir de större)

Dessa tre bilder tog jag igår (med "K"s nya kamera som han fick när han tog studenten), blommorna har värdinnan från igår plockat. Överallt, både inomhus och utomhus stod det vackra blombuketter, i olika färger och storlekar.

Nu är jag och Orvar tillbaka hemma.. (27+3)

.. Igår kväll vid 23-tiden så landade jag och Orvis på Arlanda, min syster "I" och min älskade sambo "K" kom och mötte mig. Tyvärr så slutade min semester i Finland lite tråkigt, min vän "K" som jag bodde hos åkte ambulans in till sjukan i tisdags för att hon hade fått gallsten, redan i lördags började besvären. Men envis som hon är (sen gör det ju inte saken bättre att hon är finsk heller..) så vägrade hon åka in. Natten mellan måndag och tisdag åkte hon dock in till sjukan, fick medicin och blev sedan hemskickad. Tyvärr så blev hon bara sämre och sämre så på tisdags-eftermiddagen vart det åter igen dags att åka in till sjukhuset, men då var det ambulanstransport som gällde.
Igår blev hon opererad, inte nog med att hon hade fått gallsten så hade hela gallan blivit inflamerad (om jag fattat det hela rätt, det är krångligt med alla finska sjukdomsord, haha). Hennes infektionsvärde (direkt översatt från finskan, vet inte om det heter så på svenska) var på över 180, hos en vuxen människa ska det ligga på under 10. Eftersom att operationen kom så plötsligt igår så hann jag inte säga Hej Då eller tacka för att jag har fått bo hos henne, därav  planerar jag att åka tillbaka dit redan i Juli. Båda mina systrar, "I" & "M", hoppas jag vill/kan följa med, även "I"s pojkvän "S" hoppas jag kan följa med, självklart ska även min "K" följa med, vi tar bilen för vi ska hämta hem en barnsäng som finns hos min kusin i Finland och så ska vi även få lite kläder.

Idag åker jag och "K" ut till Nykvarn, där "K"s mormor och morfar har lantställe, där ska vi fira midsommar (för 3:de året i rad). Jag ska fira riktigt ordentligt, jag har köpt ett alkoholfritt vitt vin som jag ska smutta på ikväll, en massa jordgubbar ska jag passa på attäta också!!! Hoppas att det blir lite finare väder bara.

image82



image85

Älsklingen min har varit på besök här i Finland (26+5)

I tisdags ringde min "K" och berättade att han skulle åka på kryssning med en kompis, de skulle åka till Åland. (Han får passa på medans jag inne är hemma och hålller honom hemma). Men på tisdagskvällen ringer han igen och börjar då prata om att kryssningen går till Åbo istället, och Åbo ligger ju bara 1,5 timmes bilfärd från byn där jag befinner mig i. Så efter en massa tjat, mest på "K"s vän "R" så bestämmer de sig för att komma och hälsa på mig och Orvis, åh jag blev så glad.

Igår steg jag alltså upp vid halvsex på morgonen för att åka iväg och möte dem i Åbo, ojojoj, vad mitt hjärta bankade när jag såg min älskade fästman, pappan till mitt barn. Åh, att man kan älska någon så mycket som jag älskar min "K". Eftersom att de bara var på kryssning så åkte de tillbaka till Åbo igår vid 18-tiden, självklart sprutade tårarna, jag får skylla på både graviditetshormoner, kärlek och en jävla massa separationsångest.
Men, men på torsdags ses vi igen och det är ju inte många dagar kvar tills dess.

Jag tror minsann att Orvar saknar sin pappa väldigt mycket, när "K" kom där i Åbo så blev Orvis väldigt vild där inne i magen och igår kväll/natt så sparkade h*n som en tok därinne.

image79



Min semester här i Finland har på många sett varit väldigt rolig och väldigt avkopplande, men med minst 7 ungar i åldrarna 5-13 så är det inte ofta man får en lugn stund för sig själv, det ska bli skönt att få komma hem. Tyvärr har det inte varit något vidare bra väder heller, så jag har faktiskt inte badat en enda gång. Men det har iallafall INTE snöat här. ;)


Nu har jag fått tillbaka min resväska :) (26+2)

Idag fick jag tillbaka min resväska, men inte ens en ursäkt eller förklaring till vad som har hänt fick jag av flygbolaget. Tjejen med väskan frågade bara om jag var jag, hon kollade inte leg. eller något. Vart så snopen först att hon bara gick iväg, men nu efteråt känner jag mig riktigt irriterad. Skönt att väskan är tillbaka och att allt var orört.

Har inte tid att sitta vid datorn någon längre stund, allt är bara bra med mig och Orvar, vi har det mysigt här.
Saknar dock alla de där hemma, aldrig kan man vara nöjd, är jag hemma i Sverige saknar jag dem här och när jag väl är här saknar jag alla de där hemma.

 ♥ Jag saknar verkligen min älskade "K" önskar att han vore här hos mig!  ♥

Försvunnen resväska. (26+1)

Flygningen gick jättebra igår, jag är lite smått flygrädd. När vi stod och väntade på våra väskor så fick alla sina väskor utom jag, det gick ca. en halvtimme innan jag sa till att min väska inte kommit. De trodde att den blivit kvar i Stockholm, med ALLA mina grejer i, ALLT mitt smink, ALLA kläder och ALLA mina linser. Det blir en jävligt rolig resa av det här tänkte jag.. Med alla graviditetshormoner som spökar i kroppen var det riktigt nära att jag började böla. Jag frågade när hon trodde att väskan skulle komma, men de hade ingen aning. Tänk om den är spårlöst försvunnen eller på en tripp till kanske New York?! Vem vet? Tänk om jag aldrig mer får tillbaka mina grejer.. :'(

När jag åkte hemifrån igår var det strålande sol och varmt, här i Finland är det "kallt" och så har det regnat hela natten och jag mitt pucko har bara shorts och en tunn tröja på mig. Jag hoppas verkligen att väskan kommer snart.

Det var jättekul att få komma hit till Finland, ingen visste att jag var gravid och alla blev lika glatt överraskade. Jag får försöka göra det bästa av situationen, kläder kan man ju alltid köpa nytt, men mitt smink och hur sjutton ska jag få tag på linser här??


Nu har vi alltså gått in i den 27:e veckan, tänkte lägga in lite information om vad som händer med mig och hur Orvar utvecklas


Nu har du kommit till sista veckan i graviditetens andra tredjedel. Din mage är nu ganska framträdande, men storleken beror också på din kroppsbyggnad, längd, vikt samt om du fött barn tidigare. Ytterligare en faktor som spelar in är mängden fostervatten. Mammans vikt ökar och den kommer att göra så fram till graviditetsvecka 36. Det kan vara dags att handla saker till barnet, eftersom det förmodligen ganska snart blir besvärligt att gå och handla. Lite tips på vad som kan vara bra att ha köpt innan barnet anländer hittar du här.

Barnet är nu ca 24 cm långt från huvud till stjärt och vikten är runt 1kg. Huden är mycket skrynklig men skyddas och får näring av ett lager vernix/fosterfett. Under huden lagras alltmer fett och fostret börjar bli knubbigt. I den här fasen suger barnet ofta på tummen och det stärker musklerna i kinder och käke. Kanske kan det även ha en tröstande funktion. Smaklökarna på tungan och insidan av kinderna är nu fullt utvecklade. Barnets avancerade hjärnfunktioner utvecklas och blir alltmer sofistikerade.

Runt denna vecka börjar ögonen öppnas och näthinnorna bildas. Nu uppfattar ditt barn ljusskiftningar och studier visar att om man lyser med en ficklampa på mammas mage, så rör sig barnet mot ? eller bort från ? ljusskenet. De första synintrycken utanförlivmodern delas för barnet in i ljus och mörker ? det är därför många leksaker avsedda för spädbarn är svartvita. Ögonfransarna är fullt utväxta för att skydda ögonen eget födseln.



 ♥ Jag saknar verkligen min älskade "K" önskar att han vore här hos mig!  ♥

Våran lilla lägenhet.

Eftersom att vi väntar tillökning i familjen (om nu någon mot all förmodan skulle ha missat det..) så letar vi också större boende, på ett sett ska det bli skönt att få större lägenhet. Det  jag mest ser framemot är att få ett sovrum. Samtidigt som man är glad för att man ska flytta till större så känns det bittert att lämna våran mysiga lilla lägenhet på 37 kvm.

             

(Klicka på bilderna så blir de större)

- Bild 1 & 2; Rummet, Sängen
- Bild 3, 4 & 5; Kök, matplats, spis och pilasterhylla (tegelstenarna har vi tagit hem från Spanien)
- Bild 6, 7, 8 & 9; Hallen, hallen sett från köket, ekbyrå, lotusljusstake, väggdekoration
- Bild 10, 11, 12, 13 & 14; Rummet, soffa och soffbord, tv-bänk, bokhylla/rumsavdelare, blomma, furubyrå.

Shoppat en ny bikini inför resan (25+5)

Imorgon bär det av till Finland, ska vara där t.o.m. den 21/6. Har passande nog hittat en superfin bikini på H&M för 278:-, hoppas att det är varmt och soligt i Finland så att man kan bada.

   
( Klicka på bilderna så blir de större, den sista bilden visar vad jag har för utsikt stående )

Nu ska jag och älskligen se på den nya Beck-filmen "Den Japanska Shungamålningen", hoppas den är bra. Massa godis har vi också köpt så nu ska vi bara mysa eftersom vi ska vara ifrån varandra i hela tio dagar.

Vet inte om/när jag har tillgång till dator nästa gång, men håll utkik här så kanske jag uppdaterar från Finland (men jag lovar att jag skriver på svenska) :)

Kramkram & på återseende. ♥

Underbar, het och solig lördag. (25+4)

Jag var så utvilad när jag vaknade vid 11-tiden imorse, men det var väldigt hett i lägenheten så det var bara att börja dagen med en avsvalkande och uppiggande dusch. Har varit ute en stund på dagen, men jag känner att jag inte orkar sitta i solen. Skuggan går ju också bra och jag tror att Orvar också känner sig nöjd då.

Till middag lagade min älskade "K" tacos, så nu har jag disken att ta itu med. ;)

image47

Tyvärr är det något vajsing med datorn så jag kan inte lägga upp bilderna från "K"s fest..

Imorgon kommer jag ha fullt upp hela dagen, jag måste städa innan resan till Finland (om min rygg orkar, vill säga), sedan måste jag en snabbis ner till Farsta centrum och köpa de sista presenterna till de i Finland. Vid 13-tiden så ska vi hämta mamma och "I" på Arlanda och efter det måste jag hinna packa också. Jag brukar ju alltid vara ute i god tid, minst en vecka innan resa så har jag min väska packad. :)

Här kommer iallafall lite bilder på hur magen växer, tänk att lill* Orvar nästan väger ett helt kilo där inne i magen.

 
 


Magen i vecka 26, (25+2), och nej, jag är inte ovanligt stor, jag ligger precis på kurvan för magmåttet.
(Klicka på bilderna så blir de större)

image51

Kolla vilken cool smile-gubbe det blev när jag spillde mjök idag vid middagen.

Studentfirande, bortglömd kamera och en oerhört trött mamma. (25+3)

image46


Åh, vilken underbar dag det har varit (inte bara p.g.a. det underbara/men oerhört varma vädret). Vi har firat "K" med pompa och ståt. En massa presenter fick han, pengar (nästan 9000:- den bortskämda lilla skitungen!) + presentcheckar på bensin (vi kan nästan åka hur långt som helst), en kamera fick han av sin mormor och morfar, han fick jättefina vinglas från Ittala och ett rött vin. "K" fick även två Musse Pigg ölglas (de som L. Åberg har designat, tyvärr har jag de två redan så vi får hoppas att de går att byta), av mig fick "K" en laddare till sin bärbara dator (så nu kan jag blogga jämt och ständigt hemifrån plus att jag kan förgylla bloggen med bilder), jag vet att det var den mest oromantiska presenten man kan få, men men, ekonomin lär ju inte vara på topp i höst så jag får passa på att spara lite nu.. Jag är verkligen glad och stolt över att "K" klarat skolan så bra, det har varit kämpigt att leva på bara en inkomst. Så många gånger har "K" nästan gett upp och tänkt hoppa av skolan, men jag hoppas verkligen att han tycker att allt slit varit värd denna dag.


Smörgåstårtan blev jättefin, men tyvärr var den mindre god. Alla gästerna tyckte att den var jättegod så jag får hoppas att det bara var jag som var kinkig.
Tyvärr glömde jag kvar min kamera på festen så jag kan inte lägga in några bilder, men jag borde få hem kameran imorgon och då ska jag om jag orkar och hinner lägga in nya bilder.

Imorgon ska jag ta det lugnt, är verkligen trött nu. Ska väl kanske gå ner till Hökarängsbadet och sola en stund. Jag måste även börja packa inför måndag.

I helgen har jag min lillasyster "M" här på besök, eller rättare sagt, jag är "barnvakt" (hon är 15 år gammal, haha).
Mysigt att ha henne som sällskap hela helgen. ♥
 Min mor och hennes "I" är i Turkiet, därför är jag också hundvakt som jag skrev i gårdagens inlägg..

Sov gott, jag lär ju iallafall somna ovaggad.

Kram kram/ den trötta men glada mamman

104 dagar kvar till beräknad födsel.

Och jag min värdelösa stackare som inte vet någonting om smörgåstårtebakning. Inte garnerar man en smörgåstårta dagen innan heller, så tidigast imorgon kan jag lägga upp bilder på smörgåstårtan. :P

Håll utkik här så kanske det kommer en bild imorgon om det finns tid under "K"s firande.

image45
Ni får njuta av denna tårta så länge..

Nationaldagsfirande (25+2)

I tisdags kväll åkte jag, "K" och mammas två hundar, Aischa och Esther ut på landet. Vi åt lax med färskpotatis. Finns det något mer somrigt? :)
Jag sover så gott där ute i skogen, är alltid så himla uppvilad när jag vaknar på morgonen och t.o.m. ryggvärken var borta..

Vid 12-tiden igår så åkte vi till Ikea i Barkarby för att hjälpa pappa och hans "E" att köra hem en säng de köpt. Vi körde förbi Willy i Veddesta också, jag handlade ingredienser till smörgåstårtan som jag och min syster "I" ska göra ikväll. "K" tar studenten imorgon! Grattis, älskling!! På kvällen så firade vi lite nationaldag (hur firar man nationaldagen?) vi grillade och så åt vi jordgubbar med glass till efterrätt. Mums, jordgubbar har verkligen blivit min grej, jag kan äta hur många som helst. Det är tur att jag är gravid så att jag får äta hur mycket jordgubbar som helst. :) mums!

image43


Jag "saknar" och längtar efter Orvar, jag vill bara att våran lill* prins/prinsessa kommer så snart som möjligt eller att tiden ska gå lite fortare. Kan jag inte bara få sova tills den 18/9? 
 
I tisdags gick jag in i v.26 och nu kan jag ibland känna att magen är ivägen eller att jag inte kan äta så mycket mat för det finns liksom ingen plats.. Men samtidigt så älskar jag min mage och vill bara att den ska bli större, så länge jag slipper ryggont. Jag kan tänka mig att jag i början av september kommer önska att jag aldrig önskat mig en större mage.


Nu har vi alltså gått in i den 26:e veckan, tänkte lägga in lite information om vad som händer med mig och hur Orvar utvecklas

Förmodligen passar inte dina vanliga kläder längre, för nu börjar du lagra fett kring bröst och höfter. Graviditetsstrimmor på mage och bröst bör dyka upp nu, om du alls kommer att få några. Ditt hjärta och dina njurar jobbar hårt för att hålla igång blodcirkulationen, och ta hand om den ökade mängd vätska som finns i kroppen.

Barnet är ca 23 cm långt från huvud till stjärt och väger ungefär 900g. Ryggraden blir starkare och smidigare, för att den skall orka bära kroppen. Lungorna utvecklas alltjämt och barnet växer till sig mer och mer. Med lite tur kan man höra barnets hjärtslag genom att någon lägger örat mot din mage. Ögonen är nu färdigbildade och barnet har lärt sig att både andas in och ut. När barnet hör ljud reagerar det med högre puls, och spelar du musik kan det hända att hon/han rör sig i takt. Det finns studier som visar att barnet reagerar på beröring runt denna vecka.



Nästan varje kväll sjunger jag och "K" en liten trudilutt för Orvar; vad jag har hört så kommer bäbisen känna igen sången sen när den är född.
Vi sjunger en sång som jag har hört i "Lotta på Bråkmakargatan" (av alla ställen). Den går så här;
"Ajöss min far,
 Ajöss min mor,
Ajöss min syster och min bror.
Nu reser jag till fjärran land och kommer ej igen.

Tror jag
Tralalalaa
Tror jag
Tralalalaa
Tror jag
Tralalalaa
Tror jag
Tralalalaaaaaa
"



image44


Jag kanske hinner/orkar lägga in en bild på smörgåstårtan vi ska baka ikväll. Bilden här över är inte på den tårtan vi gjort.. :)
Ha det gott tills dess.

Kram Kram/ Anna

Avkopplande helg.. (24+6)

Efter fredagens bravader så har jag bara slappat i helgen, det har verkligen behövts kan jag säga.

Det blev ingen middag hos "I" och "S" i lördags, vi åkte istället ut till "K"s mormor och morfars lantställe utanför Nykvarn. Med oss hade vi också katten, så att han får vara där ute i veckan och springa av sig lite. Vi grillade och hade det allmänt mysigt. På kvällen var jag bara hemma, såg på tv och bara mös med magen. :)

Igår så åkte vi till Kungens Kurva för att shoppa lite, jag köpte en ny dataladdare (så snart kommer vi ha dator hemma igen). Och så köpte jag även ett bäddset från Jysk för 49,50, som hittat ju. Jag letade också presenter till vännerna och barnen i Finland. Hittade dock ingenting bra så jag får ge mig ut idag och leta igen. På eftermiddagen så träffade jag och "K" våra vänner "V"&"R", vi köpte med oss lite glass och gick ner till Årstaviken och satte oss i solen, helt underbar. Hoppas att sommaren är här för att stanna.  ♥
Vid 17-tiden var vi bjudna på middag hos min far och hans "E", även mina älskade systrar var där, vi satt ute på deras gård och åt jättegod mat, wokade grönsaker med ris och kyckling.

Det har varit otroligt skönt att bara vara hemma och vila upp sig i helgen, det känns mycket bättre i ryggen men det hugger till lite då och då. Snart ska jag bege mig ut på en promenad i det vackra vädret.


image42
image41

Två vackra bilder från Årstaviken (det är dock inte jag som fotograferat)

Studentfirande och barnmorskebesök (24+4)

Igår så var vi alltså hos barnmorskan, mätte magen, kollade järnvärde och fick lyssna på den lill*s hjärta. <3

Magen var 23 cm (lång?!), precis på "normalhetskurvan", skönt att höra, jag som känner mig så stor.. Järnvärdet var inge vidare så nu måste jag börja med järntabletter, det är antagligen för att jag har dåligt järnvärde som det har känts som att jag ska svimma. Hjärtljudet lät jättebra, idag fick även "K" vara med och lyssna. 140 slag/minut så lite snabbare än i måndags.

Efter besöket så åkte vi till min vän "V"s skola och var med på hennes utspring, gud vad glad man blir när man ser alla glada studenter. Helt ofattbart att det är hela två år sedan jag tog studenten, jag kan ju tillägga att det var den absolut bästa dagen i mitt liv hitills. Hade så jäkla skoj och perfekt väder! :)

Vi blev stoppade av polisen vid skolan, "K" fick blåsa för alkoholtest+lite annat, så ville konstapeln veta vem bilen står på. "K" svarar, antingen står den på mig eller min morbror (vi har precis köpt bilen, så han visste inte om registreringen för ägarbyte hade gått igenom). Poliskonstapeln gick iväg för att kolla, kommer tillbaka efter en lång stund och frågar vad "K"s morbror heter, "K" svarar, då säger polisen; men det där stämmer inte.. Alla vi som satt i bilen vart ju skitskraja, "K" börjar fnissa lite småhysteriskt.. Till slut frågar "K" vem bilen står på, jo, den står på någon i LYCKSELE?!?!?! Nejmen det stämmer ju inte svarar "K". Polisen går iväg för att ringa bilägaren i Lyckelse, han kommer till slut tillbaka och säger bara, ojdå, jag hade visst knappat in fel registreringsnummer. Ni kan åka nu. "Tack som fan din ohyggliga jävel som inte ens kan be om ursäkt för misstaget"... tänker jag tyst för mig själv. Orka säga något till honom, då åker man väl in i fängelse, det skulle se bra ut. Tjej, 21 år, gravid i sjätte månaden & kåkfarare...

Vid 17-tiden så var det dags för studentmottagning hemma hos "V" i Örby. Där bjöds det på underbar italiensk buffé och till efterrätt var det glass med svenska jordgubbar (jordgubbar som har blivit min nya grej, jag bara älskar det och kan äta hur många som helst). Av mig och "K" fick "V" örhängen i guld, hon blev väldigt glad för hon har inga riktiga örhängen, bara sådana som kan köper för 39,50 på H&M.  Vid 21-tiden så åkte vi in mot stan och Södermalm för att fira ännu lite mer. Vi satte oss på ett ölhak och satta och snackade och hade trevligt. Självklart drack jag bara Ramlösa, och alla tyckte så synd om mig för att jag inte fick dricka.. Men jag kan ju säga att det bara känns bra att inte dricka, man behöver aldrig ha "dagenefterångest".. Superskönt! Vid 2-tiden begav vi oss hemåt (eller snarare sagt så sov vi hemma hos "k"s mormor och morfar som bor på Söder). På vägen hem så mötte vi lite kompisar till "K" som vi stod och prata med, en av hans kompisar "T" började mysa med min mage och det riktigt ordentligt. Han klämde och kände,  sist vi såg honom (han var då nykter) så sa han inte ett knyst, han sa inte ens grattis.. Konstigt vad alkoholen gör med folk. 
Jag stupade i säng, likaså "K" när vi kom "hem". 

Idag har vi massor att göra, vid 17-tiden ska vi på middag hos min syster "I" och hennes "S". Mys!! <3

Den 25/6 ska vi till barnmorskan nästa gång, då ska jag även få träffa en läkare för mitt onda i ryggen, känns som en hel evighet dit. Men barnmorskan tyckte det var bättre att vi fick träffa Mvcs läkare än någon på typ vårdcentralen. JaJa, jag ska ju snart vara lite ledig så jag hoppas jag hinner vila upp ryggen liten. 

Nu ska jag ut i det vackra vädret och lapa lite sol! 

 
image40


Kram!

RSS 2.0